به گزارش نما به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، فاطمه محمدی نصرآبادی با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر تحقیقاتی درخصوص تاثیرگذاری کروناویروس بر روی امنیت غذا داریم که بسیاری از اطلاعات خود را از طریق پرسشنامه آنلاین انجام میدهیم و این روش محدودیتهایی را به دنبال دارد و شاید همه اقشار جامعه را پوشش ندهد.
وی درباره فعالیتهای تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: وظیفه این گروه فراهم آوردن شواهد پژوهش محور جهت ارتقای غذا و تغذیه جامعه است و اینکه راه حلهایی را برای بهبود وضعیت تغذیه مردم ارایه دهد که مهمترین و بیشترین جنبهای که این گروه بر روی آن کار کرده، امنیت غذا و تغذیه است. مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: امنیت غذا و تغذیه به این مفهوم است که شرایطی را در جامعه فراهم کنیم تا مردم در همه زمانها بتوانند به غذای کافی و ریزمغذیهای موردنیاز و زندگی سالم و فعال دسترسی داشته باشند. این در حالی است که بسیاری از کشورها بر روی این مسئله کار میکنند.
دکتر نصرآبادی ادامه داد: یکی از مواردی که در سالهای اخیر بر روی آن کار کردیم، تاثیر سیاستهای مختلف دولت بر روی امنیت غذا و تغذیه مردم ایران بوده است که یکی از این سیاستها که در کشور مشهور بوده، تبدیل سیاست یارانه کالایی به یارانه نقدی است که متاسفانه این مورد در گروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه بر امنیت غذای مردم موثر نبوده و حتی در مواردی نا امنیت غذا را افزایش داده است.
وی اظهارکرد: ما همچنان بر روی امنیت غذا و تغذیه و البته جنبههای دیگری همچون سیاستهای ایمنی غذایی، سیاستهای آموزش و پرورش برای وضعیت غذایی دانش آموزان و... که همکاران فعالیت دارند، در حال کار کردن هستیم.
مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور درباره سند جامع امنیت غذا و تغذیه که در سال ۹۱ نوشته شده و طی سالهای اخیر این سند ارزشیابی شده است تا شاهد میزان موفقیت سند در بهبود تغذیه جامعه باشیم، گفت: با توجه به تحریمهای کشور در حال بررسی بر روی امنیت غذایی هستیم که چه مداخلهای در خصوص امنیت غذا و تغذیه میتوانیم انجام بدهیم تا دسترسی جامعه ما به غذای سالم و کافی بالاتر برود.