به گزارش نما، حسام عقبایی با تاکید بر این که وظیفه دولت است که برای مردم تامین مسکن متناسب برنامه ریزی کند، در پاسخ به این پرسش که آیا تعیین سقف افزایش اجاره بها توسط ستاد ملی کرونا مانند تجربه دولت دهم به شکست منجر نمی شود، اظهار کرد: وضعیت کنونی کشور با وضعیت سال های 90 و 91 متفاوت است؛ درست است که آن زمان مشکل اجاره نشینی داشتیم اما مشکل درآمد عمومی و تورم بالا را نداشتیم.
وی با بیان این که هم اکنون در وضعیت کاملا بحرانی در بخش مسکن به سر میبریم، افزود: بخش اجاره مسکن بحرانیترین شرایط نیم قرن اخیر را تجربه میکند. بر این اساس دولت باید به این امر ورود پیدا میکرد.
وی در عین حال ادامه داد: بر اساس قواعد فقهی مانند تسلیط و ... ورود به حوزه خصوصی املاک کار سختی است و این کار مصوبات مجلس و تاییدیه شورای نگهبان را میخواهد. اما در شرایط کنونی کشور که اقتصاد خوابیده، مشاغل دچار کسادی و رکود هستند ضمن این که هم افزایش قیمت حقوق متناسب با تورم نبوده، مصوبات ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا در حکم قانون قرار دارد در مواقع بحرانی باید به فریاد مردم برسد.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان "با توجه به اینکه سه قوه در این ستاد حضور دارند لاجرم مصوبات این ستاد در حکم قانون است"گفت: دولت اعلام کرده در تهران سقف افزایش اجاره بها 25 درصد، کلانشهرها 20 درصد و سایر شهرها 15 درصد است. این مصوبه هم تا سه ماه پس از سفید شدن وضعیت کشور لازم الاجراست.
عقبایی یادآور شد: در سال 91 شرایط کشور بحرانی نبود و سه قوه هم عزمی بر این موضوع نداشتند و جایی هم برای تصویب مصوب نبود. در دوره قبلی با بخشنامه وزارت راه، سازمان تعزیرات به بازا راجاره ورود کرده بود. اما این دوره به دلیل شیوع ویروس کرونا، مشکلات اقتصادی و ... وضعیت بخش اجاره مسکن بحرانی است.
وی اضافه کرد: اگر شرایط کشور عادی بود با مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا موافق نبودم. چراکه با بگیر و ببند و فعالیتهای تعزیراتی نمیتوانیم اقتصاد را درمان کنیم.
وی بیان کرد: در راستای مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویرس کرونا به مشاوران املاک ابلاغ کرده ایم که همکاری لازم را با این مصوبه داشه باشند و در تنظیم قراردادهای اجاره سقف تعیین شده را رعایت کنند.
وی تاکید کرد: مشاوران املاک از تنظیم قراردادهای اجاره که بیش از سقف تعیین شده ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا باشد، خودداری می کنند، ضمن این که هیج موجری نمی تواند برای مستأجر خود حکم تخلیه بیری چون دادگاه آنرا صادر نمی کند.
منبع: تسنیم