به گزارش نما،سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار کرد: با وجود بازگشایی رسمی گذرگاه مندلی عراق در روزشنبه ۲۱ تیرماه، توسط نخست وزیر این کشور، به دلیل نیاز به هماهنگیهای بیشتر برای شیوههای فعالیت و تفاهم بر سر موضوعاتی از قبیل تعیین اولویت اقلام صادراتی، تعیین تکلیف محموله مصالح ساختمانی متوقف در مرز که به یک هزار و ۵۰۰ کامیون کالا می رسد، روش های تخلیه کالا، محل تخلیه کالا، مسائل اداری و مجوزها، اجرای پروتکل های بهداشتی و ...تا زمان از سرگیری عملیات تجاری، باید منتظر ماند.
وی افزود: بر اساس تصمیم اتخاذ شده، طرف عراقی برای فعالیت این مرز در دو روز در هفته و هر روز ۲۵۰ کامیون کالای صادراتی ایران، اعلام آمادگی کرده است و روزهای یکشنبه و چهارشنبه را برای انجام پذیرش کالا پیشنهاد کرده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک گفت: گمرک آمادگی دارد به محض جمع بندی موضوعات مورد اشاره با طرف عراقی، تشریفات و عملیات گمرکی را درسریعترین زمان ممکن انجام دهد، لذا از صاحبین کالا و تجار درخواست می شود تا از سرگیری فعالیت تجاری این مرز از ارسال کالا به آن خودداری کنند.
لطیفی در ادامه افزود: با فعال شدن مرزسومار، سومین مرز تجاری ایران و عراق در بخش عربی این کشور فعال خواهد شد که با احتساب ۳ مرز و ۴ بازارچه فعال مرزی ایران و عراق در منطقه کردستان این کشور، جمع مرزهای تجاری فعال با عراق به ۱۰ گذرگاه می رسد.
وی تصریح کرد: خبر مربوط به موافقت عراق مبنی بر واردات ۵۰۰ کامیون کالا در هفته از ایران صرفا مرتبط با استان دیاله عراق است که بخش کمی از کل تجارت دو کشور را شامل می شود.
سخنگوی گمرک ابراز امیدواری کرد: تا مرزهای خسروی و چذابه نیز به زودی به این تعداد مرزهای فعال، اضافه شوند.
وی در پایان گفت: مرزهای ایران با عراق در بخش اقلیم کردستان در زمان بسته بودن مرزهای تجاری بخش عربی این کشور، بار تجارت دو کشور را به دوش می کشید و با گشایش مرزها در بخش عربی و با امید به بازگشت فعالیت به حالت عادی در آینده ای نزدیک، انتظار داریم تردد و انجام تشریفات گمرکی در مرزهای باشماق، پرویزخان، تمرچین و بازارچه های مرزی کیله، شیخ صله، شوشمی و سیرانبند روان تر انجام شود.
ایسنا