دستاوردی جدید از متخصصان دریایی ایران

عکس خبري -دستاوردي جديد از متخصصان دريايي ايران

قطعات رادارهای پرقدرت سامانه كنترل دریایی كه نقش مهمی در ایمنی دریانوردی در جهت هدایت دقیق كشتی‌های تجاری در خلیج فارس دارد، از سوی دانشمندان ایرانی بومی‌سازی شد.

به گزارش نما، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اتکا به توان و تخصص شرکت‌های دانش بنیان به دستاورهای قابل توجهی در بومی‌سازی ساخت قطعات الکترونیکی بسیار حساس رادارهای پرقدرت سامانه کنترل ترافیک دریایی دست پیدا کرده است.

این توانمندی به منظور افزایش بهره‌وری و ایمنی دریانوردی در جهت هدایت دقیق کشتی‌های تجاری در حال تردد در آبراه استراتژیک خورموسی بندر امام خمینی در خلیج‌فارس، می‌باشد.

عادل دریس مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان درباره مهندسی معکوس و بومی‌سازی تکنولوژی‌ قطعات در منطقه‌ ویژه اقتصادی بندر امام خمینی اظهار داشت: در زمان تحریم تهیه و تأمین برخی از بُردهای الکترونیکی و قطعات رادارهای قدرتمند از طریق کشورهای سازنده اروپایی همواره به دلیل محدودیت‌ها با مشکلات فراوان و تهدید جدی، با خارج از سرویس شدن مداوم مواجه می‌شدند.

وی افزود: تحریم‌ها دستاوردهای فراوانی را در حوزه بسیار مهم و تخصصی صنعت دریانوردی و مهندسی دریا از طریق انجام فرآیند مهندسی معکوس و بومی‌سازی تکنولوژی موجود در این عرصه را به همراه داشته است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در تشریح یکی از این دستاوردها بیان داشت: پروژه بومی‌سازی ساخت مدولاتور رادارهای پرقدرت به علت حساسیت‌های موجود، نبود اعتماد لازم به استفاده از تولیدات داخلی و در نهایت نبود بستر آزمایشی جهت تست نتایج حاصله، دچار اشکال جزیی یا کلی می‌شدند.

وی افزود: در سال جهش تولید در راستای پیروی از منویات مقام معظم رهبری، اعتماد و حمایت سازمان بنادر دریانوردی کشور و رویکرد این اداره کل از شرکت‌های دانش بنیان فعال در عرصه مهندسی دریا و ایجاد فرصت لازم برای بهره‌برداری از تولیدات داخلی و ساخت قطعات یاد شده، با موفقیت کامل یکی از ماژول‌های تندمصرف رادارهای سیستم کنترل ترافیک دریایی به سهولت در داخل کشور ساخته و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

دریس همچنین طراحی و ساخت مدارات چاپی بردهای ولتاژ بالای مربوط به مدولاتورها با هدف ارتقا و حفظ آماده به‌کاری سامانه‌های راداری را از دیگر دستاوردها در این زمینه عنوان کرد و افزود: در مقطع کنونی فرآیند تعمیرات مدولاتورها تسریع و به طور کامل بومی‌سازی شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از پروژه های بسیار مهم دیگر، ماژول الکترونیکی(MOTHERBOARD&POWER ASSEMBLY) با تکنولوژی بسیار خاص و پیچیده است که با بهره‌گیری از پتانسیل شرکت‌های دانش بنیان در دست طراحی و ساخت است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در پایان تاکید کرد: در صورت اخذ مجوز و تخصیص منابع مالی لازم، این اداره کل توان طراحی، ساخت و امکان بهره‌برداری از کلیه ماژوهای الکترونیکی رادارهای استراتژیک سامانه کنترل ترافیک دریایی با هدف تامین امنیت دریانوردی کشتی‌های تجاری و سایر شناورهای در خال تردد در بنادر کشور را بدون وابستگی به منابع خارجی دارد.
منبع: فارس

۱۳۹۹/۵/۱

اخبار مرتبط