به گزارش نما به نقل از صداوسیما، رحمت الله فیروزی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در برنامه "گفتگوی اقتصادی" درباره بلاتکلیفی مسکن در ایران گفت: بنای وزارت مسکن و مجلس بر این است که با سیاست ها و تصمیماتی که با هماهنگی مجلس و وزارتخانه انجام خواهد شد بتوانند به این حوزه کمکی کنند.
وی اتحاد در رویه و سیاست های وزارت مسکن و مجلس را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم این تصمیمات در حوزه تسهیلات، استفاده از مسکن های خالی و سیاست هایی که منجر به رفاه و تسهیل تأمین مسکن می شود همچنان ادامه پیدا کنند.
نماینده مجلس معتقد است که گام اول در حوزه مسکن نیازسنجی و تعیین اهداف است و برای رسیدن به این اهداف هم باید مسکن مناسبی را برای مردم تهیه کنیم.
فیروزی خانه دار شدن جوانان را اولویت مجلس معرفی کرد و گفت: مجلس باید خلأهای قانونی را بررسی و پر کند و در صورت نبود قانون، قانون مورد نیاز را با همکاری دولت تصویب کند تا در نهایت قیمت سرسام آور و لجام گسیخته بازار مسکن به نقطه تعادلی خود برسد و مردم هم صاحب مسکن شوند.
وی افزود: تفکر جمعی مجلس یازدهم بر این است که مشکلی از مشکلات کشور را حل کنند و بر این اساس ما در خدمت نخبگان و مسئولان جامعه هستیم تا به نتیجه واحدی برسیم.
در ادامه، حمیدرضا سهرابی مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اقدامات بنیاد در حوزه مسکن روستایی گفت: حدود ۲۰۰ هزار واحد مسکونی با نظارت و مدیریت بنیاد از سال ۱۳۸۴ بر اساس برنامه چهارم توسعه و در ادامه برنامه های پنجم و ششم به صورت سالانه احداث شده است.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات ارزان قیمت (قرض الحسنه) با کارمزد ۵ درصد و به صورت ۱۵ ساله با همکاری بانک های عامل و بانک مرکزی به متقضیان گفت: حدود ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد کالا تحت پوشش قرار گرفتند که یک میلیون و ۷۶۰ هزار واحد آن به بهره برداری رسیده است.
مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: بخشی از مردم که به این تسهیلات نیاز دارند به ما مراجعه می کنند و بخشی هم به ویژه محرومان هستند که ما به سراغشان می رویم و برای آنها تشکیل پرونده می دهیم و نقشه رایگان در اختیارشان می گذاریم.
این مقام مسئول با اشاره به ساخت ۱ میلیون و ۷۶۰ هزار واحد گفت: علاوه براین در بازسازی منازل آسیب دیده در اثر حوادث نیز حدود ۴۲۰ هزار واحد در سال ۸۴ مقاوم سازی شدند بطوریکه در حال حاضر نزدیک به ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحد در روستاها مقاومند و اگر حادثه ای رخ دهد مشکلی نخواهیم داشت کمااینکه در حوادث چند سال اخیر نیز واحدهایی که با نظارت بنیاد ساخته شدند و مقاوم بودند آسیبی ندیدند.
سهرابی با اشاره به مقاوم سازی بیش از ۴۵ درصد واحدهای روستایی توسط بنیاد گفت: خط قرمز ما مقررات ملی ساختمان است و ما مبنای کارمان را تمام مباحث این مقررات قرار داده ایم.