به گزارش نما،کتاب «دویدن تا مردی که جلوتر است» را باید یکی از شجاعانهترین آثاری دانست که درباره وقایع غدیر و اتفاقات پیش و پس از رحلت جانسوز پیامبر دانست. سیدمحمد ساداتاخوی در رمان خود، بیآنکه بخواهد مسئله وحدت را پایمال اهداف داستانی خود کند، با اتکا به منابع تاریخی دست اول و همینطور چیرگی و تسلطش بر نوشتن، داستانی خلق کرده است تا از اتفاقات آن روزها بگوید.
این گونه نوشتن ویژگی کوچکی نیست. در فضای امروز که پر از فتنههای فراوان است سخن حق را گفتن ولو آنکه به مذاق برخی خوش نیاید کار راحتی نیست. این را هم باید اضافه کرد که نویسنده صرفاً به توصیف و روایت یک واقعه تاریخی نپرداخته است. بلکه به مرحلهای فراتر رفته است. همانگونه که ارسطو درباره هنر و مفهوم پالایش سخن گفته است، «دویدن تا مردی که جلوتر است» در پی پالودن روح و ذهن مخاطب از تیرگیها و غبار آن روزهاست. این میسر نمیشود مگر با ماجرایی قصه محور تا مخاطب بهخوبی درگیر آن شود.
روی دیگر شجاعت رمان «دویدن تا مردی که جلوتر است» در بیان شجاعتهای مردی است که جهان ویژگیهای او را بهسختی باور میکند. این ناباوری نهتنها به صورت مفهومی در داستان خلقشده بلکه بهخوبی در فرم ماجرا نیز درهمتنیده شده است. آنجا که سلما، معشوق تیهان، با بهت و حیرت فراوان، هنگام شنیدن فضایل امام علی (علیهالسلام) علیرغم شناختی که از پسرعموی پیامبر دارد، بازهم در پی توجیه این سخنان است و آن را تعریف یک پسرعمو از پسرعموی دیگرش
میداند.
این کتاب با ویرایشی جدید، قیمت سی هزار تومان و در ۲۰۷صفحه توسط انتشارات کتابستان وارد بازار نشر شده است.
میزان