به گزارش نما،به نقل از تسنیم، روز گذشته بیست و چهارمین جلسه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به ریاست محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور برگزار شد.
در این جلسه گزارش آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی شیوع از بیماری کرونا توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی و گزارش عملکرد وزارت راه و شهرسازی درمورد پرداخت تسهیلات ودیعه اجاره مسکن به خانوارها ارایه شد.
عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مصوبات این جلسه گفت: براساس آخرین آمارها از سامانه کارا، تعداد 391 هزار فقره پرونده ثبت نام کرده اند. این تعداد 775 هزار نفر اشتغال را شامل می شود که توسط 13 دستگاه اجرایی بررسی شده و 112 هزار میلیارد ریال تسهیلات را در برمی گیرد.
رانندگان با دریافت مبلغ 33 هزار و 470 میلیارد ریال از رقم کل تسهیلات کرونا، بلندترین ستون را در جدول آماری رسته های بسیار آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا را به نام خود ثبت کرده اند.
وی با اشاره به کسر 200 هزار میلیارد ریال از محل تسهیلات کرونا به کسب و کارهای آسیب دیده و اختصاص آن به طرح ودیعه مسکن براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با توجه به آمار متقاضیان و پرونده های ثبت نام شده در سامانه کارا، جمع تسهیلات مورد نیاز، 235 هزار میلیارد ریال است که 200 هزار میلیارد ریال آن مربوط به کسب و کارهای دارای بیمه و نیز شاغلان غیررسمی فاقد بیمه است و 35 هزار میلیارد ریال نیز به 108 شرکت بزرگ حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، ریلی و دریایی اختصاص یافته است. علاوه بر این کل تسهیلات درخواستی نهایی شده متقاضیان با توجه به تعداد کل ثبت نام شدگان، 112 هزار میلیارد ریال است.
منصوری افزود: تعداد 848 زیر رسته به شدت آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا با هماهنگی دستگاه های اجرایی شناسایی شده است. تعداد بنگاه های آسیب دیده ذیل 14 رسته منتخب 3 میلیون واحد است که 3.1 میلیون واحد آن بیمه شده و دارای کد کارگاهی و 7.1 میلیون واحد فاقد بیمه و کدکارگاهی هستند، این تعداد 8.2 میلیون نفر بیمه شده و3 میلیون نفر فاقد بیمه را شامل می شود.
به گفته منصوری، با توجه به تعداد 2 میلیون 316 هزار و 491 نفر شاغل غیررسمی اخذ شده از دستگاهها، تعداد 114 هزار نفر و 838 نفر در سامانه کارا ثبت نام کرده اند که وزارت صنعت، معدن و تجارت با 41 هزار و 741 نفر بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است. تسهیلات درخواستی برای این تعداد 2 هزار و 505 میلیارد ریال می باشد که بیش از 560 میلیارد ریال آن پرداخت شده است. وزارت کشور در رده بعدی شاغلان غیرسمی و فاقد بیمه قرار دارد که با 35 هزار و 570 مورد ثبت نامی، مبلغ 499 میلیارد ریال تسهیلات را دریافت کرده اند.
وی ضمن بیان اینکه 50 درصد از متقاضیان معرفی شده به مؤسسات عامل، تسهیلات بانکی را دریافت کرده اند، گفت: از کل 385 هزار و 166 پرونده ارسال شده به مؤسسات عامل، 119 هزار و 257 پرونده مصوب و تسهیلات مربوط به 100 هزار و 376 پرونده پرداخت شده است. تاکنون 23 هزار و 667 میلیارد ریال تحت عنوان تسهیلات کرونا از سوی مؤسسات عامل به مشمولان پرداخت شده است.