به گزارش نما،دکتر سید بهمن سبحانی در گفتوگو با ایسنا با تبریک فرا رسیدن روز پزشک به ویژه پزشکانی که با جان خود در عرصه مقابله با بیماری کرونا نقش آفرینی کردند؛ اظهار کرد: در روزهای ابتدایی پاندمی کرونا، بسیاری از کادر درمان غافلگیر شدند؛ چراکه هم درمان بیماری و هم روشهای انتقال بیماری کاملا مشخص نبود و هر دفعه یک دستورالعملصادر میشد که شاید در گذشته پزشکان با آن مواجه نشده بودند؛ به همین دلیل در روزهای ابتدایی یک غافلگیری برای پزشکان و کادر درمان محسوب می شد، اما به مرور پزشکان توانستند راههای مقابله و برخورد و مبارزه با بیماری را پیدا کنند.
پزشکانی بنام در عرصه کرونا
وی با اشاره به شروع سریع هنگام و گستردگی وسعت بیماری کرونا طی چند پیک در ایران، گفت: در حال حاضر در زمینه بیماری کرونا پزشکانی داریم که در دنیا مثال زدنی هستند و با علم و تجربه این پزشکان و با همراهی و تلاش کادر درمان، وزارت بهداشت و تمامی دستگاههایی که در این زمینه تلاش کردند؛ کنترل این بیماری میسر شد.
همدلی دوباره
رئیس بیمارستان فوق تخصصی نور افشار، بازگشت اعتماد دوباره به کادر پزشکی را مهمترین دستاورد جامعه پزشکی در دوران پاندمی کرونا دانست و اظهار کرد: در یک دورانی، با تبلیغات منفی که در جامعه نسبت به کادر سلامت و پزشکی انجام شد؛ اعتماد به جامعه سلامت مقداری دچار خدشه شد و بیماری کرونا یک همدلی دوبارهای با کادر پزشکی ایجاد کرد و پزشکان نشان دادند که دوست دوران سختی مردم هستند؛ کادر درمان در این دوران از جان مایه گذاشتند و بیش از ۱۵۰ شهید در راه مبارزه با کرونا داشتهاند.
وی درباره دستاوردهای دیگر جامعه پزشکی در دوران پاندمی کرونا افزود: تجربه پزشکان در زمینه بیماریهای عفونی، روشهای کنترل بیماریها و سایر تجربیات در عرصه درمان و خدمات مراقبتهای ویژه دستاوردهای خوبی برای پزشکان بود که یک آمادگی برای برخورد با چنین پاندمیهایی را ایجاد کرد تا در آینده بتوانند با روشهای مختلف و پروتکلهای درمانی مختلف با چنین بیماریها به خصوص بیماریهای تنفسی مبارزه کنند؛ همچنین این بیماری تجربهای برای کنترل بهتر بیماریها قبل از شروع آن برای کادر درمان به همراه داشت.
به گفته دکتر سبحانی، بیشترین عامل سنگینی کار برای کادر درمان در دوران پاندمی کرونا، وقوع ناگهانی بیماری و حجم گسترده بیماری بوده است؛ همچنین تجهیزات و امکانات در این خصوص از آمادگی زیای برخوردار نبوده است و در روزهای ابتدایی پاندمی مشکلاتی نظیر تامین ماسک، تامین تجهیزات انفرادی و بهداشتی و کمبود الکل و... بیشترین فشار را بر کادر درمان و پزشکی وارد کرده است.
وی ادامه داد: با آمادگی کادر درمان و بسیج شدن تمامی امکانات کشور اعم از تولیدکنندگان، مسئولین، کادر درمان، وزارت بهداشت، وزارت صنایع، وزارت دفاع و بسیج این امکانات و تجهیزات تهیه شد و حتی در تجهیزاتی مانند ونتیلاتور کشور توانست تولیدات داخلی خود را وارد بازار کند و کمبود امکانات و تجهیزات آی سی یو را تامین و خدمات را گسترش دهد.
وضعیت بهتر شده است
رئیس بیمارستان نور افشار، افزود: به مرور زمان وضعیت بسیار بهتر شده است و تامین داروهای اساسی مثل رمدسیویر و فاویپیراویر و یا تجهیزات دیگر درمانی مانند تجهیزات مورد استفاده در آی سی یو توسط تولید داخل در حال تامین است و ان شاءالله به تولید انبود برسد و شاهد خودکفایی کشور در زمینه واکسن و موادی که در پیشگیری از بیماری موثرند، باشیم.
وی همکاری مردم و مسئولان را در مبارزه با این بیماری به نحو احسنت دانست و از الگوی ایجاد شده در روزهای ابتدایی بیماری مانند الگوی دفاع مقدس نام برد و اظهار کرد: تمامی مسئولین، خیرین، مردم و... پای کار آمدند و بسیاری از نیازهای وزارت بهداشت و بیمارستانهای تخصصی را مردم تامین کردند؛ از تولید ماسک گرفته تا تامین دستگاههای سنگینی مانند ونتیلاتور و اکسیژن ساز با بسیج شدن خیرین داخلی و خارجی تامین شد که مثال زدنی است.
پیک اول و دوم بیماری
وی به دوران قرنطینه فروردین ماه اشاره کرد و گفت: مردم در روزهای ابتدایی به هر شکلی پای کار ایستادند و در ایام نوروز و سیزده به در سنگ تمام گذاشتند و از خانهها خارج نشدند که باعث شد آمار فوتیها به سمت دو رقمی و تک رقمی شدن برود؛ اما در اواسط کار و در ایام خرداد شاید به دلیل تصور اینکه با گرمای هوا بیماری از بین میرود و یا کاهش فوتیها دلیلی بر کمرنگ شدن بیماری است؛ روشهای پیشگیری برای مبارزه با این بیماری به حدالقل خود رسید.
به گفته رئیس بیمارستان نور افشار، پیک دوم بیماری را در تیر و مرداد شاهد بویم که با درایت مسئولین و همدلی مردم این پیک به سمت کنترل شدن پیش میرود.
وی ادامه داد: امیدواریم شاهد پیک سوم بیماری در پاییز که بحث آنفولانزا نیز مطرح است، نباشیم و تا آن موقع بیماری را کاملا کنترل کنیم و تجهیزات به روزتری در اختیار داشته باشیم و با تولید واکسن مشکلات پیکهای قبلی بیماری را در آینده نداشته باشیم.
نورافشار؛ بیمارستان تخصصی توانبخشی وارتوپدی
سبحانی در بخش دیگر سخنان خود به معرفی بیمارستان نور افشار پراخت و اظهار کرد: یاد مرحوم نور افشار را گرامی میداریم که خیری بودند که نزدیک به چهار هکتار زمین را در بهترین نقطه شهر تهران وقف کار درمانی و توانبخشی برای افراد نیازمند کردند؛ همچنین جمعیت هلال احمر منابع خوبی را برای تاسیس و تجهیزات بیمارستان اختصاص داد.
رئیس بیمارستان نور افشار ادامه داد: بیمارستان نور افشار یک بیمارستان تخصصی توان بخشی و ارتوپدی است و در تمامی اعمال جراحی ارتوپدی اعم از اطفال و بزرگسالان مشغول ارائه خدمات است و شاید بیش از ۵۰ جراح ارتوپد دارد که جراحیهای مختلفی را مطابق علم روز دنیا در این بیمارستان انجام میدهند؛ همچنین مریضهایی که عموما پس از جراحی ارتوپدی و یا افرادی که بدون جراحی ارتوپدی و با خدمات توانبخشی میتوانند به زندگی بازگردند از خدمات و تجهیزات بخش تخصصی توان بخشی این بیمارستان استفاده کنند.
وی دربارهی فعالیت بیمارستان نور افشار در دوران پاندمی کرونا گفت: تمامی امکانات بیمارستان در دوران کرونا برای ارائه خدمات بسیج شد اما پس از فروکش بیماری، با اجازه وزارت بهداشت بخشهای جراحی بیمارستان راه اندازی شد.
توانبخشی رایگان برای کودکان معلول و نیازمند
سبحانی، ارائه خدمات توان بخشی رایگان به کودکان معلول و نیازمند را از دیگر فعالیتهای بیمارستان نورافشار نام برد و اظهار کرد: افراد با مراجعه به بیمارستان میتوانند از خدمات رایگان برای کودکان معلول بهره ببرند و این خدمات توان بخشی کاملا به صورت رایگان به آنها ارائه میشود.
وی گفت: با توجه به اینکه بیمارستان نور افشار یک بیمارستان توان بخشی و خیریه است یکی از ویژگیهای آن این است که خدمات با تعرفه خیریه و با کیفیت بخش خصوصی ولی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان تر از بخش خصوصی ارائه میشود و برنامه ریزی که برای آینده این بیمارستان داریم این است که بخش توان بخشی و خدمات ارتوپدی آن را گسترش دهیم و قوی ترین بیمارستان غیر دولتی در عرصه ارتوپدی شویم که در این راستا از جراحان مختلفی دعوت به همکاری کردهایم تا ان شاءالله به زودی شاهد این باشیم که بهترین خدمات و جراحیها در حوزه ارتوپدی و توان بخشی برای افراد نیازمند عرضه شود تا هم ورزشکاران و هم مردم بتوانند از آن بهرمند شوند.
سبحانی افزود: با استفاده از ظرفیت خیرین و ظرفیتهای هلال احمر، در حال توسعه بخشهای دیگری که متناسب با خدمات توان بخشی و ارتوپدی است مانند خدمات آزمایشگاهی، خدمات تصویر برداری، اتاقهای عمل و... هستیم تا خدمات در بهترین شکل و با بهترین استانداردهای دنیا به مردم ارائه شود؛ همچنین از خیرینی که در حدود چهار میلیارد تومان تجهیزات برای بیمارستان نور افشار تهیه کردهاند و مدیران هلال احمر به خصوص دکتر همتی بابت تامین منابع مالی بیمارستان نور افشار تشکر میکنم.
پزشکان ایرانی جزو پزشکان پنج کشور برتر دنیا در حوزه سلامت
وی با تبریک مجدد روز پزشک گفت: این روز را نه تنها به تمامی پزشکان بلکه به تمامی کادر درمان از جمله پرستاران و پیراپزشکان، بهیاران، کمک بهیاران و واحدهای خدمات نیز تبریک میگویم چراکه تمامی کادر درمان در دوران پاندمی کرونا پزشکان را همراهی کردند و جای تشکر دارد.
سبحانی در پایان با آرزوی سلامتی کامل و موفقیت کامل برای پزشکان در دوران پاندمی کرونا، افزود: پزشکان به عنوان پیشگامان مبارزه و درمان کرونا نقش فعالی داشتند و بار اصلی نظام سلامت بر دوش پزشکان کشور بوده است که به جرات میتوان گفت پزشکانمان جزو پزشکان پنج کشور برتر دنیا در حوزه سلامت هستند و از مردم خواهش دارم پیشگیری فردی را انجام و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا به پیک سوم کرونا دچار نشویم و این بیماری رفته رفته از جامعه ما کاملا دور شود.
ایسنا