به گزارش نما به نقل از مهر، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی بعد از ظهر چهارشنبه در دیدار حجتالاسلام سید احمد موسوی رئیس سازمان حج و زیارت که در موسسه اسراء قم برگزار شد اظهار کرد: خداوند سبحان در مراسم حج میزبان بندگان خویش بوده و هیچ تبعیضی میان آنها قائل نشده است اما هنگامی که خود بخواهد میهمان شود هر کسی لیاقت آن را نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: در زمانی که خداوند میزبان است زمان و مکان آن مشخص شده است و از هر کجا میهمان آمده باشد آن را میپذیرد اما وقتی خداوند بخواهد میهمان شود زمان و مکان مشخصی ندارد و تنها در کنار دل های شکسته میهمان می شود و مال و ثروت تاثیری در این زمینه ندارد و این مفهوم در حدیثی قدسی به صراحت بیان شده است.
این مفسر قرآن کریم از حج به عنوان یکی از عناصر محوری اسلام نام برد و تصریح کرد: ائمه معصومین(ع) فاقد قدرت سیاسی بودند اما به اقامه حج میپرداختند به طوری که امام حسن مجتبی(ع) چندین بار با پای پیاده به سفر حج رفتند.
فرق بین حج گذاردن و اقامه حج
وی با اشاره به اینکه حج گذاردن غیر از اقامه حج است گفت: حاجیان حج می گذارند اما مسئولان بعثه رهبری وظیفه اقامه حج را بر عهده دارند و این تغییر حج گذاردن به صورت انفرادی به حالت جمعی از برکات بنیانگذار انقلاب اسلامی و خون شهدا حاصل شده است.
آیت الله جوادی آملی گفت: برگزاری موفق حج امسال نتیجه بیداری اسلامی در منطقه است و حجی که همراه با دعای کمیل و برائت از مشرکین باشد دارای پیام های بسیاری است و ما امروز به وضوح این پیام ها را در منطقه مشاهده می کنیم.
اسلام جهانی است یعنی برای تمام جهان حرف دارد
وی بیان داشت: زمانی که اسلام ادعای سخن جهانی میکند به این معنا نیست که همه عالم اهل نماز شود بلکه به این معناست برای همه عالم حرف دارد.
استاد برجسته حوزه با اشاره به این نکته که نباید بر زخم دیگران حتی کفار و غیر مسلمانان نمک پاشید گفت: معنایی ندارد که وقتی ولیعهد کشوری فوت میکند جلوی سفارت آن کشور شیرینی پخش شود زیرا این موضوع نه واجب و نه مستحب است باید از چنین اقداماتی که باعث کدورت و دوری میان کشورها میشود اجتناب کرد.
آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: باید طوری رفتار کنیم که کسی قدرت نقد نداشته باشد.
تاکید اسلام بر انسانیت و ادب است
وی در ادامه اظهار داشت: توجه اسلام به انسانیت و ادب است و رعایت ادب یک دستور بین المللی اسلامی است و نباید با همگان از سر دعوا وارد شویم بلکه بهتر این است از در دوستی و ادب سخن بگوییم که تاثیر بیشتری خواهد داشت.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در جریان مباهله حتی ناقوس زدن مسیحیان در مسجد را تحمل کردند و همین صبر و تحمل سبب جهانی شدن اسلام شد و امروز هم موضع جمهوری اسلامی در همه مسائل مشخص است اما نباید ادب اجتماعی و انسانی را در برخورد با مسائل گوناگون فراموش شود.
نماز جماعت در حج یکپارچه برگزار شود
وی در ادامه عنوان کرد: شنیده ام در صحرای عرفات در یک چادر چندین نماز جماعت برگزار شده است و این شکل درست نیست و بهتر است نماز جماعت به صورت یکپارچه برگزار شود.
این مرجع تقلید شیعیان در پایان گفت: معمولاَ افراد در طول عمر خود یک بار بیشتر به حج مشرف نمیشوند و کار غیر مکرر است و لازم است در این مراسم از کارهای غیر ضروری اجتناب شود و بعثه مقام معظم رهبری مسائل مختلف را برای حجاج به روشنی بیان کند تا حجاج بتوانند بهترین استفاده را از این مراسم داشته باشند.