به گزارش نما، بازار سرمایه بالاخره بعد از چند روز قرمز پوشی، رخت سبزِ رشد را به تن کرد، بازاری که شاید در روزهای مختلف سال با نوسانات قابل توجهی همراه باشد و این میان صبر سهامداران خود را محک بزند.
امروز طبق گفته وزارت اقتصاد، آخرین مهلت پذیره نویسی صندوق قابل معامله پالایش یکم یعنی سهم دولت در چهار پالایشگاه کشور است و به نظر می رسد روند شاخص بازهم با ورود سرمایه همراه باشد. موضوعی که این بین مطرح است سوالات متعدد راجع خرید یا عدم خرید این نمادهاست که البته با تحقیق درباره این سهام قطعا تصمیم برای خرید یا برعکس آن مشخص می شود.
این بین احتمال تمدید مجدد مهلت فروش صندوق قابل معامله پالایش یکم هم وجود دارد، البته این نمادها تا ۲۶ شهریور توقف داشتند و باید منتظر ماند و دید که آیا با بازگشایی نمادهای مذکور این مهلت تا ۳۱ شهریور تمدید خواهد شد؟
ورود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سرمایه به بازار بورس
علی صحرائی رییس شرکت بورس تهران اظهار کرد: روز گذشته ۸۸ درصد از افراد حقیقی در بازار خرید سهام انجام دادند و در قبال آن ۶۷ درصد به فروش دست بردند. از تفریق خرید و فروش افراد حقیقی چیزی بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان نقدینگی جذب بازار شد.
این روند بیانگر بهبود شرایط بازار سرمایه با عرضه های اولیه و صندوق های قابل معامله دولت است به شرطی که افراد در بازار دست به خرید و فروش های هیجانی نزنند و نقدینگی خود را وارد بازارهای موازی نظیر طلا و ارز نکنند چرا همین رفتار هیجانی این روزها در بازار سکه و ارز خودنمایی کرده است.
مردم هیجانی عمل نکنید؛ مسئولان اظهارنظر غیرکارشناسی نکنند
ماشاالله عظیمی عضو شورای عالی بورس درباره تاثیر اظهار نظرهای غیرکارشناسی درباره بازار سرمایه اظهار کرد: مباحث بسیار تخصصی در شورای مطرح میشود و تصمیم گیری میشود، ما از دولت و مجلس خواستار این مسئله شدیم که نگاههایی که فکر میکنید تخصصی است و میتواند جهت ارتقا کمکی به شورا و بازار سرمایه کند را به ما ارائه بدهید تا ما بتوانیم از آن در جلسات استفاده کنیم، اما تقاضا داریم که نظرات خود را به صورت مستقل ارائه ندهید. به علت آنکه گاهی یک نظر غیر تخصصی و خارج ار چهارچوبهای ما میتواند جو بازار را ملتهب کند
او بیان کرد: اگر هرکسی بخواهد اظهار نظر غیر کارشناسی را در رابطه با بازار سرمایه ارائه دهد قطع به یقین سنگ روی سنگ بند نمیشود و بازار به جای آنکه قوت بگیرد روند نزولی را در پی میگیرد.
علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت منفی شدن امروز بازار سرمایه گفت: تصمیم گیریهایی که پشت میز صورت میگیرد با زمان اجرایی شدنش تفاوتهای چشمگیری دارد به علت آنکه ممکن است بازار گردانانی که طبق تصمیات قرار بود از روز شنبه وارد بازار شوند، نتوانستند عملکرد چشمگیری را از خود به نمایش بگذارند.
او افزود: بیش از آنکه مسئولان سازمان بورس بخواهند که بازار را با ترفتندهای مختلفی به حالت چند ماه گذشته اش بازگرداند باید بدانند که این بازار نیاز به اخبار صحیح و بدون هیجان دارد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: سازمان بورس بجای آنکه اشخاص و نهادهای حقوقی را تشویق کند که در سهامهای خرد سرمایه گذاری کنند به طور کامل برعکسش در بازار رخ میدهد. این نوع عملکردها میتواند تاثیر به سزایی را بر بازار سرمایه بگذارد.
راهکارهای سبز ماندن بازار بورس
عباسی تصریح کرد: اگر سازمان بورس سرمایه را به طور مثال به سمت سهامهای کوچک هدایت دهد قطع به یقین نمای بازار سبز میشود.
در انتها باید گفت که اخبار وشایعات به تنهایی میتواند روند شاخص را دگرگون کند به همین دلیل از سهام داران خواسته میشود که به شایعات توجه نکنند و در بازار رویه هیجانی را در نگیرند.
خبرهای جدید از ورود بانک ها به بازارگردانی بورسی
احمد پویان فر کارشناس بازار سرمایه درباره تصمیمات شورای عالی بورس در خصوص حضور بانک ها در بازار سرمایه، گفت: مجلس باکمک بانک مرکزی اقدامی را به منظور رفع موانع تولید انجام داد که به همین منظور می توان محدود کردن حضور بانک ها در بازار سرمایه اشاره کرد، در اصل عدم کنترل نرخ بهره از سوی بانک مرکزی سبب این اقدام شد.
او بیان کرد: مجموع این مسائل بود که سبب شد در آن زمان یک فرافکنی رخ دهد و تمام تقصیرات را برگردن بازار سرمایه بیاندازند به همین دلیل وقتی مسئولان بازار سرمایه اوضاع را بدین گونه دیدن به این نتیجه رسیدن که حضور بانک ها در این بازار بهتر است محدود شود.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در حالی که این تصمیم از اول هم اشتباه بود به دلیل اگر شما بازار های جهانی را مشاهده کنید متوجه خواهید شد که برترین بازار گردانان در بازار سرمایه گروه های بانکی هستند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص بازار گردانی توسط سهامداران شرکت ها تصریح کرد: می توان گفت تا حدودی این اقدام اشتباه است به علت آنکه سهامدار نهاد مالی نیست که تخصص بازارگردانی را داشته باشد به خاطرآنکه بازار گردانی امری تخصصی است و بازار گردانی فقط به معنای تجمیع سهام از سطح بازارسرمایه نیست بلکه این عمل یک سری قوانین و مقررات نیاز دارد.
از حدود یک ماه پیش می توان گفت که اشخاص حقوقی نقش پررنگی را در بازار سرمایه داشتند اقدامات زیادی را در رابطه با جمع کردن بازار انجام دادند ولی از آنجایی حجم عرضه زیاد بود و جذابیتی که در بازار زیاد بود نهادهای حقوقی نتوانستند اقدامات زیادی را انجام دهند.
منبع: باشگاه خبرنگاران