اختلالات روانی در بهبود یافتگان كرونا

عکس خبري -اختلالات رواني در بهبود يافتگان کرونا

محققان اعلام كردند افراد بهبود یافته از كووید ۱۹ مستعد ابتلا به اختلالات روانی گسترده هستند.

به گزارش نما، ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. به دلیل آنکه این ویروس به تازگی کشف شده است، دانشمندان هر روز به ابعاد جدیدی از رفتار آن پی می‌برند. به تازگی دانشمندان در یک مطالعه به تاثیرات مخرب این ویروس در سلامت روانی افراد پی بردند.

بر این اساس، مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد کسانی که به ویروس کرونا آلوده شده اند، یک ماه پس از ابتلا مستعد مبتلا شدن به بیماری‌های روانی هستند. محققان اعلام کردند کسانی که از کرونا جان سالم به در می‌برند به طور قابل توجهی در خطر انواع اختلالات روانی از جمله جنون و زوال عقلی قرار دارند.
محققان تاکید کردند موارد بسیار زیادی از انواع اختلالات روانی و اختلالات اضطراب در بهبود یافتگان از کرونا دیده شده است. عوارض روانی دیگر بیماری کرونا در مبتلایان شامل افسردگی و بی خوابی می‌شود.

دانشمندان با بررسی بیش از ۶۲ هزار بیمار کرونایی پس از بهبودی مشاهده کردند «اختلال استرس پس از سانحه» و اختلالات ترس و هراس به صورت گسترده‌ای در میان آن‌ها دیده می‌شود همچنین یک نفر در هر ۱۶ نفر که پیش‌تر هیچ گونه سابقه بیماری روانی نداشته است پس از یک تا سه ماه از بهبودی امکان ابتلا به اختلالات روانی را دارد.

محققان تاکید دارند شواهد بررسی ۱۴ تا ۹۰ روزه پس از بهبودی افراد از کووید ۱۹ نشان می‌دهد نزدیک به ۶ درصد مبتلایان نخستین علائم اختلالات روانی را از خود نشان داده اند.

پیش تر نیز محققان انگلیسی در تحقیقات خود اعلام کردند بیمارانی که شرایط و خیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است.

این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند. محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان می‌توانند با روش‌هایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.

تاکنون ۳۷۲ هزار تن در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان، ۴۲ هزار تن جان خود را از دست داده اند. دولت انگلیس برای توسعه یک واکسن موثر برای مقابله با کووید ۱۹ همکاری‌هایی با دانشگاه آکسفورد دارد و دولت این کشور امیدوار است بتواند برنامه واکسیناسیون سراسری در کشور را از اول ماه ژانویه آغاز کند.

۱۳۹۹/۶/۲۸

اخبار مرتبط