به گزارش نما ،خیراله خادمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا از آغاز ارسال پیامک پرداخت عوارض آزادراهی توسط پلیس راه خبر داد و گفت: از امروز پلیس پیامک پرداخت عوارضی را برای ترددکنندگان از گیتهای الکترونیکی ارسال میکند.
وی ادامه داد: تفاهمنامهای بین وزارت راه و شهرسازی و پلیس منعقد شد که بر اساس آن پلیس از طریق ارسال پیامک هزینه عبور از عوارضی الکترونیکی را به رانندگان و مالکان خودرو ارسال میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در 40 روز کاری توانستیم نسبت به افزایش زیرساختهای فنی و فناوری الکترونیکی در پلیس راه و بخش خصوصی این اقدام را انجام دهیم، گفت: اواخر هفته گذشته آخرین اصلاحات انجام و تکمیل شد و از شنبه اقدامات مورد نیاز برای آمادگی پلیس در راستای ارسال پیامک پرداخت عوارضی آزادراههای الکترونیکی انجام شد.
وی گفت: پیش از این با استقبال 50 درصدی مردم برای پرداخت عوارضی الکترونیکی مواجه بودیم که البته در برخی از آزادراهها مانند آزادراه تهران شمال حتی استقبال از 35 درصد به 25 درصد هم افت پیدا کرد بنابراین مجبور شدیم برخی از گیتهای عوارضی الکترونیکی را به حالت دستی و پرداخت پول نقد و یا استفاده از کارتخوان برگردانیم.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ادامه داد: با همکاری پلیس قرار بر این است که متعاقب پیامکی که بخش خصوصی مرتبط با گیتهای الکترونیکی پرداخت عوارض آزادراهی برای مالکان خودرو ارسال میکنند پلیس هم این پیامک را برای رانندگان و مالکان خودرویی که از این مسیر عبور کردهاند بفرستد و مردم تا 72 ساعت فرصت دارند پول عوارضی را بپردازند.
خادمی تاکید کرد: اگر پس از ارسال پیامک پلیس مالکان خودرو نسبت به پرداخت عوارضی اقدام نکنند جریمه میشوند و تا زمانی که این مبالغ را پرداخت نکنند نمیتوانند از خدمات پلیس استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره معوقاتی که تاکنون پرداخت نشده است گفت: پلاک تمام خودروهایی که از گیتهای الکترونیکی عوارض عبور کردهاند ثبت شده است و افراد باید معوقات را بپردازند.
وی با بیان اینکه تاکنون هشت آزادراه کشور به گیت الکترونیکی عوارضی مجهز هستند گفت: تجهیزات مورد نیاز در دو آزادراه دیگر نصب شده است و به زودی این دو آزادراه هم به جمع عوارضی الکترونیکی میپیوندند.
خادمی ادامه داد: پرداخت عوارض برای عبور از گیتهای الکترونیکی بسیار ساده است و مردم میتوانند با اپلیکیشنهای نصب شده بر روی موبایل و یا از اطریق ای تی ام عوارض آزادراهی را بپردازند و دیگر در جادهها برای پرداخت عوارض متوقف نشوند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی تمام آزادراههای کشور به گیته ای الکترونیکی پرداخت مجهز میشوند گفت: الکترونیکی کردن گیتها را از دو سال گذشته آغاز کردیم اما از آنجایی که استقبال از تردد از این گیتها و پرداخت عوارض کم بود بخش خصوصی مرتبط برای توسعه گیتهای الکترونیکی دچار تردید شد اما در یک ماه آینده اگر استقبال به سطح 80 یا 90 درصد رسید نسبت به توسعه گیتهای الکترونیکی در آزادراههای کشور اقدام میکنیم.
وی ادامه داد: در این شرایط حتی اگر سرمایهگذاران نسبت به الکترونیکی کردن گیتهای عوارضی مقاومت کنند با اجبار این کار انجام خواهد شد.