به گزارش نما ،وحید قبادی دانا در مراسم امضای تفاهم نامه چهارجانبه این سازمان با کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شنوایی بخشی شفا و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: در سال جاری شعار روز جهانی ناشنوایان تاکید مجدد بر رعایت حقوق ناشنوایان است که ما نیز بر آن تاکید داریم. در کشور عزیزمان ایران تاکید ویژه ای بر رعایت حقوق افراد دارای معلولیت شده است. قانون مترقی در سال ۸۳ در ارتباط با معلولان مصوب شد و مشکلاتی وجود داشت که در سال ۹۶ مجددا قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب و در اردیبهشت ۹۷ ابلاغ شد. از سال ۹۸ بودجه مناسبی را هرچند اندک برای آن در نظر گرفته شد که امید است ارتقاء یابد.
وی افزود: افراد دارای معلولیت در همه جای دنیا دارای مشکلاتی هستند و ایران در سال ۲۰۰۷ به کنوانسیون جهانی حقوق افراد دارای معلولیت پیوست و با تثبیت این قانون جامع که در عنوان آن جامع نیامده اما قانون جامعی است و دستگاه ها را پای کار آورده، امید است شرایط بهتری برای عزیزان فراهم شود.
قبادی دانا تصریح کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۴۴ هزار نفر از معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۲۳۸ هزار از آنها را افراد دارای معلولیت شنوایی تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه معلولیت شنوایی، معلولیتی پنهانی است و کمتر به چشم می آید، اما عمق زیادی دارد اظهار کرد: اگر فردی با مشکل ناشنوایی متولد شود و ما متوجه آن نشویم، نقص گفتار را هم به دنبال خواهد داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان اینکه بین دو تا ۴ نفر در هزار نفر موالید زنده می توانند دچار کم شنوایی شدید باشند، تاکید کرد: ۲۵ درصد موارد علت ناشناخته و ۲۵ درصد مواردی مانند مسائل زایمان یا مصرف برخی از داروها و یا تصادفات است، اما ۵۰ درصد موارد ژنتیکی است و باید دقت بیشتری برای انجام مشاوره های ژنتیکی شود.
/ایسنا