به گزارش نما، روز سهشنبه روز تحولات مهم در بازار بورس بود. شاخص کل به کانال ۱.۵ میلیونی برگشت و مهمتر از آن شاخص هموزن ۱.۳۵ درصد رشد کرد که بیشترین نرخ رشد در ۱۷ روز کاری گذشته است. ارزش معاملات بورس تهران نیز نسبت به روز گذشته ۲۱ درصد رشد کرد.
اتفاق دیگر در جابجایی صف های خرید و فروش بود روز سه شنبه پس از ۳۸ روز ارزش صفهای خرید از صفهای فروش بیشتر شد. ارزش صفهای خرید بازار در روز گذشته ۲ هزار و ۸۰ میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته ۴۳ درصد افزایش داشت. ارزش صفهای فروش بازار نیز هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته ۵۵ درصد کاهش داشته است. رکورد مهم دیگر بازار مثبت شدن خالص پول حقیقی وارد شده به بازار بود.پس از مدت ها ورود پول حقیقی به بورس بیش از خروج آن بود.
تحلیل بنیادی بازار سهام از دو دیدگاه
بازار سهام در هفته پیش رو چهره عوض کرده است پیش از این سهام داران بر خرید سهام شرکت های صادراتی تاکید داشتند دلیل چنین تاکیدی احتمال افزایش نرخ ارز در آینده و بالا رفتن درامدهای این شرکت ها بود. اما در دو روز اخیر ورق برگشته است به طوری که اقبال به سهام شرکت های غیر صادارتی بیشتر شده است. تولیدات این شرکت ها بیشتر معطوف به بازار داخل است و سهمی از صادارت و درآمد ارزی ندارند.
گل سر سبد شرکت هایی که شاخص کل را بر دوش گرفته اند و به بالا می کشند گروههای غیرصادراتی مانند خودروییها و سیمانیها است. شرکت های کوچک و متوسط نیز با اقبال روبرو شده است.
تحلیل گرانی که به روندها توجه دارند اعتقاد دارند رشد های این چنینی نمی تواند نمادی از ترسیم جهت بازار باشد. خصوصا که بسیاری از شرکت های داخلی با مشکل تامین مواد اولیه و تولید متناسب با ظرفیت روبرو هستند. از این نگاه اتفاقات اخیر بورس هنوز یک روند نشده است و هر آن امکان دارد بورس به سوی دیگری چرخش کند.
از دید این گروه مثبت شدن چنین گروه هایی محصول بازار گردانی و احتمال اخباری است که اثر آنی دارد و وقتی اثر خبر از بین برود سهام این شرکت ها وارد فاز تعدیل می شود.
شاهد این گروه وضعیت شرکت های صادارت محور است، این شرکت تا چند روز قبل به عنوان سهام با پشتوانه بنیادی معرفی می شدند اما در دو روز اخیر سهام شرکتهای بزرگ صادراتی با صف فروش و خروج پول حقیقی مواجه شدهاند. شرکتهایی مثل فولاد و فملی که گزارشهای ماهانه شهریورماه و گزارش ۶ ماهه ابتدایی سال نشان از افزایش فروش و درآمد دارد در معاملات روز سهشنبه پس از نماد قنیشا (قند نیشابور)، بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. از طرف دیگر بانکیها، خودروییها و سیمانیها با بیشترین ورود پول حقیقی همراه بودند.
در مقابل گروهی دیگر از تحلیلگران معتقدند در بلندمدت ارزش بازار سهام شرکتها به ارزش ذاتی آنها نزدیک میشود، در نتیجه قیمت سهام شرکتهای بزرگ صادراتی به شکلی تعدیل خواهند شد که شاخص کل را به سمت بالا هدایت خواهد کرد. آن ها رشد سهام کوچک و متوسط در کنار سهام بزرگ غیر صادارتی را به دلیل تعدیل های شدید در دو ماه اخیر می دانند و تاکید با رفع ابهامات از فضای ارزی سهام صادارتی نیز به روند صعودی بازخواهند گشت. این گروه ریشه اقبال به سهم هایی را که تابع هدفشان بازار داخل است تعدیل های دو ماه گذشته و بازارگردانی حرفه ای عنوان می کنند.
پیش بینی بورس امروز
گروهی از معاملهگران معتقدند ناکامی معامله گران ارزی و سکه در کانال شکنی مجددا نگاه ها را به سمت بورس جلب می کند و نقدینگی مثل دیروز امروز هم وارد سهام می شود. از این دید اگر شاخص بورس ۳ روز پیاپی رشد کند روند نزولی آن به پایان میرسد و بازار به سمت بالا تغییر جهت میدهد. قرینه شدن این روز با سنت چهارشنبه های سبز آنان را امیدوار به تغییر روند نزولی کرده است که از دو ماه پیش آغاز شده است.
اما گروه دیگر اعتقاد دارند مجموعه عوامل حاکم بر فضای اقتصاد ایران و متغیرهای بیرونی اثر گذار بر آن در کنار جو حاکم بر بازار سرمایه موجب می شود بازار در مسیر صعود به یکباره با موج های فروش روبرو شود. این اتفاق امروز هم می تواند تکرار شود به خصوص که فضای ارزی کشور مبهم شده و این ابهام می تواند سیگنالی به بورس باشد. این دسته از معامله گران اعتقاد دارند وقتی نوسان بازار ارز در محدوده ای خاص جریان دارد یعنی بازارها برای پیشروی با ریسک روبرو هستند خواه ناخواه ریسکی که مانع پیشروی ارز شده می تواند مقابل بازار سهام نیز قرار بگیرد. از این دید بورس در مسیر صعود پیچ خطرناکی دارد، پیچی که موجب می شود سهامداران کمین کرده به محض رسیدن به سود به سوی در خروج هجوم آورند و عطش بازار برای صعود را رفع کند.
منبع:اقتصاد نیوز