اقدامات حیاتی در نانوایی‌ها برای مقابله با كرونا

عکس خبري -اقدامات حياتي در نانوايي‌ها براي مقابله با کرونا

با رعایت این توصیه‌ها از ابتلا به كرونا در نانوایی‌ها پیشگیری كنید.

به گزارش نما ،در روزهای شیوع کرونا نکات بهداشتی زیادی برای جلوگیری از انتقال این ویروس از سوی متخصصین گفته می‌شود؛ یکی از این توصیه‌ها درباره خرید نان، و الزاماتی است که باید توسط مردم و نانوایی‌ها رعایت شود، از همین رو رعایت نکات زیر برای پیگیری از ابتلا به کرونا یا انتقال بیماری در نانوایی‌ها ضروری است:

۱- فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در نانوایی

۲- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

۳- در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ...) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.

۴- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به نانوایی خودداری کنیم.

۵- در صورت مواجه با فردی از کارکنان نانوایی که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به متصدی و مدیریت آن جا اطلاع دهیم.

۶- مواجهه چهره به چهره با کارکنان نانوایی را کاهش دهیم.

۷- از ورود به داخل نانوایی خودداری کنیم. مگر آن­که نانوایی فضایی با احتساب رعایت فاصله یک متر حداکثر برای پنج نفر را داشته باشد.

۸- در صف نانوایی فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم و در صورت وجود خط کشی، در نقاط و محل­های تعیین شده بایستیم.

۹- در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتی­که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.

۱۰- توجه کنیم نانوایی تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض مرتب هوا).

۱۱- استعمال دخانیات در محیط نانوایی ممنوع است.

۱۲- توجه کنیم که کارگران در نانوایی مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند.

۱۳- از نانوا خواهش کنیم نان‌ها را با انبر بر روی سفره/ پارچه قرار دهد.

۱۴- از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط نانوایی استفاده نکنیم.

۱۵- توجه کنیم که نان های فانتزی و محلی در واحد صنفی به صورت کامل با روکش قابل روئیت پوشیده شده باشد.

۱۶- متصدی، مدیر یا مالک نانوایی موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت خوان محل صنفی قرار دهد.

۱۷- قبل از دست زدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از یک ضدعفونی کننده دست استفاده کنیم.

۱۸- اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه نان قرار داده و ببندیم. اگرچه نان کمی نرم می‌شود اما این روش برای سلامتی مهمتر است.

۱۹- از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم.

۲۰- سفره و یا پارچه نان را روی پیشخوان و میز نانوایی قرار ندهیم.

۲۱- از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپ­ها و یا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.

۲۲- به محض ورود به خانه، اول دست ها را بشوییم، سپس به سراغ نان‌ها برویم. البته دقت کنیم پشت سفره و یا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوایی رفتن، سفره و یا پارچه نان را بشوییم.

۲۳- تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان حرارت دادن مجدد آن درمنزل قبل از مصرف است.

۲۴- نان‌های کارخانه‌ای بدون دخالت دست تولید و بسته بندی می‌شوند اما برای اطمینان بعد از خرید، کیسه روی آن را بشوییم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مایکروفر و یا تستر حرارت دهیم.

۲۵- برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در نانوایی ها با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.
فارس

۱۳۹۹/۸/۲۰

اخبار مرتبط