به گزارش نما ، علیرضا زالی در این مراسم که با حضور معاون اول رییس جمهور، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، معاونان وزارت بهداشت و رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و مسئولان دانشگاه در مجتمع بینالمللی فناوری و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تشخیص سریع کووید-۱۹، تولید کیتهای تشخیص سریع آنتی ژن کرونا با امکان تشخیص در کمتر از ۲۰ دقیقه را دستاوردی مهم دانست.
وی افزود: در جریان تفاهم نامه پژوهشی، آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه با ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، پروژههای بسیاری شکل گرفت که تولید این کیتها نیز یکی از همین پروژههای پژوهشی است.
وی با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور اول جهان در تولید کیتهای تشخیص سریع است، افزود: سرعت و سهولت انجام تست، از مزایای این کیتها به شمار میرود. نتیجه سایر تستهای تشخیصی به ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز دارد، اما نتیجه کیت تشخیص سریع در کمتر از ۲۰ دقیقه اعلام میشود. همچنین این تست نیاز به امکانات پیچیدهای ندارد.
زالی عنوان کرد: از طرفی حضور افراد در آزمایشگاهها برای انجام تستهای مشابه و عدم امکان تعیین تکلیف آنها در مدت زمان کم، سرایت پذیری را افزایش میدهد که این چالش نیز با استفاده از این کیتها مرتفع خواهد شد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از دقت ۸۵درصدی تشخیص این کیتها خبر داد و عنوان کرد: تاکنون این کیتها در جامعه ۵۰۰ نفری مورد آزمایش قرار گرفته و از نظر بالینی مورد تایید است.
وی تصریح کرد: با توجه به همزمانی رونمایی از این دستاورد بزرگ با آغاز طرح ملی محله محوری، نقش کلیدی و راهبردی مراکز جامع خدمات سلامت در بحث بیماریابی، غربالگری و شناسایی هوشمند بیماران بیش از پیش نمایان میشود و این اقدامات از اولویتهای وزارت بهداشت است.
وی اظهار کرد: قیمت کیت تولید داخل، ۷۰ درصد قیمت کیت مشابه خارجی و ارزبری آن ۳۰ درصد کیت مشابه خارجی است.
میزان