به گزارش نما ،رییس اورژانس کشور که مسئولیت امور پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی را نیز برعهده دارد، از تهیه لیستی از هتلها و مهمانسراها برای قرنطینه بیماران کرونایی خبر داد و گفت: هدف ما از این طرح بحث قرنطینه، جداسازی مبتلایان است. قرنطینه افراد در محیطهایی مانند هتل باعث حفظ کرامت هموطنان خواهد شد و افرادی که دارای توان مالی مناسب نیستند و نمیتوانند قرنطینه را رعایت کنند، این طرح کمک کننده خواهد بود.
کولیوند که طی روزهای گذشته وزیر بهداشت در حکمی مسئولیت امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا (طرح شهید قاسم سلیمانی) را بر او محول کرد، در اولین جلسه این طرح گفت: یکی از علتهای افزایش بیماران مبتلا به کرونا نبود توان رعایت قرنطینه در خانوادهها است.
وی افزود: این طرح بر مبنای شناسایی محیطهایی برای ایجاد نقاهتگاه شروع شده و به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ خواهد شد که از آن محیطها برای قرنطینه افراد مبتلا به کرونا استفاده کنند.
به گفته کولیوند، برای اجرای این طرح دستورالعملهایی طراحی و تجهیزات و امکانات مناسب جهت استفاده در آن نقاهتگاهها پیش بینی خواهد شد.
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا، ضمن اشاره به همکاری با سازمانهای دیگر در اجرای این طرح گفت: از ظرفیت نیروهای مسلح، سازمان حج و زیارت، آموزش و پرورش، گردشگری و همچنین خیرین استفاده و از تجربیات دستگاههایی که از قبل در بحث قرنطینه سوابقی داشتند بهرهمند خواهیم کرد.
در ادامه این جلسه، مسئول امور پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی گفت: در راستای اجرای این طرح قبل و بعد از بیمارستان استانداردهایی تنطیم خواهد شد که افرادی که داوطلب قرنطینه در نقاهتگاه هستند و توان مالی ندارند از این طرح استفاده کنند.
کولیوند با اشاره به استقبال وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با اجرای این طرح گفت: دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در نامهای به وزیر بهداشت آمادگی آن وزارت خانه در راستای اجرای هرچه بهتر طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با استفاده از ظرفیت هتلها و مهمانسرا ها، هتلهای ایران گردی و جهان گردی در سراسر کشور را اعلام کرد.
وی اضافه کرد: پس از بازدید نمایندگان سازمان گردشگری و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از محلهای مورد نظر برای ایجاد نقاهتگاه، لیستی از هتلها و مهمانسراها که ظرفیت ایجاد محل مناسبی برای قرنطینه دارند، آماده و برای استفاده هموطنان به روسای دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا با اشاره به استفاده از ظرفیت مدارس و خوابگاههای دانشجویی در اجرای این طرح افزود: ابعاد مختلف استفاده از این محلها بررسی خواهد شد و حتی از مساجد و حسینیهها و ظرفیت نیروهای مسلح نیز بر اساس استانداردهای تعریف شده میتوان استفاده کرد.
وی اضافه کرد: پس از تنظیم سند این طرح و تایید توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مکلف به اجرای این طرح خواهند شد.
در ادامه این جلسه، دکتر کولیوند با تاکید بر این که اجرای این طرح باید در قالب الزامات قانون باشد گفت: در تنظیم سند این طرح به چگونگی شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، انتقال افراد به نقاهتگاه، تامین دارو و خدمات پرستاری از شناسایی تا بهبودی کامل پرداخته خواهد شد. هدف از اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ از طریق مشارکت مردمی، هماهنگی بین بخشی و بهره گیری از کمک نیروهای بسیجی و داوطلب مردمی است.
همچنین کولیوند در جلسه قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا اظهار کرد: به منظور شکستن چرخه انتقال بیماری کووید ۱۹ طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا اجرا خواهد شد.
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا افزود: در جلسه ستاد قرار گاه تامین فضاهای نقاهتگاهی در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، کمیتههای مربوط به این ستاد تعریف شدند و اعضای کمیتهها هم مشخص و مقرر شد ظرف دو روز آینده دستور العمل و شیوه نامههای پشتیبانی از این طرح تنظیم و به کل کشور ابلاغ شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در بحث مدیریت همه گیری بیماری کرونا بحث سه گانهای وجود دارد که مربوط به بیمار یابی است که در طرح حاج قاسم سلیمانی به سمت بیمار یابی فعال میرویم. بعد از موضوع بیماریابی، بحث ردگیری تماس به عنوان جزء دوم این سه گانه مطرح است و رکن سوم این سه گانه مربوط به جدا سازی افراد بیمار و آلوده است.
وی ادامه داد: همانطور که میدانید جداسازی این افراد باید به شکلی باشد که چرخه انتقال این بیماری شکسته شود، بیمارانی که در بیمارستان دوره درمانی آنها تمام شده میتوانند از بیمارستان مرخص شوند، اما به این معنی نیست که آنها کاملا بهبود یافتند و باید از سایر افراد جدا شوند.
مسئول امور پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا طرح شهید قاسم سلیمانی گفت: البته یک تعداد بیمار سرپایی هم داریم که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، ولی قطعا آلوده هستند و ناقل این بیماری هستند که این افراد هم باز باید از سایر افراد جدا شوند.
وی یادآور شد: دسته سوم افرادی هستند که فاقد علامت هستند و با افراد بیمار در تماس بودند و برآورد میشود که در دوران نهفته بمیاری هستند و اینها هم باید در قرنطینه باشند و خودشان را از سایر افراد جدا کنند.
کولیوند افزود: فضاهای منازل و محل سکونت افراد برای آحاد جامعه این امکان را ندارند که طرح جداسازی را بتوانند انجام دهند و در نتیجه برای این دسته از افراد باید فضای نقاهتگاهی در نظر گرفته شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور بیان کرد: نقاهتگاهها باید به گونهای باشد که این افراد در دوران واگیری خودشان بتوانند در آن فضاها حضور پیدا کنند و اگر نیازمند دریافت سرویس و خدمات خاصی هستند اعم از درخواستهای درمانی پزشکی و بهداشتی برایش فراهم باشد.
وی ادامه داد: این افراد باید بعد از آنکه تاییدهای مبنی بر اینکه دوران واگیری آنها تمام شده است، گرفتند میتوانند به محل سکونت و محل کار خودشون مراجعه کنند و به فعالیتهای اجتماعیشان ادامه دهند.
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا همچنین در دیداری با رئیس قوه قضائیه و سخنگوی آن قوه خواستار مساعدت، همکاری و بهره مندی از ظرفیتهای قوه قضاییه در راستای استفاده از اقامتگاههای آن قوه جهت استفاده در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی شد.
رئیس قوه قضائیه نیز ضمن ابراز خرسندی از سلامتی و بهبودی دکتر کولیوند، از زحمات وی قدردانی، از این طرح استقبال و به دکتر اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، دستور همکاری و استفاده از ظرفیتها و اقامتگاههای آن قوه در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در راستای خدمت به هموطنان را ابلاغ کرد.
کولیوند همچنین در دیداری با مدیر کل حوزه وزارتی وزارت میراث فرهنگی و دبیر انجمن هتل داران کشور با اشاره به غربالگری صحیح و سریع افراد مبتلا به کرونا گفت: اگر افراد مبتلا از افراد سالم سریعا شناسایی و جداسازی شوند قطعا مراجعات به بیمارستانها کاهش خواهد یافت.
وی افزود: در حاشیه شهرها، خانوادههایی که قادر به اجرای صحیح قرنطینه نیستند و تعدادشان در یک خانه زیاد است و همچنین که اماکنی که تجمع بیشتر است افراد مبتلا هم افزایش خواهند یافت و کنترل این بیماری بسیار سختتر خواهد شد.
وی ضمن اشاره به شناسایی سریع و جداسازی افراد بیمار در این طرح اضافه کرد: در تهران خانههایی کوچکی وجود دارند که ممکن است در آنها بیش از ۸ نفر زندگی کنند که اگر یک نفر مبتلا شود همه اعضای خانواده مبتلا خواهند شد و امکان قرنطینه فرد مبتلا در این منازل برای آن خانوادهها بسیار سخت خواهد شد.
مسئول قرارگاه و پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در بحث کنترل ویروس کرونا یک از بهترین روشها شناسایی زودهنگام افراد مبتلا و جداسازی آنها از افراد سالم است که اگر این امر به درستی اجرا شود افراد سالم خواهند ماند.
وی افزود: علی رغم اینکه پیش بینی میکردیم پاییز سختی خواهیم داشت در حال حاضر پیش بینی شود با توجه به شرایط موجود زمستان سخت تری نیز در پیش خواهیم داشت.
مسئول قرارگاه و پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی ضمن اشاره به اینکه افراد هنگامی که مبتلا میشوند ترس از مبتلا به بیمارستان دارند گفت: شانس درمان افرادی که با تاخیر به بیمارستان مراجعه میکنند و از زمان درگیری آنها با ویروس کرونا گذشته است از بین میرود.
وی با تاکید بر اینکه طرح شهید قاسم سلیمانی یک طرح ملی است و همه دستگاهها باید با تمام توان و امکانات برای نجات هموطنان به میدان بیایند؛ گفت: هدف ما از این طرح بحث قرنطینه، جداسازی و ایزولاسیون افراد است.
به گفته کولیوند، قرنطینه افراد در محیطهایی مانند هتل باعث حفظ کرامت هموطنان خواهد شد و افرادی که دارای توان مالی مناسب نیستند و نمیتوانند قرنطینه را رعایت کنند، این طرح کمک کننده خواهد بود.
وی بااشاره به نامه وزیر میراث فرهنگی و گردشگری جهت همکاری و آمادگی هتلهای سراسر کشور و اولویت بندی آنها برای اجرای این طرح گفت: در این طرح سه گروه جامعه مورد هدف هستند گروه اول افراد پر خطر که اگر در خانوادهای فردی مبتلا به کرونا شود و در آن خانواده افراد پرخطر مانند سالمندان و مادران باردار حضور داشتند آنها را برای نگهداری در نقاهتگاه جداسازی خواهیم کرد، گروه بعدی افرادی هستند تست PCR آنها مثبت شده اند و ممکن است حتی علائم نیز نداشته باشند و فقط ناقل ویروس باشند که باید در نقاهتگاهها تحت نظر باشند و گروه سوم افرادی هستند که پس از گذراندن دوران بستری در بیمارستان به شرط احتیاط باید ۳ الی ۴ روز از بقیه افراد جدا باشند که این افراد نیز در نقاهتگاهها نگهداری خواهد شد.
وی ادامه داد: در اجرای هرچه بهتر این طرح جدی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هستیم و انتظار داریم که بتوانیم در کمترین زمان این طرح را اجرایی کنیم.
در ادامه جلسه مدیر کل حوزه وزارتی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز گفت: آمادگی داریم ۶۳ هتل ایرانگردی و جهانگردی را در اختیار این طرح قرار داده و همچنین لیستی از هتلها و مهمان سراهای سراسر کشور همراه با لوکیشین را آماده و به قرارگاه پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی ارائه خواهیم داد.
گفتنی است؛ در این جلسه قرار شد، نامهای تنظیم و به تمامی استانداران سراسر کشور جهت همکاری و ارائه لیست هتلها و مهمانسراهای دولتی ارسال شود.
رئیس پشتیبانی طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا در نامهای به استانداران سراسر کشور نیز خواستار همکاری و تهیه آمار دقیق از ظرفیت و موقعیت مکانی (طول و عرض جغرافیایی) و مشخصات و شماره تماس مسئولین هتل ها، مهمان سرا ها، اقامتگاههای دستگاهها و سازمانهای دولتی و خصوصی جهت استفاده در ستاد قرارگاه پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در وزارت بهداشت در راستای برنامه ریزی طرح قرنطینه افراد با تست مثبت کرونا در مناطق شهری شد.
دانشجو