به گزارش نما ،دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه که واکسنهای کرونا که در کل جهان از جمله ایران در حال طی کردن مراحل مختلف هستند، به روی کودکان و زنان باردار آزمایش نمیشوند، چگونه میتوان از اثربخشی و بی عارضه بودن آنها در این افراد اطمینان حاصل کرد، گفت: ابتدا باید این واکسنها در سایر افراد مورد استفاده قرار گیرند و چنانچه میزان عوارض جانبی آنها در افراد عادی کم بود، کارآزمایی بالینی روی کودکان و زنان باردار هم انجام میشود و در صورت بیخطر بودن در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی ادامه داد: واکسن ایرانی کرونا در مراحل اولیه قرار دارد و شرکتهایی هم که این واکسن را تولید کرده و تزریق آن را هم انجام دادهاند، آن را بر روی کودکان و زنان باردار آزمایش نکردهاند چرا که این واکسن ابتدا باید در افراد عادی مورد بررسی قرار گیرد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوال که آیا بهبودیافتگان کرونا احتیاج به واکسن دارند، توضیح داد: هنوز اطلاعات کاملی در این خصوص که فردی که به کرونا مبتلا شده و بهبودیافته به واکسن کرونا احتیاج دارد یا نه، وجود ندارد اما به نظر میرسد این افراد دارای مقداری آنتیبادی محافظتکننده باشند که میتواند آنها را در برابر بیماری حفظ کند. البته ممکن است مقدار آنتیبادی کامل نباشد و به همین دلیل این افراد باید منتظر باشند تا دلایل عدم نیازشان به واکسن به صورت قطعی مشخص شود.
فوقتخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری افزود: اقداماتی برای تهیه واکسن کرونا در حال انجام است که به یاری خدا در اولین فرصت به اطلاع مردم میرسد.
منبع: میزان