احمدرضا هدايتى- با نگاهي گذرا به تاريخ معاصر درخواهيم يافت كه پس از جنگ جهاني دوم و تشكيل سازمان ملل، تقريباً هيچ جنگ و درگيري جدي و مهمي در دنياي غرب و به خصوص بين كشورهاي اروپايي صورت نگرفته مگر جنگ شبه جزيره بالكان كه اشغال سرزمين هاي اسلامي و اخراج مسلمانان از قلب اروپا و كشتار هزاران مسلمان بوسنيايي و آلباني تبار را هدف قرار داده بود و متقابلاً در همين مدت با توطئه ساير كشورهاي سلطه گر به ويژه كشورهاي غربي و اروپايي، ده ها جنگ و نزاع جديد در ساير نقاط دنيا به خصوص در سرزمين هاي اسلامي رخ داده كه در اين مورد نيز نابودي اسلام و كشتار مسلمانان هدف اصلي به شمار مي رفته است.
جنگ عراق با ايران يا اشغال عراق و افغانستان توسط نظام سلطه و بروز و تشديد درگيري هاي متعدد مذهبي و قوم و قبيله اي در كشورهايي مانند؛ هند، پاكستان، عراق، سوريه، ميانمار، سودان، لبنان، ليبي و ده ها كشور اسلامي ديگر همگي حكايت از آن دارد كه راهبرد دشمنان براي ايجاد اختلاف بين مسلمانان همچنان در دستور كار غرب قرار دارد، با اين تفاوت كه در رويكرد جديد، تلاش شده تا براي احتراز از زيان هاي اقتصادي و جلوگيري از آسيب پيامدهاي سياسي و بين المللي، حتي المقدور از درگيري مستقيم با مسلمانان بپرهيزند و با استفاده از قدرت زر و زور و تزوير، آنان را با بهانه هاي واهي با يكديگر درگير سازند و به اين ترتيب به دست خود مسلمانان و با هزينه اي به مراتب كمتر، نيات پليد خويش را دنبال كنند.
در اين رابطه، «توماس فريدمن»، تحليلگر ارشد نيورك تايمز به تازگي در مصاحبه با روزنامه «مليت» با اشاره به اين موضوع، صراحتاً مي گويد: «ما (آمريكا) ديگر به اندازه يك بند انگشت توان مداخله مستقيم در بحران هايي مانند سوريه را نداريم، البته مي توانيم پول و سلاح بدهيم و پشتيباني كنيم، اما قادر به دخالت مستقيم نيستيم و از اين جهت، كشورهايي مانند تركيه بايد به تنهايي اما با حمايت ما عمل كنند.در گذشته نيز اين راهبرد در پاره اي از موارد توانسته با همراه ساختن گروهي از حكام مرتجع و خودفروخته منطقه آسياي غربي(خاورميانه) و حوزه خليج فارس، نه تنها جاي دوست و دشمن را عوض و شرايط سياسي لازم براي يك نزاع بلندمدت و جنگ تمام عيار در اين بخش از كره خاكي را فراهم كند، بلكه موفق شده از محل دارايي هاي متعلق به مسلمانان، حمايت كامل مالي آشوب ها و حتي تأمين نيروهاي از جان گذشته اي كه به ظاهر در جهت تحقق اهداف و آرمان هاي اسلامي به پا خاسته اند را نيز تضمين كند و اين همه در حالي است كه جهانخواران تنها به دنبال منافع خود و حكام سرسپرده منطقه همچنان به دنبال افزايش ثروت و حفظ موقعيت تاج و تخت خويش هستند. مجريان دستورات دشمن (حكام مرتجع) بدون توجه به تحولات رخ داده در جهان و استيصال و درماندگي دشمن، چنان مرعوب قدرت بيگانه و اسير جاه و مقام و مال و ثروت بادآورده خود شده اند كه چشم بر تمام ظلم ها و رفتارهاي خباثت آميز دشمنان قسم خورده اسلام فرو بسته اند و به جز منافع خود هيچ چيز ديگر را نمي بينند يا بهتر بگوييم، نمي خواهند كه ببينند. چه شرم آور است وقتي مسلمانان بوسنيايي را سر مي برند و آب از آب تكان نمي خورد، مردم مسلمان لبنان را مكرر بمباران مي كنند و فلسطينيان مظلوم را از زمين و هوا به شهادت مي رسانند و از سرزمين شان مي رانند، اما به دليل منافع شخصي، دست بر روي دست مي گذارند و رابطه شيطاني خود با رژيم اشغالگر قدس را حفظ مي كنند، حمله ديكتاتور عراق به ايران و استفاده او از سلاح هاي كشتار جمعي را مي بينند و همچنان با تمام قدرت حمايتش مي كنند، از قتل هزاران مسلمان ميانماري باخبرند و خود را به ناآگاهي و جهالت مي زنند.
چقدر نفرت آور است وقتي صداي بيداري، عدالت طلبي و مظلوميت مردم شان را با گلوله و زندان پاسخ مي دهند و در عين حال، به بهانه دموكراسي با ژستي عوام فريبانه و در عين حال ساده لوحانه، تمام امكانات خود را كه نه، جان ديگر مسلمانان و اموال بيت المال را به راحتي صرف اهداف پليد اربابان و منافع خويش مي كنند و با كمال وقاحت، مردم مسلمان افغانستان، ليبي، عراق و سوريه و ديگر كشورها را به جان هم مي اندازند.
آري؛ روي سخن با حكام خودفروخته كشورهايي است كه چون كبك سر بر زير برف كرده و عنان خود را به دست آمريكا و رژيم صهيونيستي و ديگر همپالگي هاي آنان سپرده اند و با رفتار خود با دشمنان اسلام هم پيمان شده اند، كساني كه همنوا با كيد معارضان به اسلام، تلاش دارند تا با فراگير كردن سياست ايران هراسي و ايجاد تفرقه بين شيعه و سني، مسند قدرت خود را حفظ و با اتكا بر اموال بيت المال همچنان بر كشورهاي منطقه حكمراني كنند، به راستي چه مضحك است وقتي ديكتاتورها مدعي دموكراسي مي شوند.
آيا وجدان بيداري وجود ندارد كه از اين غفلت زدگان بپرسد تهديد و خطر اصلي براي مسلمانان كيست؟ رژيم اشغالگري كه سرزمين هاي اسلامي را به تصرف خود درآورده و مسلمان كشي را پيشه خود ساخته، يا ايران اسلامي كه بيش از سه قرن است از هرگونه جنگ و خونريزي دوري گزيده است؟ آمريكا و غرب تهديد هستند كه از آن سوي جهان نگاه هرزه خود را معطوف غارت منافع و منابع محرومان و مسلمانان ساخته اند يا ايران اسلامي كه صرف نظر از تفاوت هاي مذهبي و نژادي، همواره پرچمداري حمايت از مسلمانان فلسطين، لبنان، عراق، بوسني و ديگر كشورها را بر عهده داشته است؟ حزب الله لبنان و حكومت هاي عراق و سوريه تهديدند كه در صف مقدم مقابله با استكبار و رژيم اشغالگر قدس ايستاده اند يا خود آنان كه دست در دست دشمنان دين خدا گذاشته اند و از پشت بر مسلمانان خنجر مي زنند .آيا وقت آن نرسيده تا از اين دموكراسي خواهان كذاب سوال شود چگونه به خود اجازه مي دهند كه از دموكراسي سخن بگويند در حالي كه حتي سابقه يك انتخابات مردمي را در نظام حكومتي خود ندارند؟ آيا هنگام آن نرسيده تا از آنان پرسيده شود چه چيز باعث شده تا با وجود آن همه ابزارهاي تبليغاتي كه در اختيار دارند، با قطع ارتباط شبكه هاي ماهواره اي ايراني، حق انتخاب را از مردم كشورهاي شان سلب مي كنند؟ آيا اين فرياد بيداري و نداي حق طلبي و عدالت خواهي ايران اسلامي و ساير مسلمانان جهان نيست كه آنان را چنين برآشفته ساخته است؟
اگر اينان به راستي مسلمان و مردم سالار هستند، بايد در فضايي عادلانه، فرصت تشخيص و انتخاب بد و خوب و راه صواب از ناصواب را به مردم شان بدهند... و در نهايت بايد بدانند كه سرانجام، نهضت بيداري اسلامي، فراگير خواهد شد و اتحاد مسلمين شكل خواهد گرفت و اين وعده الهي است كه آنچه پايان خواهد يافت، دوران حكومت ديكتاتورها است.