به گزارش نما بعد از رد شدن درخواست رئیس جمهور برای برداشت بخشی از درآمدهای صندوق توسعه ملی برای هزینههای عمومی، از طرف مقام معظم رهبری، محمد باقر قالیباف هم طی یک نامه به رئیس جمهور در خواستار اصلاحات اساسی در بودجه ۱۴۰۰ شد. در خواست رئیس مجلس در راستای
بودجه با درآمدهای پایدار، حداقل وابستگی به نفت و اصلاحات ساختاری بودجه بوده است
در خصوص لایحه بودجه 1400 چند نکته دارای اهمیت است:
وابستگی بیش از اندازه ی بودجه سال آینده به نفت(چیزی حدود 41 درصد) و افزایش 5.3 برابری سهم نفت نسبت به بودجه سال جاری به علاوه ی وابستگی شدید بودجه پیشنهادی به اوراق قرضه در تضاد کامل با درخواست مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح ساختار بودجه و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین برنامه ششم توسعه است.
این بودجه حاوی یک پیام به غرب است چرا که دولت در این بودجه نویسی به صورت آشکاری بر روی مذاکره برای لغو تحریمها و ایجاد گشایش در مشکلات اقتصادی کشور در دوره بایدن حساب باز کرده است. در واقع این بودجه تنها با هدف پیام مذاکره با طرف غربی تهیه و تنظیم شده است و با این نوع بودجه نویسی و ارسال پیام ضعف و وابستگی از طرف دولت به کشورهای غربی تنها موجب می شود که طرف غربی فشار را مضاعف کرده و در بالاترین حد خود نگه دارد تا در پشت میز مذاکره هرآنچه را که در نظر دارد از کشورمان دریافت کند.
اگر لایحه بودجه اصلاح نشود ، نه تنها خنثیکننده تحریم ها نیست، بلکه باعث ایجاد بدهی، کسری افسارگسیخته و نهایتاً تورم بالا در کشور می شود و تورم به وجود امده و فشار برای مذاکره مقاومت ملی را تضعیف خواهد کرد.
تمامی کارشناسان و صاحب نظران به این موضوع اقرار دارند که راهحل عبور از وضع موجود، مذاکره با غرب نیست. برای غلبه بر سختیها باید تحریمها را خنثی کرد و این مهم جز با اجماع ملی، تکیه بر ظرفیتهای درونی و کاهش هزینهها و توجه به اسناد بالادستی نظام تحقق نمییابد