به گزارش نما ،سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد داروهای کرونا در ابتدای شیوع وارداتی بود، گفت: اگرچه داروی قطعی درمان کرونا وجود ندارد اما با تلاش متخصصان حوزه داروسازی کشور تمامی داروهای مورد استفاده در درمان کرونا در داخل تولید میشود.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: به عنوان مثال داروهایی مانند رمدسیویر، فاویپیراویر و ریتاناویر در ابتدا وارداتی بود که در حال حاضر تمامی این داروها در داخل تولید میشود و به خودکفایی رسیدهایم که این مبین توانمندی و زیرساختهای قوی صنعت ملی کشور در زمینه داروسازی است.
وی با تاکید براینکه امروز هیچ داروی درمان کرونا مصرفی در کشور وارداتی نیست، افزود: تنها بخش کوچکی از مواد اولیه تولید این داروها وارد می شود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ظرفیت تولید ماهانه فاویپیراویر به ۳۰ میلیون عدد میرسد که از نیاز حوزه درمان کشور بیشتر است و ۷ کارخانه در حال حاضر تولیدکننده رمدسیویر هستند که بزودی یک شرکت نیز به جمع این تولیدکنندگان اضافه میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به افزایش تولید داروهای درمان کرونا، بزودی آمادگی صادرات داروهای درمان کرونا وجود دارد.
محمدی با اشاره به وضعیت تامین داروهایی که داروی اختصاصی کرونا نبوده اما توسط پزشکان تجویز میشوند، خاطرنشان کرد: دارویی مانند IVIG داروی اختصاصی بیماران نقص سیستم ایمنی است که البته برای درمان کرونا نیز مصرف میشود، در برههای از زمان با کمبودهایی مواجه بودیم که در حال حاضر این دارو در تمامی داروخانه های بیمارستانی سانتر کرونا در دسترس بیماران است.
به گفته مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، داروی فاویپیراویر نیز هم در تمامی داروخانه های بیمارستانی و هم در داروخانه های دولتی موجود است.
فارس