به گزارش نما ،احسان خاندوزی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با تصویب طرح بانکداری اظهار کرد: اصلاح بانکداری سالهاست که از طرف کارشناسان و متخصصان مطالبه می شود و تلاش هایی هم در حوزه اجرایی شده است.
وی افزود: با اینکه بسیاری از سیاست گذاران در بیان و عبارات مختلف به ضرورت این موضوع اذعان دارند، اما تاکنون هیچ لایحه ای از سوی دولت برای اصلاح نظام بانکداری به مجلس شورای اسلامی ارسال نشد و به همین دلیل هم مجلس دست به کار شد و طرح بانکداری را ارائه داد.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت رئیس بانک مرکزی با کلیات این طرح خبرداد و عنوان کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس این طرح را تا یکی دو ماه آینده به صحن علنی خواهد فرستاد و در صورت تأیید در صحن علنی به یکی از مصوبات تاثیرگذار و مهم در حوزه بانکداری تبدیل خواهد شد.
در ادامه، دکتر بهاء الدین حسینی هاشمی کارشناس مسائل بانکی گفت: قرار بود که قانون «عملیات بانکی بدون ربا» مصوب دهه ۶۰ پس از پنج سال مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد که متاسفانه اصلاح اساسی انجام نشد.
وی افزود: اشکالاتی که در نظام و سیستم بانکی ما وجود دارد در قوانین نیست یعنی اکثریت فکر می کنند مشکل از قوانین ماست درصورتیکه وقتی ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است بانک مرکزی و بانکداری آن هم دولتی می شوند.
کارشناس مسائل بانکی گفت: بعید می دانم که سرانجام این طرح موفقیت آمیز باشد مگر اینکه بانک به عنوان واسطه وجوه تعریف شود نه اینکه به عنوان متولی اصلی، خودش عملیات را انجام دهد و به سمت بنگاه داری حرکت کند.
حسینی هاشمی با بیان اینکه خلق پول جزو ذات بانکهاست تأکید کرد: مهم این است که جلوی افزایش پایه پولی از محل استقراض و پولهای بدون پشتوانه گرفته شود.
کارشناس مسائل بانکی با اظهار اینکه منابع ریالی بانکها، تقاضای داخل را کفایت نمی کند گفت: ما باید برای واردات و اعتبارات بین المللی مان کار کنیم تا اقتصاد از بخش دولتی خارج شود.
بازار