به گزارش نما، علی بیگ زاده درباره پیشنهاد سازمان به کمیسیون اقتصادی مجلس مبنی بر مشوق مالیاتی افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس از سود انباشته گفت: این موضوع در سال ۹۷ هم بر اساس جواز قانونی اجرا شده بود، اما مدت زمان آن محدود و مربوط به یک سال بود.
وی ادامه داد: طبق پیشنهاد جدید و در صورت تصویب مجلس، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از سود انباشته، تبدیل به قانون شده و در قانون بودجه لحاظ خواهد شد. این موضوعات به نگه داشت سرمایه در شرکتها و کمک به تامین سرمایه در گردش شرکتها کمک شایانی خواهد کرد.
این مقام مسئول درباره آمار ۹ ماهه افزایش سرمایه شرکت های بورسی و فرابورسی هم به بورس پرس توضیح داد: از ابتدای سال تا پایان آذر برای ۱۷۶ شرکت مجوز افزایش بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی صادر شده که معادل کل سال گذشته بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان از رشد ۳۲۵ درصدی دارد.
بیگ زاده افزود: این حجم از مجوز افزایش سرمایهها در ۹ ماه سال جاری از سه محل سود انباشته با ۳۶ درصد، مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها با ۳۵درصد و مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و مابقی با ۱۷ درصد تامین شده است.
وی با اعلام پذیرهنویسی بیش از ۱۱۴.۷ هزار میلیارد تومانی انواع اوراق بدهی (اوراق اجاره، مرابحه، رهنی، سلف موازی استاندارد، منفعت و مرابحه عام) ادامه داد: طی ۹ ماه منتهی به آذر بالغ بر ۲۳.۹ هزار میلیارد تومان اوراق شرکتی و مربوط به بخش خصوصی منتشر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۷هزار میلیارد تومان ۲۰۲ درصد بیشتر است.
میلانی ادامه داد: عرضه اولیه ها هم در دوره نه ماهه سال جاری بالغ برای ۲۸ هزار میلیارد تومان بود. این در حالی است که کل عرضههای اولیه سال گذشته بورس و فرابورس ۵.۳ هزار میلیارد تومان بوده که نشان از رشد بیش از ۵ برابری عرضه های اولیه درسال جاری دارد.
منبع:سنا