شیما احمدی- به گزارش نما قیمت دلار در اواخر مهرماه امسال نوسانات زیادی را تجربه کرد و در سه مقطع موج نزولی به خود گرفت موج اول قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رخ داد زمانی که بسیاری از فعالان فکر می کردند ترامپ برنده ی انتخابات آمریکا نیست در این زمان بود که دلار از سقف تاریخی ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عقب نشست و به زیر کانال ۳۰ هزار تومانی رفت. موج دوم کاهش قیمت دلاربعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اتفاق افتاد در زمانی که آمریکا اعلام کرد که برنده ی انتخابات این کشور بایدن است نه ترامپ! در این زمان بود که اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان هم نزول کرد، ولی بعد از آن وارد فاز اصلاح قیمت شد و مدت زیادی در کانال ۲۵ هزار تومان نوسانات کوچکی داشت و موج سوم ریزش قیمت دلار زمانی رخ داد که احتمال تایید نتایج انتخابات آمریکا در کنگره این کشور زیاد شد؛ این موضوع باعث شد تا افرادی که گمان می کردند ممکن است ترامپ با شورش ها و اعتراضات به نتایج انتخابات در لحظه آخر ورق را بازگرداند، ناامید شوند و ارزهای خود را به فروش بگذارند و همین موضوع موجب شد تا دلار وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شود. در معاملاتی که در روز گذشته انجام شد دلار تا قیمت 21 هزارتومان افت کرد.
خیلی از افراد فعال در این عرصه به این امر معتقد هستند که با ورود بایدن به کاخ سفید، سمتوسوی انتظارات در بازار ارز داخلی تحت تأثیر قرار گرفته و بسیاری از آنها منتظر بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم ها هستند عده ای نیز معتقدند که با آمدن بایدن پولهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد این گمانه زنی ها در بین فعالین این عرصه موجب شده تا بسیاری از معامله گران به فروش ارزهای خود تمایل داشته باشند. بنابراین می توان گفت عمده ی ایجاد موج ریزشی در قیمت دلار به جو روانی حاکم بر جامعه مرتبط است. همچنین وزیز نفت در روزهای گذشته اعلام کرد که وضعیت فروش نفت کشور بهتر شده و همزمان برخی از رایزنیها جهت انتقال و دریافت ارز حاصل از آن نسبت به قبل در وضعیت بهتری قرار دارد خب تمامی این عوامل هر کدام به نحوی در کاهش نرخ ارز خودش را نشان میدهد.
موضوع مهمی که در این میان مطرح است بازگشت ارزش پول ملی به کمک ابزارهای داخلی و تقویت آن است تا شرایط اقتصادی کشور کمتر تحت تأثیر التهابات بیرونی قرار گیرد.