به گزارش نما ،محسن جوهری رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور اظهار داشت: جهش ارزی در سال جاری و عدم افزایش کارمزد جایگاههای CNG و تبعات ناشی از شیوع بیماری کرونا در کشور، موجب ورشکستگی جایگاهداران و عدم توانایی آنها در پرداخت هزینههای جایگاهها شده بود.
وی افزود: با توجه به اینکه افزایش هزینههای جایگاههای CNG در سال 99 نسبت به سال 98 بسیار بیشتر از پیش بینیها بود، جایگاههای CNG به دلیل افزایش بیسابقه هزینههای بهرهبرداری و نگهداشت و عدم افزایش کارمزد، در آستانه تعطیلی قرار گرفته بودند.
جوهری گفت: موضوع افزایش کارمزد جایگاههای CNG به منظور جلوگیری از بروز اختلال در فعالیت این جایگاهها از ماهها پیش در دستور کار بود و جلسات متعددی در این زمینه با نهادهای ذیربط برگزار شد. نهایتا در تاریخ هفدهم بهمن ماه سال جاری، رئیس سازمان برنامه و بودجه نرخ های جدید کارمزد جایگاه های CNG را اعلام کرد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور ادامه داد: بر این اساس، نرخ حق العمل جایگاههای CNG به ازای هر مترمکعب برای جایگاههای غیرخصوصی با تجهیزات بلاعوض دولتی از 1210 ریال در سال 98 به 1950 ریال در سال جاری، برای جایگاههای خصوصی با تجهیزات بلاعوض دولتی از 1340 ریال در سال 98 به 2050 ریال در سال جاری، برای جایگاههای سرمایهگذاری خصوصی در غیرکلانشهرها از 2160 ریال در سال 98 به 2950 ریال در سال جاری و برای جایگاههای سرمایهگذاری خصوصی در کلانشهرها از 2430 ریال در سال 98 به 3100 ریال در سال جاری افزایش یافت.
*جایگاهداران CNG به کدام بخش از مصوبه دولت اعتراض دارند؟
وی با بیان اینکه "سازمان حمایت برای تمامی گروهها افزایش 54 درصدی کارمزد بدون درنظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده را پیشنهاد داده بود"، گفت: در کارگروه مربوطه در دولت این درصدهای پیشنهادی سازمان حمایت را کاهش چشمگیری دادهاند به صورتی که در مصوبه مذکور متوسط افزایش حقالعمل دو گروه اول جایگاهها از 54 درصد افزایش به متوسط 40 درصد افزایش و در دو گروه جایگاهداران خصوصی با تجهیزات خصوصی از 54 درصد افزایش به متوسط 20 درصد افزایش، کاهش یافته است.
جوهری گفت: همچنین در خصوص مالیات بر ارزش افزوده باید کارگروه محترم مبلغ ارزش افزوده را به مبلغ نهایی حق العمل جهت پرداخت توسط جایگاهداران اضافه میکرد که متاسفانه مطابق مصوبه، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را بر عهده جایگاهداران و از محل حقالعمل جایگاهدار دیده شده است که این مسئله یکی از نکات مورد اعتراض جایگاهداران است.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی CNG کشور افزود: در بخش دیگری از مصوبه دولت، بخشی از کارمزد که مربوط به رعایت الزامات ایمنی، استانداردسازی و ضوابط فنی است، از 70 ریال به 200 ریال افزایش یافته که این مورد هم مورد اعتراض جایگاهداران است چرا که روال آزادسازی سهم ضوابط فنی غیرمنصفانه است و در حالی که جایگاه داران امسال نسبت به استانداردسازی جایگاه خود اقدام میکنند، کارمزد ضوابط فنی آنها که بلوکه میشود، در سال بعد به آنها پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه "افزایش کارمزدهای جایگاهداران در سال جاری اگرچه امری لازم بود که به تأخیر افتاده بود اما میزان افزایش فعلی جوابگوی هزینهها نیست"، گفت: از موضع انجمن صنفی، موارد مورد اعتراض را یک به یک با دلایل فنی طی ارسال مکاتباتی به سمع و نظر مسئولین امر رساندهایم و منتظر پاسخ نهادهای مربوطه هستیم.
فارس