به گزارش نما، رضا تویسرکان منش، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از معتادین ایران تزریقی هستند، اظهار کرد: بر مبنای مطالعاتی که در سالهای مختلف انجام شده، تخمینهایی هم درباره معتادین تزریقی در ایران زده شده است. آماری که از سال ۹۴ داریم این است که حدود ۷/۴ درصد از معتادین کشور اعتیاد تزریقی داشتند که با سیستم درمان و کاهش آسیب، شبکه گسترده و هزاران مرکز درمان با متدهای درمانی که در کشور ایجاد شد، الان این آمار به نظر کم شده است و حتی کسانی که تزریق میکنند، تزریق ایمن انجام میدهند که البته این موضوع بخاطر دسترسی به سرنگ و سوزن استریل است.
ایدز در بین معتادان ایرانی کاملاً کنترل شده است
وی افزود: بنابراین موج گسترش هپاتیت و ایدز در ایران کاملاً کنترل شده است به نحوی که از سوی سازمان بهداشت جهانی از ایران بابت این موضوع تقدیر شده و الگوی مصرف در حال تغییر است بنابراین میتوان گفت که اعتیاد تزریقی کنترل شده است.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در جمع آوری معتادینی که اتفاق افتاده و ۳۲ هزار نفری که به تدریج طی سال ۹۹ جمع آوری شدند و در مراکز درمان اجباری نگهداری شدند، آماری که به دست ما میرسد از نحوه مصرف آنها تعداد تزریقیها بسیار کم شدند.
به گفته تویسرکان منش از این جمعیت ۳۲ هزار نفر یکی دو درصد بیشتر مصرف کننده تزریقی نداریم و یکی از علتهای بزرگ شبکه گسترده درمان دارویی با شربت تریاک است.
وجود ۱۱ میلیون معتاد تزریقی در دنیا
وی در ادامه به وضعیت معتادان تزریقی اشاره کرد و گفت: حدود ۱۱ میلیون نفر در دنیا معتاد تزریقی وجود دارد که نیمی از آنها دچار هپاتیت نوع C هستند و حدود ۱.۴ میلیون نفر از آنها نیز دارای ویروس اچ آی وی هستند.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به الگوی مصرف مواد در جهان اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان موادی که در دنیا مصرف میشود ترکیبات کانابیس است که به عنوان ماریجوانا، حشیش، گل، گراس، بنگ و علف است؛ با اختلاف بسیار زیاد، از ۲۶۹ میلیون نفری که در دنیا دچار مصرف مواد هستند، ۱۹۲ میلیون نفر ترکیبات کانابیس یا حشیش، ۵۸ میلیون نفر ترکیبات افیونها و ۲۷ میلیوننفر آمفتامینها (شیشه) را مصرف میکنند و بعد از آن ترکیبات اکس و کوکائین است.
به گفته تویسرکان منش و بر اساس آمارها، در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میزان قاچاق و تولید آمفتامین در دنیا چهار برابر شده است و هشداری در زمینه الگوی تولید و الگوی مصرف از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی وجود دارد.
بیش از ۵ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله دنیا مواد مصرف میکنند
وی ادامه داد: آخرین آماری که دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ در قالب پنج گزارش مستقل ارائه داده نشان میدهد که میزان و درصد مصرف مواد در دنیا رو به افزایش است، به طوریکه در سال ۲۰۰۹، ۲۱۰ میلیون نفر (معادل ۴.۸ درصد) جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله دنیا مواد مصرف میکردند که این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۲۶۹ میلیون نفر (یعنی معادل ۵.۳ درصد جمعیت دنیا در فاصله سنی ۱۵ تا ۶۴ سال) افزایش یافت و این نشاندهنده رشد بسیار زیاد مصرف مواد در دنیا بوده است.
منبع: مهر