فوایدی از تخم مرغ كه هیچكس به شما نمی‌گوید

عکس خبري - فوايدي از تخم مرغ که هيچکس به شما نمي‌گويد

تخم مرغ یكی از اصلی‌ترین اجزای رژیم غذایی انسان‌ها است. این ماده دارای مواد مغذی‌ای است كه در نمی‌توانید آن را منابع غذایی دیگر پیدا كنید.


به گزارش نما، خوردن هر روز تخم مرغ فواید زیادی دارد. تخم مرغ دارای پروتئین با کیفیت بالا و حاوی ۱۱ ویتامین، مواد معدنی، اسید‌های چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان است و این بدان معنی است که تخم مرغ می‌تواند سهم مهمی در تامین نیاز روزانه به مواد مغذی داشته باشند.

بیشتر پروتئین موجود در تخم مرغ را می‌توان در سفیده تخم مرغ یافت، در حالی که زرده حاوی چربی‌های سالم، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.

تخم مرغ دارای طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. فقط یک تخم مرغ آب پز شامل ۴۰ درصد ویتامین دی، ۲۵ درصد فولات، ۱۲ درصد ریبو فلاوین، ۲۰ درصد سلنیوم است. تخم مرغ همچنین حاوی ویتامین‌های A، E، B۵، B۱۲ و همچنین آهن، ید و فسفر است.
۱. تخم مرغ از پروتئین با کیفیت بالایی برخوردار است

پروتئین‌ها عناصر سازنده زندگی هستند و یک تخم مرغ حاوی حدود ۶.۳ گرم پروتئین با کیفیت بالا است. وظایف اصلی پروتئین‌ها در بدن ساخت، تقویت و ترمیم یا جایگزین کردن بافت است.

تخم مرغ پروتئین بسیار با کیفیتی را در اختیار ما قرار می‌دهد که حاوی همه اسید آمینه‌های ضروری به مقدار مورد نیاز بدن برای رشد و نگهداری مطلوب از بدن است.

برخی از غذا‌های دیگر نسبتاً بیشتر از تخم مرغ حاوی پروتئین هستند، اما کیفیت پروتئین موجود در تخم مرغ است بالاتر است.

۲. تخم مرغ سطح کلسترول خوب را افزایش می‌دهد


تخم مرغ به افزایش سطح کلسترول خوب کمک می‌کند. مقادیر بالاتر این کلسترول می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک کند.

کلسترول بد می‌تواند سلامت قلب را در معرض خطر قرار دهد. وعده‌های غذایی حاوی چربی‌ های اشباع شده و چربی‌ های ترانس مانند غذا‌های آماده سرخ کرده، سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد.
۳. حاوی اسید‌های چرب اشباع نشده چندگانه امگا ۳ است

آن‌ها خانواده‌ای از چربی‌ های اساسی هستند که نقش مهمی در نحوه عملکرد غشای سلولی ما دارند. ماهی روغنی یکی از بهترین منابع شناخته شده است و تخم مرغ حاوی انواع مشابه امگا ۳ با آنچه در ماهی وجود دارد است. این امر باعث می‌شود که تخم مرغ به ویژه برای افرادی که از خوردن ماهی خودداری می‌کنند یا نمی‌توانند از آن استفاده کنند مفید باشد. چربی‌های امگا ۳ برای بسیاری از موارد از سلامت قلب و مغز گرفته تا محافظت از چشم ما مفید هستند.
۴. تخم مرغ‌ ها به کاهش وزن کمک می‌کنند

تخم مرغ غنی از مواد مغذی و منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا و یکی از سالم‌ترین غذا‌هایی است که می‌توانید برای مدیریت وزن مصرف کنید. مطالعات نشان داده است که خوردن تخم مرغ می‌تواند باعث احساس سیری طولانی مدت شما شود:

به افزایش سطح هورمونی که به شما کمک می‌کند بعد از غذا خوردن احساس رضایت کنید.

باعث به تأخیر انداختن میزان زمان دفع غذا از معده می‌شود.

خوردن تخم مرغ همچنین می‌تواند به کاهش تغییرات سطح گلوکز کمک کند که می‌تواند برای مدیریت وزن دارای فواید باشد.

تخم مرغ مملو از پروتئین با کیفیت بالا است که می‌تواند به افراد کمک کند تا وزن خود را کنترل کنند.

میزان سیری زیاد تخم مرغ منجر به احساس رضایت بیشتر، گرسنگی کمتر و تمایل کمتری به غذا خوردن در اواخر روز می‌شود که به این معنی است که تمایل کمتری برای خوردن میان وعده بعد از ظهر دارید.
۵. تخم مرغ از بهترین منابع غذایی کولین است

کولین برای عملکرد طبیعی سلول ضروری است و به ویژه در دوران بارداری برای حمایت از رشد سالم مغز در کودک بسیار مهم است.
۶. تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که برای چشم مفید است

تخم مرغ همچنین ممکن است با افزایش سن به بینایی کمک کند. تخم مرغ سرشار از آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زاگزانتین است و اعتقاد بر این است که هر دو نقش محافظتی در کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های چشم از جمله آب مروارید و تخریب ماکولا دارند.

مطالعات نشان می‌دهد که این آنتی اکسیدان‌ها بهتر از منابع گیاهی توسط تخم مرغ جذب بدن می‌شوند.

ویتامین A و اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در تخم مرغ همچنین ممکن است از چشم در برابر آسیب شبکیه محافظت کند.
۷. تخم مرغ به افزایش مصرف مواد مغذی برای پیری سالم کمک می‌کند

افزایش نیاز به مواد مغذی و کاهش اشتها می‌تواند خطر کمبود فیبر، کلسیم، ویتامین‌های A، E، C، B۶، B۱۲، فولات، آهن، منیزیم و روی را افزایش دهد.

افراد مسن که عمدتا در خانه نمی‌مانند در معرض خطر کمبود ویتامین D در اثر کمبود آفتاب قرار دارند. تخم مرغ حاوی ۱۱ ویتامین و مواد معدنی هستند و راهی آسان برای افزایش مصرف مواد مغذی است. آن‌ها همچنین یکی از معدود غذا‌های حاوی ویتامین D هستند و از نظر اقتصادی به صرفه هستند.

منبع: بهداشت نیوز

۱۴۰۰/۲/۱۱

اخبار مرتبط