به گزارش نما ، مژگان شمس در یادداشتی نوشت: بر اساس آمارهای رسمی سالانه بیش از۲۵۰ مخاطره طبیعی در ایران رخ داده و حدود ۱.۵میلیون نفر تحت تاثیر آنها قرار میگیرند، در این میان سیل رکورددار بیشترین و زلزله رتبهدار کشندهترین مخاطرات در کشورمان هستند.
بر اساس نتایج پژوهشها از مجموع 29 مخاطره ثبت شده در ایران، سیل و زمینلرزه به ترتیب ۶۱ و 28 درصد حوادث آسیبزا را تشکیل میدهند.
18 اردیبهشت مصادف با هشتم ماه مه روز جهانی صلیب سرخ و هلالاحمر نام گرفته است، سازمانی بینالمللی که در ۱۸۶۴ میلادی با هدف کاستن از دردها و آلام انسانها و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی شکل گرفت.
صلیب سرخ در کشور ایران ابتدا با نام "جمعیت شیر و خورشید سرخ" در سال ۱۳۰۱ شمسی به همت دکتر امیر اعلم و با هدف جلب کمکهای خارجی در هنگام بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه تنظیم و تاسیس شد.
در سال 1980 جمعیت ملی ایران نام و نشان خود را به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر داد و به دنبال آن به مرور زمان تشکیلات جمعیت گسترش یافت تا در زمان وقوع بلایای طبیعی، حوادث و سوانح به نیازمندان کمک کند.
بخش اعظم فعالیتهای این جمعیت حول محور ارائه خدمات امدادی به آسیبدیدگان از سوانح طبیعی و البته انجام اقدامات عامالمنفعه، داوطلبانه و آموزش همگانی متمرکز است.
جمعیت هلال احمر شامل سازمانهای امداد و نجات، داوطلبان و جوانان بوده و خدماتی مانند انجام واکسیناسیون، ایجاد مراکز درمانی سیار، برگزاری دوره های آموزشی، امداد جادهای، آموزشهای امداد و نجات و آموزشهای عمومی ارائه میدهد.
اکنون جمعیت هلال احمر در کشور ایران در حالی قریب به یک صده از عمر کاری خود را تجربه میکند که در این سالها در بیماریها، بلایا و بحرانهای مختلف طبیعی به مدد مردم آمده و به مرور زمان اثرگذاری به مراتب بهتر و موثرتری داشته و دارد.
به گفته مسوولان امر 80 درصد بلایا و بحرانهای طبیعی ثبت شده در دنیا در کشور ما رخ میدهند، به عبارت بهتر ایران کشوری حادثهخیز است که تاکنون حوادث تلخ و دشوار بسیاری مانند وقوع سیل، زمینلرزه، انفجار، رانش زمین، آتشسوزی و مانند اینها در کشور رخ داده است.
زمین لرزه بم و یا زلزله کرمانشاه را به یاد بیاورید، حوادث دهشتناکی که صحنههای تلخ و جانسوزی که موجب مرگ چندین نفر از هموطنانمان شده و خسارات مالی بسیار گستردهای را به بار آوردند.
از سویی با مروری بر تلخترین حوادث و بلایای سالهای اخیر میتوان به سیل فروردین ماه در استانهای لرستان، گلستان و خوزستان اشاره کرد که اینک و با گذشت دو سال هنوز هم بخشی از خسارات وارده جبران نشده و بقایای سیل بر پیکره شهرها و روستاها باقی مانده است.
اگرچه بسیاری از بلایای طبیعی ثبت شده در جهان در کشور ما رخ داده و ایران را در زمره پرحادثهترین کشورها قرار داده است، اما گستردگی خدمات جمعیت هلال احمر و پیشتازی آن در خدماترسانی به حادثهدیدگان، رکوردهای جالب توجهی را به ثبت رسانده است.
تهران نیوز