به گزارش نما ، «محمد حسین بنابازی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره ارتقای امنیت و سلامت تولید گوشت مرغ، افزود: التهاب بازار مرغ مربوط به سویه مرغ اجداد نمیشود، بلکه بخش عمده مشکلات بازار گوشت مرغ ناشی از نابسامانی نهاده ها، کاهش جوجه ریزی و اختلال در شبکه توزیع است و اگر هر سویه دیگر در بازار بود با این مشکلات روبرو می شدیم.
وی با تاکیدبر اینکه اکنون نژاد آرین توان تامین مرغ اجداد کشور را دارد، اظهارداشت: اکنون تامین مرغ اجداد اختیارش به مجری برنامه احیای مرغ آرین داده شده و این مجتمع آمادگی تامین جوجه اجداد (جی. جی. پی) را دارد، حتی دو مجموعه کوثر و اتکا که دو مجموعه اصلی مرغ کشور بودند اکنون جوجه اجداد دریافت می کنند و هیچ مشکلی ندارد.
معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافتههای مؤسسه تحقیقات علوم دامی تصریح کرد: در بحث نهادهها، تولید جوجه آرین به دلیل مصرف جیره رقیقتر و نهاده هایی با ارزش غذایی پایین تر صرفه اقتصادی دارد، اما مرغ گوشتی از نژاد راس برای رسیدن به وزن مورد نظر نیازمند مصرف دو تا سه برابر بیشتر نهاده ها و در عین حال در صورت پایین بودن ارزش غذایی باید مدت زمان بیشتری در واحد تولیدی بماند تا به وزن مورد نظر برسد.
بنابازی اضافه کرد: امسال برخی تولید کنندگان تصور کردند وضعیت همانند اسفند سال گذشته است بنابراین جوجه ریزی نیز نسبت به اواخر سال ۹۸ کاهش یافته بود، زیرا در اسفندماه پارسال بازار مرغ با تعطیلی رستوران و هتل ها و کاهش تقاضا بایکوت شده بود.
وی میزان تولید جوجه یکروزه را مرتبط به مرغ مادر دانست و افزود: تولید جوجه یکروزه گوشتی ارتباطی به سویه و مرغ اجداد ندارد، زیرا سویه مناسب و مرغ اجداد گوشتی کافی در کشور داریم.
ریلگذاری تحقیق و توسعه نژاد آرین در سال ۱۴۰۰
مسئول کمیته اموزش و ترویج و رسانه کارگروه تحقیق و توسعه مرغ آرین گفت: اکنون بحث تحقیق و توسعه مرغ آرین را داریم تا بتواند همپای سویه های خارجی از نظر فنی و ژنتیکی توسعه پیدا کند و از سایر سویه ها عقب نماند، بنابراین امسال ریل گذاری این کار انجام شده تا شاهد اتفاقات خوبی در این بخش باشیم.
وی اظهارداشت: اکنون معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد توسعه زیست فناوری مسئولیت تحقیق و توسعه مرغ آرین را برعهده گرفته اند و امسال توانستند پلتفرم تحقیق و توسعه را برای مرغ آرین ایجاد کنند و از پتانسیل های کشور در زمینه نیروی متخصص و شرکت های دانش بنیان و ژنتیکی استفاده شود.
بنابازی افزود: این اتفاق فرصت برابری برای متخصصین و شرکت های دانش بنیان ایجاد می کند تا در فراخوان ها شرکت کنند و معاونت علمی ریاست جمهوری از لحاظ مالی و معنوی این پروژه ملی را تامین می کند.
معاون پژوهش مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه امسال اعتبار خوبی به این بخش تخصیص یافته است، گفت: ما پیشنهاد دادیم که از محل فروش مرغ اجداد و مرغ مادر، دو تا سه درصد این مبلغ به بخش تحقیق و توسعه مرغ آرین اختصاص یابد تا احیای پروژه با مشکل روبرو نشود.
وی افزود: اکنون زیست بوم شرکت های دانش بنیان در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته است.
به گزارش ایرنا، طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۹ بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شده است.
با تولید مرغ لاین با نژاد ایرانی تحت عنوان آرین، تمام نیاز مرغداری های کشور به مرغ لاین و اجداد از داخل تامین می شود. پیش از این قسمتی از مرغ اجداد مورد نیاز کشور از خارج تامین می شد که در سالهای اخیر به علت تحریم های ظالمانه واردات آن متوقف شده بود.
به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تا دو سال آینده تمام مرغ گوشتی تولید شده در کشور از مرغ لاین با نژاد ایرانی خواهد بود
حلقه های تولید مرغ گوشتی ابتدا خط لاین، اجداد، مادر و مرغ گوشتی تجاری است.
«مرغ اجداد تخم گذار» در نسل آخر، مرغ هایی را تولید میکنند که محصولشان تخم مرغ است. به این معنی که برای تخمگذاری مناسب هستند. «مرغ اجداد گوشتی» نیز در نسل آخر، مرغ هایی را تولید میکند که محصول آنها گوشتشان است.
ایرنا