اسپیرولینا چیست؟

عکس خبري - اسپيرولينا چيست؟

مكمل غذایی اسپیرولینا به دلیل دارا بودن آنتی اكسیدان و مواد مغذی مختلف و مفید برای بدن و مغز محبوبیت زیادی كسب كرده است.




به گزارش نما به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از متخصصان توصیه می‌کنند اسپیرولینا را برای بهره مندی از فواید آن برای سلامتی به رژیم روزانه خود اضافه کنید.

اسپیرولینا

جلبک دریایی اسپیرولینا موجودی است که هم در آب شور و هم شیرین رشد می‌کند. این خانواده از میکروب‌های تک سلولی است که غالبا به آن‌ها جلبک‌های سبز آبی گفته می‌شود. اسپیرولینا یک سیانوباکتریوم است که از طریق فرایند به نام فتوسنتز از نور خورشید انرژی تولید می‌کند.

جلبک‌های کوچک با مواد مغذی مختلفی همراه است. یک قاشق غذاخوری یعنی معادل حدود ۷ گرم پودر اسپیرولینا خشک حاوی ۴ گرم پروتئین، ویتامین B ۱، ۱۱ درصد مقدار مورد نیاز بدن، ویتامین B ۲، ۱۵ درصد مقدار مورد نیاز بدن، ویتامین B ۳، ۴ درصد مورد نیاز بدن، مس ۲۱ درصد مقدار مورد نیاز بدن و آهن ۱۱ درصد مورد نیاز بدن است.

فواید اسپیرولینا برای سلامتی
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد
استرس اکسیداتیو به دی ان‌ای و سلول‌ها آسیب می‌رساند که منجر به بروز التهاب و ایجاد سرطان و سایر بیماری‌های می‌شود. اسپیرولینا منبع خوبی از آنتی اکسیدان است که از آن در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند، همچنین آنتی اکسیدانی بنام فیکوسیانین به اسپیرولینا رنگ سبز و آبی می‌بخشد. فیکوسیانین با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از تولید مولکول‌های سیگنالینگ التهاب جلوگیری می‌کند.

به کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید کمک می‌کند
بیماری قلبی یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در سراسر جهان است. اسپیرولینا با کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. نه تنها این بلکه باعث افزایش سطح کلسترول خوب بدن نیز می‌شود. در مطالعه روی افراد با سطح کلسترول بالا، ۱ گرم اسپیرولینا در روز سطح تری گلیسیرید را ۱۶.۳ درصد و LDL بد را ۱۰.۱ درصد کاهش داد.

به کنترل دیابت نوع ۲ کمک می‌کند
اسپیرولینا برای افرادی که از دیابت نوع ۲ رنج می‌برند گزینه بسیار مناسبی است. در مطالعه‌ای روی ۲۵ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲، دو گرم اسپیرولینا در روز به طور قابل توجهی این مارکر‌ها را بهبود بخشید.

خاصیت ضدسرطانی دارد
بر اساس یکسری شواهد اسپیرولینا دارای خواص ضدسرطانی است. مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می‌دهد اسپیرولینا وقوع سرطان و اندازه تومور را کاهش می‌دهد. اثر اسپیرولینا روی سرطان دهان به ویژه به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. در یک مطالعه ۸۷ نفر با ضایعات پیش سرطانی که به آن‌ها فیبروز زیر مخاط دهان نیز گفته می‌شود مورد بررسی قرار گرفتند. برای افرادی که به مدت یک سال به طور روزانه ۱ گرم اسپیرولینا مصرف می‌کردند ۴۵ درصد شاهد از بین رفتن ضایعات بودند در حالی که در گروه کنترل این عدد فقط شامل ۷ درصد بود. علاوه بر این، این افراد با قطع مصرف اسپیرولینا تقریبا نیمی از آن‌ها در سال بعد دوباره دچار ضایعات شدند.

به کاهش فشار خون کمک می‌کند
فشار خون بالا اگر به موقع درمان نشود منجر به بروز انواع بیماری‌های جدی مانند حملات قلبی، سکته‌های مغزی و بیماری مزمن کلیه می‌شود. ثابت شده است ۴.۵ گرم اسپیرولینا در روز فشار خون را کاهش می‌دهد. کاهش فشار خون به دلیل افزایش تولید اکسید نیتریک، یک مولکول سیگنالینگ که به رگ‌های خونی کمک می‌کند تا شل و گشاد شوند.

در برابر کم خونی موثر است
انواع مختلف کم خونی وجود دارد، اما شایع‌ترین نوع آن با کاهش هموگلوبین یا گلبول‌های قرمز خون مشخص می‌شود. کم خونی در بزرگسالان امری رایج است و منجر به احساس ضعف و خستگی می‌شود. در مطالعه‌ای روی ۴۰ نفر با سابقه کم خونی مکمل‌های اسپیرولینا میزان هموگلوبین گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده و عملکرد ایمنی بدن را بهبود بخشید.

قدرت و استقامت عضلات را بهبود می‌بخشد
ورزش با آسیب اکسیداتیو منجر به خستگی عضلات می‌شود. برخی از غذا‌ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که می‌تواند به ورزشکاران و افراد فعال کمک کند تا آسیب را به حداقل برسانند. اسپیرولینا گزینه مفیدی به نظر می‌رسد، زیرا برخی مطالعات به بهبود قدرت و استقامت عضلات اشاره کرده اند.

چه مقدار اسپیرولینا در روز می‌توانید مصرف کنید؟
مطالعه‌ای که در فوریه سال ۲۰۱۶ انجام شد و نتایج آن در مجله تحقیقات تغذیه منتشر شده است مصرف حدود ۴ گرم اسپیرولینا در روز را توصیه می‌کند. با این حال، می‌توان با اطمینان حدود ۷ گرم در روز نیز مصرف کرد، اما این مقدار نباید بیش از ۱۵ گرم در روز شود.

۱۴۰۰/۳/۱۳

اخبار مرتبط