دستگیری شهروند آمریكایی ایرانی تبار در پاكستان

دستگيري شهروند آمريکايي ايراني تبار در پاکستان

آژانس تحقیقات فدرال (FIA) پاكستان اعلام كرد یك شهروند آمریكایی ایرانی تبار را به جرم ورود غیرقانونی به پاكستان در شهر كراچی دستگیر كرده است.

به گزارش نما ، روزنامه "داون " پاکستان با اعلام این خبر به نقل از "آژانس تحقیقات فدرال" پاکستان نوشت: یک شهروند آمریکایی ایرانی تبار روز شنبه (دیروز) به اتهام عبور غیرقانونی از ایران به خاک پاکستان دستگیر شده است.


 


نام این فرد 54 ساله " سیروس اسماعیل زاده" است که در روز 6 ژوئن (یک هفته پیش) با عبور غیرقانونی از مرز پاکستان به شهر کراچی آمده و در هتلی 5 ستاره در این شهر بازداشت شده است.


 


این شهروند آمریکایی ایرانی تبار در بازجویی ها اعتراف کرده به دلیل نداشتن پاسپورت ایرانی و آمریکایی خود مجبور شده برای دریافت خدمات کنسولگری ایالات متحده آمریکا به صورت غیرقانونی و قاچاقی وارد پاکستان شود.


 


او گفته متولد 1967 در شهر تهران است و خانواده او در سال 1979 و پس از وقوع انقلاب اسلامی و زمانی که او 12 ساله بوده به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرده اند. او در سال 1996 به ایران بازگشته و ازدواج کرده اما در سال 1999 از همسر ایرانی خود جدا شده و به ایالات متحده آمریکا بازگشته است.


 


او دلیل سفر خود در نوامبر 2020 به ایران را توصیه وکیلش مبنی بر انجام کارهای قانونی لازم برای استرداد خانه مصادره ای پدرش در تهران اعلام کرده و گفته هنگامی که وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی در تهران شده به دلیل شکایت پدیر همسر سابقش از او و صدور دستور ممنوع الخروجی قاضی دادگاه پلیس پاسپورت ایرانی او را توقیف کرده و دستور داده تا زمان برگزاری دادگاه از کشور خارج نشود.


 


او همچنین ادعا کرده گذرنامه آمریکایی خود را هم در جریان این سفر گم کرده و مجبور شده برای خروج از ایران به صورت قاچاقی وارد پاکستان شود تا بتواند به عنوان شهروند ایالات متحده آمریکا خدمات کنسولی آمریکا را از کنسولگری کراچی دریافت کند.


 


او گفته در هتل کراچی منتظر پاسخ کنسولگری ایالات متحده آمریکا بوده است.


 


پلیس فدرال پاکستان اعلام کرده این شهروند آمریکایی دوتابعیتی را دستگیر و برای او پرونده ای به اتهام ورود غیرقانونی به پاکستان تشکیل داده است.


 


نظام حقوقی ایران موضوع دوتابعیتی بودن شهروندان ایرانی را به رسمیت نمی شناسد.

عصر ایران


۱۴۰۰/۳/۲۳

اخبار مرتبط