پرفسور علویان در گفتگو با نما:

دولت دوازدهم توان مقابله با كرونا را نداشت/لجبازی و كم سوادی مسئولان به ضرر سلامت مردم تمام شد

دولت دوازدهم توان مقابله با کرونا را نداشت/لجبازي و کم سوادي مسئولان به ضرر سلامت مردم تمام شد

این استاد دانشگاه بقیه الله گفت: متاسفانه در دولت دوازدهم، وزارت بهداشت به نظرات كارشناسی خارج از سیستم خود نه تنها اعتنا نكرد بلكه مقابله و موضعگیری كرد، این لجبازی و كم سوادی هم در نهایت به ضرر سلامت مردم تمام شد.

بازخوانی کارنامه دولت دوازدهم در زمینه مدیریت کرونا، موضوعی است که می تواند راه را برای پرهیز از تکرار خطا توسط دولت آینده ببندد؛ دکتر سید مؤید علویان؛ دانشمند برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ضمن آسیب شناسی رفتارهای وزارت بهداشت دولت روحانی گفت: در برخورد اول مدیران وزارت بهداشت با کرونا؛ آنها قرنطینه را اقدامی قرون وسطایی دانسته و تلاش کردند با شیوه های ظاهرا عملی به مقابله با اپیدمی بپردازند؛ همین موضوع باعث جان باختن بسیاری از عزیزان ما شد. چون تفکر وزارت بهداشت نسبت به کرونا نادرست بود. 


این دانشمند برجسته کشورمان تصریح کرد: بعد از قرنطینه، بحث آموزش پیشگیری جامعه مطرح شد؛ اما مسئولان نظام سلامت به جای توجه به اصول پیشگیری به سراغ تجهیز بیمارستان ها و امکانات رفتند و این تجهیزات کارایی لازم برای کنترل بیماری را نداشت و عملا در طول این مدت با افت و خیزهایی در تصمیمات مواجه شدیم. 


وی با اشاره به تجربه پیک های متناوب کرونایی در اثر مدیریت نادرست متولیان سلامت در دولت دوازدهم و بی توجهی به تولید واکسن طی این مدت خاطرنشان کرد: پیک های کرونا در ایران اصلا متناسب و برابر پیک های کرونایی دنیا نیست، عملکرد ما در مدیریت کرونا بسیار بد بود. از همان ابتدا دلسوزانه گفتیم برای تحقیق و ساخت واکسن با شرکای خارجی همکاری داشته باشیم در حالی که آقایان به دنبال داروی کرونا رفتند و مصرف آن باعث عقب افتادن از روند تحقیقات و بالا رفتن تلفات بیماری شد.


این استاد دانشگاه بقیه الله تصریح کرد: اگر تا مهرماه 60 درصد مردم واکسینه نشوند با بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و کسب و کارها شاهد پیک ششم خواهیم بود و اوضاع به مراتب مخاطره آمیزترخواهد شد. هر بار قبل از ورود هر پیک هرچه هشدار دادیم کسی توجهی نکرد و الان وارد پیک پنجم شدیم. 


علویان با تأکید بر پرهیز دولت سیزدهم در زمینه تکرار خطاهای مدیریت کرونا در دولت روحانی تأکید کرد: پیشنهاد اساسی این است که در بحث مدیریت کرونا، باید ستاد جدیدی متشکل از متخصصان این حوزه و حتی خارج از ساختار وزارت بهداشت تشکیل شود؛ متاسفانه در دولت دوازدهم، وزارت بهداشت به نظرات کارشناسی خارج از سیستم خود نه تنها اعتنا نکرد بلکه مقابله و موضعگیری کرد، این لجبازی و کم سوادی هم در نهایت به ضرر سلامت مردم تمام شد.

۱۴۰۰/۴/۱۶

اخبار مرتبط