واكسیناسیون عمومی؛ زیر سایه بی‌تدبیری

واکسيناسيون عمومي؛ زير سايه بي‌تدبيري

واكسن كرونا در سایه سنگین مدیریت ناكارآمد مسئولین امر در دولت دوازدهم قرارگرفته و مردم چشم امیدشان به یك تغییر اساسی در دولت بعد و حداقل در زمینه مدیریت كروناست.

نفیسه زارعی- بیش از یک ماه است که واکسیناسیون سالمندان و گروه‌های سنی پرخطر شروع‌شده است، اواخر خرداد بود که برخی از کسانی که دز اول واکسن را دریافت کرده اند می‌گویند برای دز دوم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده‌اند اما به دلیل عدم مدیریت صحیح در واردات واکسن،از واکسیناسیون خبری نیست. البته دبیر علمی کمیته کشوری کرونا هم این مسئله را تأیید کرد و گفت وزارت بهداشت در تأمین دز دوم واکسن مشکل دارد.

صف‌های طولانی واکسن هم بعد از تأمین حدودی دز دوم بیم افزایش آمار مبتلایان را شدت می‌دهد در کنار این موارد مردم نگران‌اند که نتوانند دز دوم واکسن را بزنند و با تزریق دیرهنگام این دز واکسیناسیون بی‌معنا شود.

28 روز یا 35 روز اندکی بیشتر

طبق نظر پزشکان فاصله زمانی بین دز اول و دوم واکسن چینی که بیشتر واکسینه شده‌ها از آن استفاده کرده‌اند نهایت 28 روز است و افراد باید 28 روز بعد از دز اول، نسبت به تزریق دز دوم اقدام کنند، فاصله بین دو دز واکسن بهارات هندی هم همین اندازه است اما اسپوتنیک روسی حکایتش کمی متفاوت است این واکسن دو دوز دارد و فاصله بین تزریق آن از 21 روز تا 90 روز است. آسترازنکا هم باید در حدفاصل بین 4 تا 12 هفته تزریق شود یعنی زمانی در حدود یک تا سه ماه، بر اساس این برآورد اکنون کسانی که واکسن سینوفارم چینی دریافت کرده‌اند در صف‌های طولانی انتظار و بی‌تدبیری وزارت بهداشت و مجموعه دولت دوازدهم گیر افتاده‌اند.

یک اظهارنظر نگران‌کننده

هرچند این روزها دُم خروس مدیریت ناکارآمد کرونا در ستادی که فرمان‌هایش به امضاء و تأیید رئیس‌جمهور وابسته است بیرون زده اما برخی اظهارنظرها درزمینه واکسن سبب نگرانی‌هایی شده است، واکسن برکت که به‌زعم کارشناسان این عرصه تا 95 درصد نسخه بی‌نقص از سینوفارم چینی‌هاست این بار برای دز دوم و بر اساس شنیده‌ها ممکن است به کسانی که دز اول چینی را تزریق کرده‌اند، تزریق شود البته عاطفه عابدینی دبیر علمی کمیته کشوری کووید 19 آن‌قدر صریح این موضوع را مطرح نکرده است اما گفته یک سری مطالعات در دنیا هست که دارند ترکیب واکسن‌ها را استفاده می‌کنند زیرا فکر می‌کنند که شاید در این صورت ایمنی بیشتری ایجاد شود، تنها چیزی که اکنون مطرح است مدیریت صحیح برای ورود و تولید واکسن در کشور است که می‌تواند وضعیت نابسامان این روزها را که با نوع دلتای هندی کرونا، ترسناک‌تر شده کمی سامان بدهد.

دُز بی دُز

علاوه بر کمبود دز دوم واکسن، این روزها مراجعه به برخی از مراکز درمانی پایتخت نشان می‌دهد خبری از دز اول هم برای سایر گروه‌ها نیست و اصولاً روند واکسیناسیون سالمندان در پایتخت و دیگر شهرها با کندی پیش می‌رود، مشاهده‌های میدانی نشان می‌دهد هنوز برخی از سالمندان باید ساعت‌ها در صف طولانی و در گرمای تیرماه منتظر واکسن بمانند تا نوبتشان شود. عده‌ای هم می‌گویند از طریق سامانه نتوانسته‌اند ثبت‌نام کنند و خودشان حضوری مراجعه کرده و البته خبری از پیامک هم نیست؛ به‌هرحال واکسن کرونا در سایه سنگین مدیریت ناکارآمد مسئولین امر در دولت دوازدهم قرارگرفته و مردم چشم امیدشان به یک تغییر اساسی در دولت بعد و حداقل در زمینه مدیریت کروناست.

۱۴۰۰/۴/۱۸

اخبار مرتبط