به گزارش نما، پس از انتخاب رئیس جمهور توسط مردم در انتخابات ریاست جمهوری هر دوره، فاصلهای بین پایان کار دولت قبلی تا روی کار آمدن دولت جدید فرصت است که رئیس جمهور قبلی، دولت را آماده تحویل به دولت بعد کند.
آغاز به کار رئیس جمهور منتخب در تمامی کشورهای دنیا آداب خاص دارد و در هر کشور طبق قانون آن کشور، فرد انتخاب شده باید مراحلی را تا رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری طی کند تا طبق قانون اساسی، حضورش در منصب مربوط، به رسمیت شناخته شود.
در ایران هم طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، امضاء حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون میآید، باید قبل از انتخابات به تایید شورای نگهبان و در دوره اول به تایید رهبری برسد.
تایید رهبری بر حکم ریاست جمهوری، به نوعی مجوز آغاز کار و به رسمیت شناخته شدن منتخب مردم برای حضور در منصب ریاست جمهوری است، به همین خاطر است که باید قبل از مراسم تحلیف انجام شود و مراسم تحلیف به فاصله کوتاهی از آن برگزار میشود.
مراسم تنفیذ رئیس جمهور در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود و در تاریخ به جز در دو مورد، همه مراسمات تنفیذ در این حسینیه برگزار شده است؛ در مرتبه اول امام خمینی (ره) در بیمارستان بستری بودند و مراسم تنفیذ بنی صدر در بیمارستان برگزار شد و در مرتبه دوم، تنفیذ حکم پنجمین دوره ریاست جمهوری و اولین دوره هاشمی رفسنجانی بود که به علت آماده نبودن حسینیه امام خمینی (ره)، این مراسم در حسینیه جماران برگزار شد.
امسال هم مانند سایر سال ها، مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود.
سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور بعد از انقلاب اسلامی است که در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به پاستور میرود؛ حکم او نهمین حکم تنفیذی است که توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به امضا میرسد.
چه کسانی در مراسم تنفیذ حضور دارند؟
رئیس جمهور و اعضای کابینه دولت فعلی به همراه سران قوا و نهادهای لشکری و کشوری به همراه شخصیتهای سیاسی و مذهبی از جمله شخصیتهای ایرانی هستند که در مراسم تنفیذ در حسینیه امام خمینی (ره) حضور خواهند داشت.
سفرای برخی کشورها هم مهمانان خارجی مراسم را تشکیل میدهند.
۱۲ مرداد در حسینیه امام خمینی چه میگذرد؟
مراسم تنفیذ، صبح روز سه شنبه ۱۲ مرداد در حسینیه امام خمینی (ره) با قرائت قرآن مجید آغاز میشود و پس از پخش سرود ملی، وزیر کشور گزارشی درباره نحوه برگزاری انتخابات از ابتدا تا انتخاب شدن منتخب توسط مردم ارائه میدهد.
پس از آن حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، متن حکم تنفیذ را قرائت میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ، رئیس جمهور پیشین، حکم تنفیذ خود را که در آغاز دوره ریاست جمهوری خود دریافت کرده است را به رهبر انقلاب تحویل میدهد.
در ادامه مراسم، رهبر انقلاب حکم تنفیذ را که توسط خودشان امضا شده است را به رئیس جمهور جدید میدهند.
پس از دریافت حکم تنفیذ، رئیس جمهور در جایگاه حاضر شده و سخنرانی خود را انجام خواهد داد و پس از آن مقام معظم رهبری به عنوان بخش پایانی مراسم، سخنرانی خود را انجام خواهند داد و مراسم به اتمام خواهد رسید.
منبع: باشگاه خبرنگاران