حجتالاسلام حسین میرزایی در گفتگو با خبرنگار نما، دریاره طرح صیانت از فضای مجازی اظهار داشت: اغلب کسانی که با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی مخالفت کردهاند، کسانی هستند که یک بار هم این طرح را مطالعه نکردهاند و متأسفانه به دلیل عدم آگاهی از ویژگیهای این طرح، با آن مخالفت میکنند.
وی با بیان اینکه طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به هیچ وجه مشاغل فعلی را به خطر نخواهد انداخت، گفت: بلکه این طرح به نفع مشاغل است و اشتغالزایی هم خواهد کرد. به عنوان مثال در ماده 15 طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی آمده است که اگر بلاگرها یا صاحبان مشاغل تعداد قابل توجهای دنبالکننده در پلتفرمهای داخلی داشته باشند و محتوای فاخر تولید کنند، آن پلتفرم موظف است به آن بلاگر یا صاحب شغل مبلغی را مانند حق التألیف کتاب پرداخت کند و این مبلغ در کمیسیون مشخص خواهد شد که چقدر است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فرض را بر این بگیرید که یک شخصی سالها زحمت کشیده و تعداد قابل توجهای عضو در صفحه اینستاگرام خود دارد، اما به یکدفعه اینستاگرام تصمیم بگیرد، صفحه او را مسدود کند، خب آیا کسی میتواند مانع اقدام اینستاگرام شود؟ قطعاً نمیتوانیم چون سرورهای این پلتفرم خارجی در ایران مستقر نیست یا به عبارتی در ایران نمایندگی ندارد، اما در این طرح بندی وجود دارد که شرط فعالیت پلتفرمهای خارجی منوط به معرفی نماینده قانونی است تا در صورتی که به کاربران ایرانی ضرر و زیانی را وارد کردند، بتوانیم خسارت کاربر ایرانی را از این پلتفرمها دریافت کنیم؛ لذا ما به دنبال حفظ امنیت کاربران در فضای مجازی و حقوق معنوی آنها هستیم.
میرزایی معتقد است اگر اینستاگرام و واتساپ به جدی بودن ما در اجرای این طرح پی ببرند، قطعاً حاضر خواهند شد که در ایران نمایندگی دایر کنند و قوانین ما را بپذیرند اما اگر طبق قوانین ما به کاربران ایرانی خدمات ارائه ندهد، مطمئناً اینستاگرام و واتساپ تنها پلتفرمی نیستند که خدمات ارائه میدهند، بلکه رقبای دیگری هم دارند که شرایط را برای کوچ کاربران ایرانی به این پلتفرمها فراهم خواهیم کرد که از لحاظ اقتصادی برای اینستاگرام و واتساپ به صرفه نیست.
او تأکید کرد: همچنین در این طرح صندوقی تحت عنوان حمایت از ارائهکنندگان خدمات کاربردی داخلی پیشبینی شده که در آن زمینه فعالیت دانشمندان و شرکتهای دانشبنیان فراهم شده است و حمایت مادی هم از آنها به عمل خواهد آمد تا برای کشورمان در حوزه هایتک و موتورهای جستجو در کلاس جهانی موفقیت کسب کنند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یک سال است که برروی این طرح اقدامات کارشناسی انجام گرفته و با صاحبنظران مختلف نشست و برخواست داشتهایم و دیدگاههای آنها را دریافت کردهایم.
میرزایی با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه حمایت از پلتفرمهای بومی گفت: واقعیت این است که دولت از پلتفرمهای بومی حمایت جدی نداشته و فقط شعار آن را سر داده است؛ لذا با طرح صیانت از حقوق کاربران به دنبال ایجاد فضای رقابتی به دور از رانت میان پلتفرمهای داخلی هستیم.