به گزارش نما، اکنون گروهی از محققان حوزه پزشکی در ایالات متحده آمریکا با بررسی بیش از ۳۵۰ مطالعه دریافتند که بیش از ۳۵ درصد همه کسانی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند به مرحلهی بروز علائم نمیرسند.
برآوردهای اولیه نشان میداد که تنها چهار درصد مبتلایان بی نشانه هستند و با گسترش همهگیری نیز این عدد کمتر از ۲۰ درصد تخمین زده میشد.
به دست آوردن این عدد دشوار است زیرا کسانی که تب، گلودرد، سرفه، بدن درد و از دست رفتن حس بویایی را تجربه نمیکنند به ندرت برای انجام آزمایش به آزمایشگاه مراجعه میکنند.
یکی از راههای بررسی میزان شیوع یک بیماری نمونه برداری تصادفی است یعنی فارغ از بیمار یا سالم بودن یک جمعیت از آنها آزمایش گرفته شود اما این روش یک مشکل دارد.
ممکن است افرادی که در روز آزمایش سالم بودند در روزهای بعد مبتلا شوند و مثل کسانی که بیمار هستند و هنوز علائم آنها ظاهر نشده است علامتی نشان ندهند.
علاوه بر آن سارس-کوو-۲ علائم مختلفی در افراد ایجاد میکند که ممکن است برخی از آنها هنوز به عنوان عارضهی این بیماری شناخته نشده باشند.
برای حل این مشکلات محققان دو فراتحلیل از مطالعات کووید ۱۹ انجام دادند. در فراتحلیل دادههای به دست آمده از پژوهشهای مختلف به صورت یک جا جمعآوری شده و به عنوان یک مجموعه تحلیل میشود.
دادههای اول شامل مطالعاتی بود که در آن افراد تحت نظر قرار گرفته بودند تا کسانی که علائم ناشی از ویروس را نشان میدهند مشخص شوند. بررسی این مطالعات نشان داد که ۳۵.۱ درصد افرادی که نتیجه آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت شد علائمی نداشتند.
دادههای دسته دوم حاوی اطلاعاتی بود که در آن علاوه بر تحت نظر قرار دادن افراد، در زمان انجام آزمایش ناقلان خاموش نیز مشخص شده بودند. بررسیهای انجام شده روی این دادهها نشان میداد که ۳۶.۹ درصد افراد مبتلای بی نشانه هستند.
نتایج این بررسیها به یکدیگر بسیار نزدیک بود این موضوع به محققان ثابت کرد که روش آنها مناسب بوده است.
همچنین ۴۰ درصد افراد در روز انجام آزمایش علائمی نداشتند. این میزان بدون در نظر گرفتن بروز یا عدم بروز علائم در روزهای پس از انجام آزمایش اعلام شده است.
تحقیقات بیشتر به درک بیشتر ما از این موضوع کمک میکند اما با این حال میدانیم که احتمال انتقال بیماری بدون بروز علائم وجود دارد و بنابراین رعایت دستورالعمل های بهداشتی اهمیت زیادی دارد.
منبع: ایسنا