رخدادهای22 اسفند 1357
رهبر انقلاب امروز با کارکنان مخابرات دیدار کرده و فرمودند نفت خوارهای مفتخوار درصدد هستند با تظاهرات ضد دینی بین صفوف ملت اختلاف بیندازند .
بامداد امروز و به حکم دادگاه انقلاب 11نفر از مقامات رژیم سابق اعدام شدند . محمود جعفریان معاون سابق سازمان رادیو تلویزیون و پرویز نیکخواه مدیر سابق مرکز خبر رادیو و تلویزیون از جمله اعدامی های امروز هستند .
تصفیه در رادیو و تلویزیون همچنان ادامه دارد ، در این راستا امروز اعلام شد حدود 16نفر از سازمان اخراج و یا به بورس تحصیلی آنها خاتمه داده شده است . حمله به خودروی قطب زاده سرپرست رادیو و تلویزیون نیز از دیگر اخبار امروز بود .
در پی حکم رهبر انقلاب مبنی بر مصادره اموال منقول و غیرمنقول خاندان پهلوی و کارگردانان اصلی رژیم سابق و صرف آن در امور رفاهی مستضعفان و محرومان، شورای انقلاب اقدام به ایجاد موسسهای به نام بنیاد مستضعفان کرده است ...
نفت خوارهای مفتخوار دست بردار نیستند
رهبر انقلاب امروز در جمع کارکنان مخابرات سخنرانی کرده و به توطئه بیگانگان برای ایجاد اختلاف در صفوف ملت پرداختند . امام خمینی فرمودند : « ما الآن در بین راه هستیم؛ راه تمام نشده است. آنهایی که خیانتکار و جنایتکار بودند ریشههایشان باز موجود است. جنایتکارهای خارجی، نفتخوارهایِ مُفتخوار دست بردار نیستند. باید هوشیار باشید، باید بیدار باشید، باید دسیسههای آنها را خنثی کنید، عمال آنها الآن در بین طبقات ما میخواهند اختلاف ایجاد کنند؛ تظاهرات ضد دینی بکنند»(1)
گفتنی است «جبهۀ ملی» و «جبهۀ دمکراتیک» با عنوان«آزادی افکار و عقاید بدون قید و شرط» و به منظور مخالفت رسمی با اسلامی بودن انقلاب اعلام کرده اند روز 29اسفند در میدان آزادی تجمع خواهند کرد . رهبر انقلاب در این سخنرانی با اشاره به این تجمع آن را ضد دینی خواندند . (2)
11مقام رژیم سابق اعدام شدند
۱۱ نفر از سران رژیم سابق به اسامی سپهبد نادر جهانبانی معاون نیروی زمینی، سرلشگر ولیالله زندکریمی رئیس اداره زندانها، محمود جعفریان معاون سابق سازمان رادیو تلویزیون، پرویز نیکخواه مدیر سابق مرکز خبر رادیو و تلویزیون، غلامحسین دانشی نماینده سابق مجلس، ستوان یکم منوچهر وثوقی افسر سابق گارد جاویدان، محمدنوید معروف به نبوی شکنجهگر معروف ساواک، میراحمد کوچ اصفهانی متخصص بازجویی و شکنجهگر ساواک، ستوان دوم حسین شهکمان افسر ضداطلاعات، سرگرد منوچهر قشقایی فرمانده تیم ضد تخریب و حسین فرزین کامیوندار و سردسته اشرار و چماقداران از اولین ساعات بامداد دیروز در دادگاه محاکمه و دادرسان دادگاه در ساعت ۵ بامداد امروز حکم اعدام این افراد را که مفسد فیالارض تشخیص داده شده بودند، صادر کرد.
حکم دادگاه انقلاب به فاصله کمتر از دو ساعت یعنی در ساعت ۶:۵۸ دقیقه بامداد امروز در میدان تیر زندان قصر اجرا و محکومین به جوخه آتش سپرده شدند.(3)
«جبهۀ ملی» و «جبهۀ دمکراتیک» با عنوان«آزادی افکار و عقاید بدون قید و شرط» و به منظور مخالفت رسمی با اسلامی بودن انقلاب اعلام کرده اند روز 29اسفند در میدان آزادی تجمع خواهند کرد . رهبر انقلاب در این سخنرانی با اشاره به این تجمع آن را ضد دینی خواندند .
خبرگزاری یونایتد پرس گزارش داد تعداد کسانی که تاکنون به حکم دادگاه های انقلابی اعدام شده اند به 62نفر می رسد . خبرگزاری رویترز این رقم را 41نفر اعلام کرده است . (4)
تصفیه در رادیو و تلویزیون ادامه دارد
هزینه تحصیلی تعداد زیادی از کارکنان سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران که در خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند قطع شد.
این عده به دو گروه تقسیم شدهاند، گروه اول کسانی که صرفاً به دلیل روابط نه ضوابط بورس گرفته و به خارج رفتهاند و گروه دوم کسانی که تحصیل آنها مورد نیاز سازمان نیست.
۷۵ نفر دیگر از کارکنان رادیو و تلویزیون ملی ایران از کار برکنار شدند ولی برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم از انتشار اسامی خودداری شد.در مجموع 160نفر از تلویزیون اخراج و یا بورس آنها لغو شده است . (5)
حمله و تیراندازی به اتومبیل قطبزاده
مقارن ساعت 5بعد از ظهر امروز تعدادی از بانوان در مقابل رادیو و تلویزیون تجمع کرده و خواستار دیدار با قطب زاده شدند ، این عده با دیدن خودروی سرپرست رادیو و تلویزیون به طرف خودرو هجوم برده و یکی از خانم ها با سلاحی که همراه داشت به سمت خودروی قطب زاده شلیک کرد.(6)
تاسیس بنیاد مستضعفان
شورای انقلاب اسلامی ایران با صدور اعلامیهای تاسیس بنیاد مستضعفان را اعلام داشت.
در پی حکم رهبر انقلاب مبنی بر مصادره اموال منقول و غیرمنقول خاندان پهلوی و کارگردانان اصلی رژیم سابق و صرف آن در امور رفاهی مستضعفان و محرومان، شورای انقلاب اقدام به ایجاد موسسهای به نام بنیاد مستضعفان کرده است .
وظیفه این بنیاد شناسایی و ضبط این اموال اعم از املاک و سپردههای بانکی و پول نقد و غیره و ایجاد واحدهای مسکونی برای محرومان است.(7)
مرامنامه حزب خلق مسلمان اعلام شد
امروز مرامنامه حزب خلق مسلمان اعلام شد .احیای حقوق اساسی همه مردم ایران، با استقرار جمهوری اسلامی، حکومت عدل خدا بر مردم به دست مردم، نشر و ترویج اصول اسلامی در همه زمینههای اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، به خاطر آگاهی هرچه بیشتر خلق مسلمان ایران...از جمله مفاد این مرامنامه محسوب می شود . (8) مرامنامه حزب خلق مسلمان توسط سید هادی خسروشاهی نگارش شده است . (9)
ضربه 5میلیارد دلاری انقلاب ایران به آمریکا
موسسه پیش بینی های اقتصادی چیس اکونومتریک شعبه چیس مانهاتان بانک پیش بینی کرد که پیامدهای حوادث ایران برای موازنه بازرگانی آمریکا به قیمت 5میلیارد دلار تمام شده و از نرخ رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها خواهد کاست .
«چیس اکونومتریک» در گزارشی که انتشار داده تصریح کرده است که در سال 1979 واردات ایران به 13میلیارد دلار کاهش خواهد یافت در حالیکه رقم پیش بینی شده در حدود 22 میلیارد دلار بود و آمریکا بیش از هر کشور دیگر از این کاهش زیان خواهد دید.(10)
هادی خسرو شاهی از تدوین کنندگاه مرامنامه حزب خلق مسلمان بعدها گفت بخاطر انحراف حزب از مسیر اصلی، تصمیم به استعفای دستهجمعی و اعلام انحلال حزب را گرفتیم و آن را با شجاعت و شهامت تمام و بهرغم مشکلاتی که برای ما ایجاد میکرد و کاملاً قابل پیشبینی بود، عملی ساختیم.
ایران در سازمان ملل رسما به حامیان فلسطین پیوست
نماینده ایران در سازمان ملل متحد به کشور اسلامی عضو این سازمان که از شورای امنیت درخواست کرده اند برای تحقق بخشیدن به حقوق انکار ناپذیر فلسطینی ها به اقدام های لازم از جمله اعمال مجازات های بین المللی به اسرائیل متوسل شود پیوست .
جمال شمیرانی کاردار ایران ضمن سخنرانی در جریان بحث پیرامون سرزمین های اشغال شده عربی و فلسطین توسط اسرائیل گفت : 800میلیون مسلمان وضع تحمل ناپذیری که در بیت المقدس و سرزمین های اشغالی حکمفرما است را با تمام وجود احساس می کنند .
این نخستین فرصتی است که دولت موقت انقلاب به دست آورده است تا از طریق یک تریبون بین المللی نظرات انقلاب ایران را بیان کند. (11)
پی نوشت:
1- صحیفه امام ، جلد6، صفحه 372
2- همان
3- کیهان ، 22اسفند 1357، صفحه 8
4- کیهان ، 22اسفند 1357، صفحه 8
5- اطلاعات ، 22اسفند 1357، صفحه 7
6- اطلاعات ، 22اسفند 1357، صفحه 8
7- کیهان ، 22اسفند 1357، صفحه 3
8- روزنامه اطلاعات ، 22اسفند 1357، صفحه 8
9- سید هادی خسروشاهی در این زمینه می گوید : مرامنامه و مقدمه آن را من نوشتم که نخست در هیأت مؤسس خوانده و تصویب شد و در آغاز «اساسنامه» که باز در جلسات شوایی هیأت مؤسس مطرح و به تصویب رسیده بود، چاپ شد. در مقدمه مرامنامه و خود مرامنامه، تحت عنوان: «ما چه میخواهیم» که در واقع تکمیلکننده محتوای کتاب ترجمهای من درباره خواست اسلامگرایان، از قول شهید سید قطب بود که قبل از انقلاب دهها بار تحت عنوان «ما چه میگوییم»، چاپ شده بود، اهداف اصلی حزب را بیان داشتهام و همان طور که در آن ملاحظه مینمایید، این اهداف، کاملاً در راستای تحقق اهداف اصلی و نخستین انقلاب اسلامی ایران است. سیدهادی خسروشاهی بعدها به دلیل انحرافات گسترده این حزب از آن استعفا داد . وی در زمینه چرایی استعفا از حزب خلق مسلمان می گوید : اینجانب به همراه 2تن از دوستان به قم رفتیم وموضوع انحراف حزب از مسیر اصلی را با آیتالله شریعتمداری در میان گذاشتیم و هشدار دادم که این چندمین بار است که ما تخلفات آقای سید حسن شریعتمداری، فرزند حضرتعالی را به اطلاع جنابعالی میرسانیم ومتأسفانه آنها به راست یا دروغ، مدعی هستند که جنابعالی موافق روش آنها هستید. . . و این البته اشکالی ندارد. نظر جنابعالی محترم است، ولی همان طور که من در نخستین جلسه مشورتی در حضور جنابعالی و اعضای اصلی هیأت مؤسس عرض کردم که در صورت انحراف حزب، ما استعفا خواهیم داد و حضرتعالی فرمودید که «مخالفت با نظام جدید و آقای خمینی حرام است». . . و امروز این دوستان مرتکب این عمل حرام میشوند، ما چارهای جز استعفا و اعلام انحلال نداریم». آیتالله شریعتمداری، طبق معمول باز ما را به آرامش و صبر و بردباری و نصیحت کردن «بچهها» دعوت کردند. . . ولی ما چون یقین داشتیم که ادامه این روش، یعنی «نصیحت کردن»! جوابدهی مثبتی نخواهد داشت، تصمیم به استعفای دستهجمعی و اعلام انحلال حزب را گرفتیم و آن را با شجاعت و شهامت تمام و بهرغم مشکلاتی که برای ما ایجاد میکرد و کاملاً قابل پیشبینی بود، عملی ساختیم. (رک امام خمینی(ره) و فتنه خلق مسلمان ، روزنامه جوان ، 17خرداد 1389 )
10- اطلاعات ،22 اسفند 1357، صفحه 8
11- کیهان ، 22اسفند 1357، صفحه 2