رئیس جمهور كره جنوبی خواستار اعلام رسمی پایان جنگ دو كره شد

عکس خبري -رئيس جمهور کره جنوبي خواستار اعلام رسمي پايان جنگ دو کره شد

رئیس جمهور كره جنوبی در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر پیشنهاد خود مبنی بر اعلان پایان رسمی جنگ دو كره را پیشنهاد داد.


به گزارش نمابه نقل از یونهاپ، «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی روز سه شنبه در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر پیشنهاد داد که دو کره به همراه ایالات متحده و احتمالاً با پیوستن چین، پایان رسمی جنگ دو کره (۵۳-۱۹۵۰) را اعلام کنند.

مون خطاب به سران و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: «من پیشنهاد می‌کنم که سه طرف شامل دو کره و ایالات متحده، یا چهار طرف شامل دو کره و ایالات متحده و چین گردهم آیند و اعلان کنند که جنگ در شبه جزیره کره پایان یافته است». وی در ادامه افزود در صورتی که طرف‌های درگیر در جنگ دو کره در کنار یکدیگر بایستند و پایان این جنگ را اعلام کنند

من باور دارم که ما می‌توانیم در روند خلع سلاح هسته‌ای و پیشگام بودن در عرصه صلح کامل به پیشرفت برگشت ناپذیری نائل شویم».

به گفته مون، اعلان پایان جنگ دو کره، «نقطه محوری و مهم برای حرکت در مسیر خلق یک نظم جدید مبتنی بر آشتی و همکاری در شبه جزیره کره» خواهد بود.

گفتنی است که پیشنهاد مون برای اعلان رسمی پایان جنگ دو کره، پیشنهاد جدیدی نیست. وی در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ نیز پیشنهاد مشابهی را در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد. اما به گفته ناظران، پیشنهاد امسال او با لحنی قاطعانه تر و به طور مشخص‌تری مطرح شد.

رئیس جمهور کره جنوبی همچنین از کشورهای جهان خواست تا درصدد کشف راه‌هایی برای همکاری برآیند و گفت که «از جامعه بین المللی انتظار دارم که به همراه کره، همواره آماده و مشتاق برقراری ارتباط با کره شمالی با روحیه‌ای همکاری جویانه باشند».

مون بدون اشاره به آزمایش‌های اخیر موشکی پیونگ یانگ خواستار «از سرگیری سریع گفتگوها» میان دو کره و میان ایالات متحده و کره شمالی شد.

رئیس جمهور کره جنوبی در ادامه به پیشنهاد سئول برای عضویت غیردائم در شورای امنیت سازمان ملل برای دوره یکساله ۲۰۲۵-۲۰۲۴ اشاره کرد. شایان ذکر است که کره جنوبی در سالهای ۱۹۹۷-۱۹۹۶ و ۲۰۱۴-۲۰۱۳ این کرسی را در اختیار داشته است.

مون جائه این همچنین وضعیت کنونی در افغانستان را به عنوان یک یادآوری کامل از نقش مهم و حساس سازمان ملل در پیشبرد صلح و حقوق بشر توصیف کرد و بر تعهد سئول به ارائه کمک و همکاری‌های بیشتر با جامعه بین المللی تأکید کرد.
منبع: مهر

۱۴۰۰/۶/۳۱

اخبار مرتبط