به گزارش نما، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پرستار در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت کافی برای جذب پرستاران داریم. شاخص سرانه پرستار به تخت و جمعیت متفاوت است، اما به ازای هر پرستار دو بیمار در بخش مراقبتهای ویژه وجود دارد، البته باید بگویم پرستار به دو بخش حرفهای و غیر حرفهای تقسیم بندی میشوند، اما به طور کلی شاخصهای ما پایینتر از استانداردهای بین المللی است.
عبادی گفت: مشارکت مردم باید در تمام امور و به خصوص در حوزه سلامت افزایش پیدا کند و امیدوارم در دولت جدید مشارکت مردم در تصمیم گیریها بیشتر شود و نقش مردم در موفقیت کارها و طرحها ثابت شده است.
او ادامه داد: مهارت پرستاران باعث شده تا در حفظ سلامتی مردم نقش بیشتری را ایفا کنند. ما اگر از بیمارستان گذر کنیم و در خارج از محیط مراکز درمانی در کنار مردم باشیم سلامتی مردم ارتقا پیدا میکند. در دو دهه آینده جمعیت ما دچار پیری میشود و اگر به فکر مسئله پرستاری نباشیم کشور دچار مشکلاتی خواهد شد.
عبادی با اشاره به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بیان کرد: محل اعتبارات مشکل اصلی اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. بیمهها و سازمان برنامه بودجه بیشترین مقاومت برای اجرای این طرح را داشتند و بستههای خدمتی با هدف انجام این طرح به پرستاران داده میشد.
وی بیان کرد: رهبری در سال گذشته تاکید زیادی بر اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری کردند و من از سازمان برنامه و بودجه درخواست دارم که به این موضوع به عنوان مسئله هزینه بر نگاه نکنند، زیرا تعرفه گذاری پرستاری باعث کاهش هزینهها و بار مالی برای بیمهها را دارد.
او بیان کرد: شکاف حقوقی پرستاران رسمی با شرکتی و قراردادی یک مدل بیمار گونه در نظام پرداخت است و این شکاف بین نیروهای رسمی وقراردادی فقط شامل وزارت بهداشت نمیشود و در سایر سازمانها نیز اینگونه مدل پرداختی وجود دارد. دولت قول داده است تا پایان امسال راهکار سازماندهی مشاغل را ارائه کند تا نظام پرداخت یکسان شود و امیدوارم این مشکل با کار کارشناسی به زودی برطرف شود. همکاری داریم که چهار میلیون حقوق میگیرد و پرستار همکار او با همان شرایط یکسان دو برابر حقوق میگیرد.
معاون پرستاری اظهار کرد: هشت هزار پرستار ۸۹ روزه داریم و باید توجه داشت که این نوع قراردادها بی عدالتی است، در یک دوزه زمانی از این روش استفاده شد، اما بکارگیری پرستاران و شاغلان حوزه سلامت به این شکلل بی عدالتی است.
او درباره جذب پرستاران گفت: مجوز جذب ۱۶ هزار نفر در سال ۹۸ داده شد و در سال ۹۹ این مجوز به ۳۹ هزار نفر رسید و حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ پرستار جذب شدند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت اظهار کرد: میزان نیاز پرستار در کشور حداقل ۱۰۰ هزار نفر است و آمار دقیقی از پرستاران بیکار نداریم، بیش از ۸۰ درصد پرستاران بانوان هستند که بعد از فارغ التحصیل شدن به دلایل مختلفی مانند ازدواج و ... ترک خدمت میکنند و نمیتوان این پرستاران را بیکار محسوب کرد.
او افزود: اگر عرصه خدمات پرستاری را فقط محیط بیمارستان بدانیم مشکل همچنان پابرجاست، در کشورهای پیشرفته عمده پرستاران میتوانند خارج از بیمارستان به مردم خدمت کنند.
عبادی گفت: مشکل سرانه پرستار به تخت و بیمار حل شود، اگر کمبود نیرو برطرف شود رسیدگی به سلامت مردم بهتر خواهد شد. برخی از مشاغل به دلیل ماهیت شغلی و سختی کارشان باید متفاوت دیده شوند. پرستاران جز شغلهای سخت محسوب میشوند به خاطر این است که با سلامت مردم و بیماران روبه رو هستند. ما سالیانه ده هزار نفر جذب و همکاری بازنشسته نشویم کمبود نیرو بعد از مدتها حل میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران