نقد شبكه‌های اجتماعی در «ران اشتباه رفته است»

عکس خبري -نقد شبکه‌هاي اجتماعي در «ران اشتباه رفته است»

با از راه رسیدن كارتون‌های كامپیوتری، كمپانی‌های رقیب والت دیزنی هم دست به كار شدند و با به روز كردن تكنیك‌های كاری‌شان، ساخت كارتون‌های كامپیوتری را آغاز كردند.

به گزارش نما، زمانی در گذشته‌ای دور این فقط کمپانی والت دیزنی بود که محصولات کارتونی تولید می‌کرد و در این رشته بدون هیچ رقیبی در میدان رقابت و مبارزه یکه‌تازی می‌کرد. آن روزها کارتون‌ها به شکل دستی تولید می‌شدند و ده‌ها نقاش و کارتونیست با دقت تک‌تک تصویرهای این فیلم‌ها را خلق می‌کردند. استقبال تماشاگران هم از این کارتون‌ها بسیار خوب و بالا بود. صهر سال تماشاگران سینما و به‌ویژه بچه‌ها چشم انتظار اکران عمومی کارتون تازه‌ای از طرف کمپانی والت دیزنی بودند و معمولا هربار انتظارشان چند سال طول می‌کشید. دلیلش هم این بود که تولید و ساخت کارتون‌ها زمان می‌برد و برای تولید هر یک از آنها باید چند سال کار طاقت‌فرساورت می‌گرفت. اما با ورود کارتون‌های کامپیوتری در دهه ۹۰میلادی (که اتفاقا خود کمپانی والت دیزنی پروبال دهنده به آن بود) کار ساخت کارتون‌ها آسان شد.
با از راه رسیدن کارتون‌های کامپیوتری، کمپانی‌های رقیب والت دیزنی هم دست به کار شدند و با به روز کردن تکنیک‌های کاری‌شان، ساخت کارتون‌های کامپیوتری را آغاز کردند. حالا دیگر والت دیزنی در زمینه تولید کارتون‌ها یکه‌تاز نیست و رقبایش هم هر سال تعدادی کارتون جذاب و تماشایی تولید و روانه اکران عمومی می‌کند. اما هنوز هم کمپانی والت‌دیزنی حرف اول را در زمینه کارتون‌سازی می‌زند و محصولاتش یک سر و گردن بالاتر از کارتون‌های کمپانی‌های رقیب به حساب می‌آیند.


«ران اشتباه رفته است» تازه‌ترین کارتونی است که این کمپانی روانه بازار کرده و توانسته نظر تماشاگران را به خود جلب کند. این کمدی اکشن خانوادگی که حال‌وهوایی علمی، تخیلی دارد، تا حد زیادی یادآور «ای‌تی» استیون اسپیلبرگ است. حتی در صحنه‌ای از فیلم، سکانس مهمی از این فیلم زنده اسپیلبرگ از تلویزیون خانه شخصیت اصلی آن هم پخش می‌شود تا ادای دینی دست به نقد به این فیلم کلاسیک باشد. تیم دو نفره سارا اسمیت و ژان فیلیپ وین (در اولین کار سینمایی خود) کارگردانی این کمدی اکشن را انجام داده‌اند. طبق روال چند سال اخیر کمپانی والت دیزنی که مشاغل اصلی تولیداتش را به دست خانم‌ها می‌سپارد، در اینجا هم یک خانم وظیفه کارگردانی کارتون را به‌عهده داشته است. صداپیشه‌های فیلم از بین ستارگان مطرح روز انتخاب نشده‌اند اما در بین آنها می‌توان به هنرمندانی چون زک گالیفیاناکیس، اد هلمز و اولیویا کولمن اشاره کرد. سازندگان فیلم که هنرمندان صنعت سینمای انگلستان هستند، بیشتر آن را محصولی انگلیسی می‌دانند تا آمریکایی. در حقیقت، سرمایه‌گذار اصلی ران اشتباه رفته است شرکت لاک اسمیت با اصلیتی انگلیسی است که با این فیلم اولین محصول کارتونی‌اش را تولید و ارائه کرده‌است.

نقد شبکه‌های اجتماعی و کامپیوتر در «ران اشتباه رفته است»

همکاری مشترک چندجانبه
این شرکت مستقل و کوچک فیلمسازی سال ۲۰۱۷ قراردادی پربار با شرکت فوکس قرن بیستم (که توسط کمپانی والت دیزنی خریداری شد و به صورت زیرمجموعه‌ای از آن درآمد) بست. طبق این قرارداد محصولات لاک اسمیت توسط فوکس قرن بیستم توزیع می‌شوند. مدیران این شرکت به طرف مقابل گفتند برای ۱۲ تا ۱۸ ماه یک کارتون آماده توزیع خواهند کرد. بعد از ران اشتباه رفته است کار تولید کارتون بعدی بلافاصله آغاز شد که اطلاعی از کم و کیف و چند و چون آن در دست نیست. خانم اسمیت، کارگردان فیلم، از مؤسسان اصلی لاک اسمیت است. با آن‌که کمتر کسی انتظار موفقیت بالای مالی برای این کمدی اکشن علمی ــ تخیلی داشت اما توانست ۶۰‌میلیون دلار در سطح جهانی (۲۳‌میلیون دلار، سهم جدول گیشه نمایش سینماهای آمریکای شمالی) فروش کند. البته رقم هزینه‌های تولید فیلم اعلام نشده اما با توجه به رقم فروش جهانی فیلم، تهیه‌کنندگانش گفته‌اند ران اشتباه رفته است کاری موفق و سودآور بوده است. آنها به‌خصوص روی این نکته تاکید می‌کنند که اکران عمومی فیلم همزمان با نمایش عمومی درام علمی ــ تخیلی و پرسروصدای «دون/ تل ماسه» بوده و تبلیغات مربوط به این فیلم، اکران تمام فیلم‌های دیگر را تحت تاثیر خود قرار داده بوده است.

ران اشتباه رفته است داستانی جذاب و سرگرم‌کننده برای مخاطب کودک و نوجوان خود دارد. بارنی شخصیت مرکزی فیلم، پسربچه‌ای خجالتی و کمی بی‌دست و پاست که همکلاسی‌هایش با او دوستی و بازی نمی‌کنند. او برای تولدش یک حباب ربات هدیه می‌گیرد. اما ربات او برخلاف ربات بقیه بچه‌ها، درست کار نمی‌کند و تا حد زیادی شبیه خود بارنی بی‌دست و پاست. این موضوع باعث خنده همکلاسی‌ها و ناراحتی بارنی می‌شود. بقیه داستان فیلم، شرح ماجراهایی است که بر بارنی، ربات و همکلاسی‌هایش می‌رود و هیجان داستان را خلق و دنبال می‌کند. در این داستان در کنار ئی‌تی، اشاراتی هم به داستان‌ها و شخصیت‌های مورد علاقه بچه‌ها در فیلم‌هایی مثل جنگ ستارگان، مرد آهنی، بلک پنتر و حتی کاپیتان مارول می‌شود. سازندگان فیلم توانستند چنین ارجاعاتی به تماشاگرانشان بدهند زیرا تمام آنها جزو متعلقات کمپانی والت دیزنی هستند و کسی بابت این کار شکایتی به دادگاه مطرح نخواهد کرد! منتقدان هم به این نکته اشاره کردند، داستان فیلم که در ارتباط با تکنیک شبکه‌های اجتماعی است، به‌خوبی توانسته ضعف‌های آن و به اشتباه رفتن آن را در داستان سرگرم‌کننده‌اش تعریف کند. از این نظر فیلم شباهت‌هایی به کارتون «میشل‌ها علیه ماشین‌ها» دارد که اتفاقا امسال اکران عمومی شده‌ است.
منبع: جام جم آنلاین

۱۴۰۰/۹/۲۳

اخبار مرتبط