به گزارش نما از سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، «علی رسولیان» در نشست مشترک معاونان وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و علوم، تحقیقات و فناوری، افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با احداث واحدهای کارگاهی کوچک برای استقرار شرکتهای دانشبنیان، مسیر تولید و تجاریسازی محصولات را برای کنشگران علمی و فناوری کشور کوتاه کرده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: پارسال ۷۱ واحد کارگاهی در شهرکهای صنعتی ساخته شد که امسال با درک این ضرورت و توجه بیشتر به دانشبنیانها، تاکنون ۷۰۰ کارگاه احداث شده و در تلاش هستیم تا پایان سال این تعداد به یکهزار و ۸۰۰ کارگاه افزایش یابد.
وی در ادامه به تشریح وضعیت ساخت و چگونگی فعالیت مراکز خدمات فناوری و کسب و کار در شهرکهای صنعتی پرداخت و اضافهکرد: ایجاد این مراکز در پارکهای علم و فناوری نیازمند حمایت است تا سبب توسعه صنعت و گسترش عمق داخلیسازی شود.
رسولیان همچنین با اشاره به مجموعه برنامههای حمایتی و توانمندسازی صنایع کوچک و ایجاد فضای مناسب برای علاقهمندان حوزه دانشبنیان، ادامهداد: ۱۰ هکتار زمین در یکی از اراضی دانشگاه صنعتی شریف متعلق به این سازمان است که ظرفیت ایجاد شهرک فناوری و گنجایش یکهزار شرکت دانشبنیان را دارد، اما با گذشت بیش از ۲ دهه از مصوبه هیات دولت و به دلیل برخی مسائل و مشکلات، امکان ساخت این شهرک فراهم نشده است.
وی تأکید کرد: برنامههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی محدود به دانشبنیانها نیست و شرکتهای فناور و صنایع پیشرفته (هایتک) که فناوریهای مفید و سطح بالایی را به کشور وارد میکنند نیز زیر چتر حمایتی این مجموعه قرار دارند.
معاون وزیر صمت همچنین با یادآوری اینکه زمین و واحدهای کارگاهی مورد نیاز با ۱۰ درصد تخفیف و بدون مزایده به شرکتهای دانشبنیان واگذار میشود، ابراز امیدواری کرد با کمک معاونت علمی و فناوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برخی مشکلات قانونی و فرآیندهای حقوقی واگذاری زمین به شرکتهای دانشبنیان رفع شود تا این سازمان در چارچوب وظایف خود و آنچه که بهصورت قانونی در اختیار دارد، عمل کند.
تشکیل اتاق فکر در ۱۶ حوزه تخصصی در وزارت عتف
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای علمی و فناوری این وزارتخانه و همچنین توسعه مناسب مراکز فناوری و نوآوری از جمله پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، استقرار واحدهای تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی و تولیدی در این مراکز را در ایجاد نظام نوآوری و فناوری در صنایع حائز اهمیت دانست.
«علی خیرالدین» با اشاره به راهاندازی سامانه نظام ایدهها و پیشنهادات و همچنین تشکیل اتاقهای فکر در ۱۶ حوزه تخصصی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین ایجاد معاونت جدید فناوری و نوآوری در این وزارتخانه، بر آمادگی زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری به منظور توسعه هرچه بیشتر تعاملات و همکاریهای صنعت و دانشگاه تأکید کرد.
در این نشست مقرر شد در کارگروه مشترکی، موضوع استقرار پارکهای علم و فناوری در شهرکهای صنعتی مورد بررسی قرار گرفته و در شهرک صنعتی شهرکرد بهعنوان نمونه کشوری به اجرا درآید.
ایرنا