به گزارش نما به نقل از ایرنا، مسعود مردانی با بیان اینکه سرعت انتقال ویروس اومیکرون سه برابر دلتا است و از زمان شیوع این ویروس، مردم ۱۷ روز برای کنترل و جلوگیری از گسترش این بیماری با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن فرصت اقدام دارند، افزود: در نشست روز گذشته (یکشنبه) به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد تعطیلی همه اماکن عمومی از قبیل سینماها، رستوران ها، آمفی تئاتر، سالنهای اجرای کنسرت موسیقی، باشگاههای ورزشی و ... عنوان شده و منتظر تصمیم ستاد هستیم.
وی ادامه داد: در پیشنهاد مطرح شده حتی تعطیلی کلاسهای مدارس، ادامه روند غیرحضوری امتحانات دانش آموزان و دانشجویان دانشگاهها نیز مطرح شده و از عمده دلایل ارائه این پیشنهاد ساده انگار بسیاری از مردم در خصوص عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز هست.
مردانی با تاکید بر اینکه طبق آمار موجود در شرایط کنونی فقط ۴۶ درصد مردم تهران پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک را رعایت میکنند، اظهار داشت: از مردم میخواهم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده ۱۰۰ درصدی از ماسک حافظ جان خود و دیگران باشند و کاری کنند تا مجددا کادر بهداشت درمان که متحمل سختهای زیادی شده اند را گرفتار نکنند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه تنها نکته قابل توجه در اومیکرون این است که همانند دلتا مرگ و میر نداشته و بسیار ضعیفتر از آن عنوان شده، گفت: از دیگر راههای جلوگیری از گسترش اومیکرون و کنترل آن لغو و عدم حضور در مهمانیهای فامیلی و تجمعات ... است.
وی ادامه داد: کاهش مسافرین هواپیماها، اتوبوسهای بین شهری، مترو و ... باید برای عدم گسترش این بیماری به حالت قبل باز گردد تا خدای نکرده مجدا شاهد شلوغی بیمارستانها و مرگ و میر نباشیم.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در پیشنهاد امروز به ستاد، پایش چهار هفتهای اومیکرون نیز مطرح شده، اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام گرفته در انگلستان عنوان شده که اومیکرون تفاوت زیادی با دلتا ندارد، اما در این بیماری مواردی در خصوص از بین رفتن حس بویایی، چشایی و حتی کاهش اکسیژن خون به شدت دلتا دیده نشده است.
مردانی افزود: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر ویروس اومیکرون در ۹۰ کشور دنیا دیده شده، اما در این ویروس هم موارد مرگ و میر و نیز بستری کمتر از دلتا عنوان شده است.
وی با بیان اینکه اومیکرون معمولا با خستگی، تب و ضعف بدن خود را نشان میدهد، گفت: اومیکرون بر خلاف دلتا اختلالات چشایی، بویایی و کاهش شدید اکسیژن را در بر نخواهد داشت.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: بسیاری از مبتلایان به اومیکرون در بسیاری از اوقات به بیمارستان مراجعه نکرده و با رعایت مسایل بهداشتی و تغذیه مناسب مداوا میشوند.
مردانی اظهار داشت: در واقع اگر مردم میخواهند از گرفتاری کرونا خلاصی پیدا کنند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و دریافت واکسن و تزریق دز سوم میتوانند به آینده بهتری در مقابله با این بیماری امیدوار باشند.
شب یلدا شب استقبال از اومیکرون
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به اینکه در آستانه شب یلدا هستیم، گفت: مردم باید برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان شب یلدا را در خانههای خود با تنها با خانواده خویش سپری کنند تا خدای ناکرده سبب گسترش این ویروس نشوند.
وی ادامه داد: بر خلاف سالهای گذشته قبل از شیوع کرونا مردم باید به خصوص در شب یلدا نه پذیرای مهمان باشند و نه اینکه به مهمانی بروند تا با دامن زدن به این بیماری مقدمات گرفتاری دیگران را شروع نکنند.
مردانی با تاکید بر اینکه اوضاع کنونی بسیار حساس و شکننده است، تصریح کرد: مردم نباید با کاهش بیماری کرونا و کاهش بستری بیماران فکر کنند که کرونا تمام شده، زیرا اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته نشود باید منتظر فاجعه باشیم.
وی گفت: برخی مردم ساده انگاری میکنند، به مردم هشدار میدهیم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند، به عنوان مثال کشوریهایی مانند دانمارک، فرانسه، آلمان، بلژیک و هلند که از آمار بسیار بالای واکسیناسیون نیز برخوردار بودند مجددا به دلیل شیوع ویروس اومیکرون گرفتار شده و اکنون در آن کشورهای شرایط ویژه اعلام و بسیاری از فعالیتها تعطیل شده است.
مردانی اظهار داشت: با توجه به آمار موجود در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی، شرایط عدم رعایت مسایل بهداشتی توسط بسیاری از مردم در تهران نشان دهنده خوش خیالی مردم به این بیماری به خصوص اومیکرون است.
وی تاکید کرد: متاسفانه بجای تعطیلی فعالیتهای عمومی در حال حاضر برای شب یلدا اکثر رستورانهای غذا خوری رزرو شده و حکایت از تجمع مردم در اینگونه مکانها را دارد که بسیار خطر ناک است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: به عنوان یک پزشک امسال نیز همانند دو سال گذشته در شب یلدا در خانه و در کنار خانواده میمانم و نه به مهمانی میروم و نه پذیرای مهمان هستم و از طریق شبکههای مجازی تصویری جویای احوال یکدیگر خواهیم شد.