به گزارش نما به نقل از فارس، سیدنصیر سیدمحمدی عصر امروز در مدیران جهاد کشاورزی استان گلستان اظهار داشت: سطح زیرکشت زعفران در کل جهان 78 هزار و 500 هکتار است که 70 هزار هکتار در کشور کشت میشود و سهم گلستان از این حیث 62 هکتار است که تلاش داریم تا افق 1404 توسعه کشت زعفران را به 250 هکتار برسانیم.
عملکرد زعفران در گلستان هشت کیلوگرم است
وی با بیان اینکه 0.3 تن زعفران در گلستان تولید میشود تصریح کرد: عملکرد زعفران در جهان چهار کیلوگرم است که در ایران 3.7 کیلوگرم و در استان گلستان شش کیلوگرم الی هشت کیلوگرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بهرهوری بالای زعفران را در مقایسه با سایر محصولات، مزیتی مهم خواند و افزود: اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنان، پایین بودن هزینههای حمل و نقل، توان ارزآوری بالا و درآمدزایی، توسعه منابع نفتی را از مهمترین مزایای کشت زعفران عنوان کرد.
تا سال 1394 بنا داریم تا 120 هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم
سیدمحمدی با اشاره به چشمانداز توسعه کشت زعفران بیان داشت: تا سال 1394 بنا داریم تا 120 هکتار کشت زعفران را توسعه دهیم که این میزان تا سال 1404، 250 هکتار پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: افزایش تولید زعفران خشک 720 کیلوگرم و ایجاد شغل مولد و پایدار 810 نفر روز در هکتار است که در سال معادل 250 نفر اشتغالزایی دارد.
برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان داشت: برنامه داریم تا براساس اصول عملی برای کشت زعفران کار شود هرچند با توجه به محدویتهایی که کشور در توسعه کشت زعفران دارد شاید تصور شود که این رقم تولید قابل توجه نیست اما کشت زعفران را عمدتا در منطقه وامنان شهرستان آزادشهر، نرماب و کاشیدار پیشبینی کردهایم.
سیدمحمدی اظهار داشت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر اساس برنامههایی بر عدم توسعه کشت زعفران در استانهای دیگر است که باید نسبت به اصلاح این دیدگاه کمک کنیم چرا که شرایط ویژهای وجود دارد که امکان توسعه کشت این محصول در سایر استانها فراهم است که البته این موضوع اکنون به طور رسمی مطرح نیست.