بوی بد دهان به كمك بیماران كبدی آمد!

دانشمندان ژاپنی موفق به شناسایی تركیب مسؤول بوی بد دهان شده‌اند كه می‌تواند ابداع درمان‌های موثر برای بیماری‌های كبدی را تسریع كند.

به گزارش ايسنا، تركيب سولفيد هيدروژن (H2S) مي‌تواند ايجاد سلول‌هاي بنيادي از پالپ دندان براي درمان‌هاي موثر بيماران كبدي را تسريع كند.

به گفته دانشمندان دانشگاه دندانپزشكي «نيپون» توكيو، به نظر مي‌رسد كه اين تركيب در انتقال سلول‌ها به سلولهاي كبد كارايي داشته باشد.

دانشمندان به جمع‌آوري سلول‌هاي بنيادي از پالپ - بخش مركزي دندان كه از بافت‌ها و سلول‌هاي مرتبط ساخته شده - بيماران پرداخته و سپس آنها را به شكل گروهي در گرمخانه‌هاي سولفيد هيدروژن و گروه ديگر به شكل كنترل‌كننده جدا كردند.

اين نمونه‌ها پس از سه، شش و 9 روز بررسي شد تا در صورت تبديل آنها به سلولهاي كبد، اثرگذاري آنها براي ذخيره گليكوژن و ديگر قابليت‌ها مورد آزمايش قرار گيرد. گليكوژن در زمان نياز بدن، به گلوكز تبديل شده و به جمع‌آوري اوره مي‌پردازد.

به گفته اين محققان كه نتايج تحقيقاتشان در مجله «Breath Research» منتشر شده، پژوهش آنها نشان‌دهنده امكان توليد سلول‌هاي كبد در ميزان و كيفيت زياد است.

«كن بائكاي»، پژوهشگر ارشد اين بررسي گفت: خلوص بالا بدين معنا است كه تعداد سلول اشتباهي كمتري در ميان انواع تبديل شده به ديگر بافتها وجود دارد. اين واقعيت نشانگر آن است كه بيماران تحت عمل پيوند با سلول‌هاي كبدي ممكن است ديگر با امكان توليد تومورهاي بدخيم و سرطان روبه‌رو نشوند.

۱۳۹۰/۱۲/۲۳

اخبار مرتبط