به گزارش نما به نقل از ایسنا، میشل عون درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران و لبنان گفت: اسرائیل بعد از جنگ ۲۰۰۶ میلادی علیه لبنان دیگر هرگز طعم پیروزی را نخواهد چشید و پس از این تاریخ هیچ تلاشی را برای ورود به جنگ انجام نخواهد داد.
رییس فراکسیون تغییر و اصلاح پارلمان لبنان، افزود: همه بازارگرمیهای این رژیم برای بالابردن روحیه است؛ چرا که قدرت بازدارندگی در لبنان برای جلوگیری از هرگونه اقدام جنگی رژیم صهیونیستی در آینده کافی است.
میشل عون اظهار داشت: ایران برای رژیم صهیونیستی بسیار بسیار دور از دسترس است و این رژیم نمیتواند وارد جنگ علیه ایران شود؛ اما دیوانگی حساب و کتاب ندارد.
میشل عون خاطرنشان کرد: اگر نتانیاهو در انتخابات پیروز شود؛ فرقی با دیگر رقبای خود ندارد زیرا قدرت رژیم صهیونیستی تغییری نکرده است.
وی ادامه داد، رژیم صهیونیستی بعد از سال ۲۰۰۶ میلادی؛ هرگز پیروزی در هر جنگ کوچک یا بزرگی را به خواب نخواهد دید؛ پس از این تاریخ افول اسرائیل آغاز شد.
میشل عون با بیان اینکه تحریم در برابر همه کشورها کارایی ندارد، تأکید کرد: قدرت و توانمندیهای نظامی ایران بسیار بالا است و این کشور قادر است که هراندازه تحریم علیه آن اعمال شود، پایداری و استقامت کند.
میشل عون در گفتوگو با شبکه العالم خاطرنشان کرد: غرب و رژیم صهیونیستی به دنبال تضعیف ایران هستند، اما امروز شاهدیم که ایران کشوری بزرگ در منطقه خاورمیانه است و تنها کشوری است که در کل منطقه قدرت حرکت دارد.
وی اظهار داشت: کشورهای غربی نمیخواهند موازنه قدرت محلی در منطقه وجود داشته باشد؛ زیر این امر به نفع آنها نیست.
میشل عون درباره نقش ترکیه در جنگ علیه سوریه گفت: معتقدم که ترکیه مجبور خواهد شد تا از مواضع خود عقب نشینی کند، زیرا دیگر نمیتواند رو به جلو حرکت کند.
وی افزود: باوجود همنوایی آنکارا با کشورهای غربی و آمریکا، وضعیت سوریه درحال تاثیرگذاری بر اوضاع داخلی ترکیه است.
میشل عون مسوولیت لبنانیهای ربوده شده توسط گروههای مسلح در سوریه را متوجه دولت ترکیه دانست و اظهار داشت: مسوولان ترکیه میتوانند با یک کلمه، این لبنانیها را از افراد مسلح سوری تحویل بگیرند.
میشل عون با اشاره به ترور نافرجام "فیصل الکرامی" وزیر ورزش و جوانان لبنان، گفت: دولت لبنان باید مرزهایش را کنترل کند، زیرا وضعیت شهر طرابلس در شمال لبنان بسیار خطرناک شده و این شهر همچنان ناامن است.
میشل عون با تأکید درباره لزوم بی طرفی درباره امور داخلی سوریه، خاطرنشان کرد: بی طرفی با دخالت نکردن در امور کشورهای دیگر معنا مییابد نه بیتفاوتی درباره حوادثی که در خاک لبنان رخ میدهد و حاکمیت کشور را خدشهدار میکند.
وی افزود: بی طرفی زمانی معنا مییابد که مانع از نفوذ گروههای مسلح به سوریه و انتقال سلاح به آن جا شویم و ورود افراد از سوریه کنترل شود که از به اصطلاح ارتش آزاد سوریه هستند یا تکفیریها.
نخست وزیر پیشین لبنان با بیان اینکه در منشور اتحادیه عرب بر عدم دخالت کشورهای عربی در امور داخلی دیگر کشورها تأکید شده، اظهار داشت: همه کشورهای عربی که در سوریه دخالت کردند، این منشور را نقض کردهاند.
وی افزود: برخی کشورهای عربی در سال ۱۹۷۵ نیز با حمایت مالی از حوادث آن زمان لبنان در امور داخلی این کشور دخالت کردند.
عون خاطرنشان کرد: سوریه برای رسیدن به دموکراسی آماده تغییر در نظام حکومتی است، اما مشکل اینجاست که برخی از کشورهای عربی در امور داخلی سوریه دخالت می کنند؛ درحالیکه خودشان دموکراسی ندارند.
میشل عون تأکید کرد: سوریه با اعمال این تغییرات، پیروز خواهد شد.
میشل عون اظهار داشت: پیروزی گروههای مسلح در سوریه محال است، زیرا سوریه کشوری قدرتمند است و کمبودی ندارد و تنها نیاز به تغییر یک بند از قانون اساسی داشت که این امر انجام شده و پارلمان طبق خواست مردم سوریه شکل خواهد گرفت.
نخست وزیر پیشین لبنان با اشاره به برتری نظامی ارتش سوریه در برابر گروههای مسلح گفت: غرب می داند که نظام سوریه را نمی توان سرنگون کرد؛ با این حال در صورتیکه چنین اتفاقی بیفتد رژیمی افراطی و تندرو در این کشور روی کار خواهد آمد.
میشل عون با ابراز تأسف از تناقض غرب در تعامل با رژیمهای مستبد عربی و هم پیمان خود در منطقه تأکید کرد: پس از انقلابهای اخیر، هنوز رژیمهای فاقد قانون اساسی و دمکراسی باقی ماندهاند .
نخست وزیر اسبق لبنان، با تأکید بر ضرورت حمایت از آوارگان سوریه درلبنان و کنترل مرزها گفت: باید افرادی که واقعا به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، از افراد مسلح جدا شوند.
میشل عون تاکید کرد: ما با ایجاد اردوگاههای آموزشی برای عناصر مسلح سوریه در عکار لبنان موافق نیستیم.
رییس فراکسیون تغییر و اصلاح، با اشاره به ورود بی رویه افراد از مرزهای سوریه به داخل لبنان گفت: کسی هویت آنها را نمی شناسد؛ این هرج و مرج بزرگی است.
میشل عون با بیان این که لبنان کشور کوچکی است، خاطر نشان کرد: مسوولیت آوارگان سوری بر عهده همه کشورها است و نباید بار همه آوارهها بر دوش لبنان تحمیل شود.
وی تأکید کرد: آیا سازمان ملل نمیتواند از حمایتهای مالی و تسلیحاتی از گروههای مسلح داخل سوریه جلوگیری کند و از شدت جنگ و ویرانیهای آن بکاهد.
میشل عون اظهار داشت: حامیان جنگ در سوریه، بار مسوولیت آوارگان را بر لبنان تحمیل میکنند.