قیمت پایه پراید چقدر است؟

عکس خبري -  قيمت پايه پرايد چقدر است؟

افزایش قیمت خودروهای وطنی این روزها یكی از جذاب‌ترین مباحث مطرح در رسانه‌هاست و با توجه به صعود قیمت پراید این سوال ایجاد می‌شود كه بالاخره پراید به چه قیمتی خواهد رسید

به گزارش نما، «فرارو» در این باره نوشته است: افزایش قیمت خودروهای داخلی در روزهای اخیر روند چشمگیری داشته است. خودروسازان از نزدیک شدن نرخ‌ها به قیمت واقعی خودروها می‌گویند اما از سوی دیگر مصرف‌کنندگان این قیمت‌ها را با توجه به کیفیت خودروهای داخلی عادلانه نمی‌دانند.

کارشناسان معتقدند که تنها راه به ثبات رسانیدن بازار خودرو افزایش تولید در این حوزه است که تنها با کمک مالی دولت و تنظیم بازار نهاده‌های اولیه تولید خودرو به وقوع می‌پیوندد. اما به نظر نمی‌رسد که دولت در این امر عزمی جدی داشته باشد.

اینکه افزایش قیمت خودرو تا کجا می‌تواند به سیر صعودی خود ادامه دهد و این افزایش تا کجا عادلانه است موضوعی است که با چند تن از کارشناسان این حوزه در میان گذاشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

قطعه‌ساز: قیمت پایه پراید بیش از 20 میلیون تومان است

ساسان قربانی، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های ایران خودرو گفت: «در یک مقطع دولت با نظارت دستوری مانع از افزایش قیمت خودرو شد. اما از زمانی که دولت تمایل به رفتار سیستمی در تعیین قیمت خودرو پیدا کرده است، قیمت خودرو در حال نزدیک شدن به قیمت بازار است.»

وی با تاکید بر واقعی شدن قیمت خودرو در نتیجه افزایش‌های اخیر گفت: «تنها راه عبور از مشکل افزایش قیمت خودرو افزایش تولید و تعادل در میزان عرضه و تقاضا در این بخش است. این تعادل میسر نمی‌شود مگر اینکه دولت و نهادهای ذیربط فضای کسب و کار را برای تولید خودرو مساعد کنند.»

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های ایران خودرو با اشاره به عدم پایبندی دولت به تعهدات قبلی گفت: «در 27 اردیبهشت سال جاری در جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور تصویب شد که 2000 میلیارد تومان به صنعت خودرو کمک شود، این کمک که در قالب وام بوده تاکنون پرداخت نشده است.همزمان قرار شد که ارز مبادله‌ای بدون دردسر به خودرو سازان تعلق گیرد که این ارز هم به خودروساز تخصیص نیافته است.»

قربانی افزود: «این در حالی است که از همان زمان تاکنون فولاد مبارکه قیمت محصولات خود را بیش 100 درصد افزایش داده است و قیمت محصولات پتروشیمی با افزایش چند برابری مواجه شده است در این شرایط نمی‌توان انتظار داشت که قیمت خودرو ثابت بماند.»

وی با بیان اینکه هنوز انفجار در قیمت خودرو رخ نداده است گفت: «قیمت یک خودرو وارداتی 10 هزار دلاری در ایران 80 میلیون تومان است. پراید یک خودرو 5 هزار دلاری است بنابراین قیمت پایه آن بیش از 20 میلیون تومان خواهد بود. قیمت این خودرو در 14 سال گذشته به دلیل کمک‌های دولت افزایش کمی داشته است. اما این کمک‌ها در حال حاضر از بین رفته و قیمت پراید در حال واقعی شدن است بنابراین ما در این شرایط با انفجار قیمت رو به رو هستیم.»

درآمد مردم بر اساس دلار نیست

محمد بیاتیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این خصوص معتقد است: «از عوامل افزایش قیمت خودرو یکی کاهش عرضه و دیگری سرازیر شدن نقدینگی از بازار ارز و سکه به این بازار است. دراین میان با ایجاد بازار سیاه توسط دلالان تنها مصرف‌کننده ازاین وضعیت متضرر شده است.»

بیاتیان با تاکید بر واقعی شدن قیمت خودرو بر اساس نوسانات ارز گفت: «اگرچه قیمت خودرو می‌بایست بر اساس ارزش واقعی آن و بر اساس افزایش قیمت ارز قیمت‌گذاری شود اما آیا در این شرایط درآمد مردم هم متناسب با افزایش قیمت ارز تغییر کرده است؟»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به عدم پرداخت یارانه تولید گفت: «دولت می‌بایست با اختصاص یارانه تولید آشفته بازار خودرو را سر و سامان دهد. این وضعیت ناشی از اجرای ناقص طرح هدفمندی یارانه‌ها است. از سوی دیگر سازمان حمایت هم می‌بایست با وارد شدن به در حوزه قیمت‌گذاری از افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها جلوگیری کند.»

وی پیشنهاد کرد: «اگر واقعا می‌خواهیم که قیمت خودرو واقعی شود دولت تعرفه واردات خودروهای در حد خودرو های تولید داخل را به صفر برساند تا فضا رقابتی ایجاد شود. مردم هم در صورتی که خودرو های داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار باشد با افزایش قیمت‌ها موافق هستند. اما با این شرایط قیمت خودرو های داخلی به هیچ وجه به صرفه نیست»

ثبات در بازار خودرو منوط بر ثبات اقتصادی

بهرام شهریاری عضو سابق هیأت مدیره‌ی انجمن سازندگان قطعات معتقد است: «از آنجایی که قیمت خودرو تابعی از قیمت ارز است لذا نمی‌توان در مورد افزایش قیمت خودرو پیش بینی‌ای داشت.»

شهریاری اضافه کرد: «پیش از این برای دریافت قطعه از خارج از کشور تنها 10 درصد به عنوان پیش پرداخت و مابقی در زمان تحویل تسویه می‌شد اما در حال حاضر می بایست 120 درصد پرداخت کنیم، 100 درصد برای قطعه و 20 درصد برای تضمین واردات آن به کشور! همچنین صنعت خودرو هم اکنون به دلیل سیاست‌های دولت با بحران نقدینگی مواجه است. علاوه بر این به دلیل تحریم‌ها خودروساز مجبور می‌شود که قطعه را گاه با چند واسطه به کشور وارد کند.»

وی با اشاره به تاثیر عوامل بر بازار خودرو تاکید کرد: «ارز به عنوان یکی از عوامل افزایش قیمت با ایجاد یک موج باعث شد که عوامل دیگر هم دچار نوسان شده و در نتیجه هزینه تمام شده تولید خودرو به شدت بالا برود. اما تا زمانی که شرایط اقتصادی به عنوان عامل اصلی افزایش قیمت خودرو ثبات نیابد نمی‌توان به ثبات در بازار خودرو امیدوار بود. »

۱۳۹۱/۱۱/۸

اخبار مرتبط