هدف انقلاب‌های عربی بازیابی آزادی است

یكی از اعضای ارشد جمیعت جوانان انقلابی یمن گفت: بازیافتن شرافت و انسانیت از دست رفته و آزادی‌های سلب شده و نیز فقر و بیكاری از مهمترین عواملی بود كه نخستین جرقه‌های انقلاب مردمی را در كشورهای عربی شعله‌ور كرد

به گزارش نما به نقل از فارس، «هشام البکیری» یکی از اعضای ارشد جمیعت جوانان انقلابی یمن اظهار داشت: مهمترین دلیلی که زبانه انقلاب‌های موسوم به بهار عربی را شعله‌ور کرد، بازیافتن شرافت و انسانیتی بود که بدست نظام های دیکتاتوری در جهان عرب از مردم سلب شده بود.

به گفته وی، حاکمان عربی با کودتاهای نظامی قدرت را در درست گرفته و خودرأیی را در پیش گرفتند تا جایی که مردم در جوی از خفقان، درصدد بازیافتن آزادی خود برآمده و نخستین جرقه های انقلاب را شعله ور ساختند.

البکیری تصریح کرد: در این میان اوضاع نابسامان معیشتی نیز در شعله ور کردن انقلاب مردمی تاثیر بسزایی داشت زیرا بیش از ۵۰درصد از شهروندان عربی زیر خط فقط زندگی می کنند و با بیکاری دست و پنجه نرم کرده و و فساد سیاسی و اجتماعی بر زندگی آنان سایه افکنده تا جایی که نظام های دیکتاتوری مردم را به دیده کالایی می نگرند که در مواقع لزوم و هرگاه منافع آنان اقتضا کند، از مردم استفاده می کنند.

انقلاب، تصویر متفاوتی را از عرب‌ها به نمایش گذاشت

البکیری در مورد اوضاع انقلاب در کشورهای عربی و دستاوردها و ناکامی های آن گفت: انقلاب های عربی دستاوردهای زیادی داشت که مهمترین آن به نمایش درآوردن تصویر جدید و متفاوتی از عربها در جهان غرب بود.

این عضو ارشد جمعیت جوانان انقلابی یمن در توضیح این مطلب افزود: غرب به عرب‌ها به عنوان مردمی عقب افتاده می‌نگریستند که فقط زبان کشتار را می‌فهمد اما انقلاب‌های عربی تصویر متفاوتی از این دیدگاه عرضه کرد.

انقلاب، حاکمیت ملی را برای مردم به ارمغان آورد

البکیری تصریح کرد: انقلاب‌های عربی، به مردم آگاهی بخشیده و منجر شد مردم مفهوم کشور، حکومت و قدرت را درک کرده و از حقوقی که به گردن نظام حاکم دارند، باخبر شوند و علاوه بر این با وقوع انقلاب های مردمی، فرهنگ معاصر عربی مفهومی تازه یافت و در نهایت انقلاب، حاکمیت ملی را برای کشورهای عربی به ارمغان آورد.

وی افزود: این تحولات در شرایطی رخ داد که نظام های دیکتاتوری، حاکمیت ملی را به بهای ناچیزی به غرب فروخته و در مقابل آن حمایت ز بقای خود در قدرت را خواستار بودند و در تلاش بودند قدرت را برای فرزندان خود به میراث بگذارند.

البکیری تاکید کرد: در این شرایط بود که انقلاب های مردمی، دیکتاتوری و نظام های موروثی و استبداد را به کام خود فروبرده و مفهوم دمکراسی و آزادی را تحکیم بخشید.

عوامل انقلاب‌های معکوس در مسیر انقلاب‌های مردمی سنگ‌اندازی می‌کنند

این عضو ارشد جمعیت جوانان انقلابی یمن ادامه داد: اما اکنون انقلاب های عربی اوضاع با ثباتی ندارند زیرا نیروهای انقلابی همچنان در تلاش برای نابودی فساد به جامانده از نظام های دیکتاتوری هستند و علاوه بر این عوامل انقلاب های معکوس در مسیر انقلاب، سنگ اندازی ی کنند به ویژه اینکه تغییراتی به نام دمکراسی غربی بر کشورهایی که صحنه بهار عربی بودند، تحمیل شده است.

وی تاکید کرد: با این همه، اسلامگرایان و به عبارت بهتر اخوان المسلمین بعنوان دشمن سرسخت غرب، قدرت گرفتند زیرا آنان تنها گروه اسلامی هستند که برنامه سیاسی انقلابی در دست داشته و توانستند زیر پای غرب را خالی کرده و نقشه های آن را ناکام بگذارند و از تسلط غرب بر جهان عرب جلوگیری کنند.

تفاوت فرهنگی و آگاهی مردم، شرایط متفاوتی را برای انقلاب‌های مردمی بوجود آورد

البکیری در مورد ناکامی های انقلاب‌های نیز اظهارداشت: ناکامی های انقلاب در کشورهای مختلف بر اساس تفاوت فرهنگی و منطق و آگاهی مردم، متفاوت است به این معنی که بعنوان مثال در یمن، انقلاب نتوانست نظام قوی ای را روی کار آورد که بتواند پاسخگوی خواسته های مردم باشد.

به گفته وی، نظام حاکم بر یمن مشکلاتی را بوجود آورده و زمینه را برای فعالیت گروههای مسلح و تسلط آنان بر بخش های گسترده ای از کشور فراهم کرد و نتوانست به فعالیت و حضور آنان پایان دهد.

روند تغییرات حاصل از انقلاب، هنوز کامل نشده است

البکیری در مورد چالش های پیش روی انقلاب های مردمی اظهار داشت: تاکنون روند تغییراتی که انقلاب‌های عربی بنیان نهادند، کامل نشده است زیرا فساد در نهادهای دولتی ریشه دوانده و هنوز از بقایای نظام های سابق پاکسازی نشده است.

وی تصریح کرد: ریشه مهمترین مشکلات و انحرافاتی که انقلاب های عربی با آن روبه رو هستند، ناشی از این است که هنوز اصول و ارزش هایی که مردم برای آن انقلاب کردند، از جمله دمکراسی و آزادی، استحکام نیافته و از سوی دیگر جریان های اسلامگرایی روی کار آمدند که از نظر سیاسی تجربه کافی ندارند و همه این مسائل، انقلاب های عربی را با چالش روبه رو کرده است و آن را از رسیدن به اهداف مورد نظر بازداشته است

این عضو ارشد جمعیت جوانان انقلابی یمن همچنین تاکید کرد: کشمکش و اختلافات طایفه ای بین جریان های انقلابی یکدیگر از مهمترین چالش های پیش روی انقلاب های عربی است

۱۳۹۱/۱۱/۹

اخبار مرتبط