جبهه پایداری ائتلاف نمی‌كند

لیست نهایی جبهه پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری، آخرین وضعیت حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات، نظر جبهه پایداری درباره گزینه دولت در انتخابات، ائتلاف 1+2 و منسوب بودن برخی افراد این ائتلاف به رهبری، احتمال كاندیداتوری لنكرانی و ... از جمله موضوعاتی است كه سخنگوی جبهه پایداری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران به آن پرداخته است.

به گزارش نما کامران باقری لنکرانی در پاسخ به این پرسش که آیا قصد کاندیداتوری برای انتخابات ریاست‌جمهوری را دارد؟ گفت: رویکرد ما در جبهه پایداری این است که فعلا اسامی افراد را اعلام نکنیم؛ در جبهه تاکید بر "معیارها" و تطبیق معیارها بر افراد است؛ همانطور که قبلا اعلام شده، حدود 70 نفر در جبهه پایداری برای انتخابات ریاست‌جمهوری مورد بررسی قرار گرفتند.

در نتیجه این بررسی‌ها به یک لیست " 3 نفره" رسیدیم و بعد از مدتی " 2 نفر" دیگر به این لیست اضافه شدند؛ منتظر هستیم معیارهایی را که مقام معظم رهبری برای انتخاب کاندیداهای ریاست جمهوری (در آینده) اعلام می‌کنند را در بررسی‌هایمان لحاظ کرده و پس از آنکه همه بررسی‌ها انجام شد، از میان این 5 نفر، کاندیدای نهایی جبهه پایداری را معرفی کنیم.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، اظهار داشت:با توجه به آنچه از شرایط جامعه رصد کرده‌ایم به نظر می‌رسد "جناح اصلاح‌طلب" در انتخابات ریاست‌جمهوری به صورت گسترده با "پرچم اصلاح‌طلبی" حاضر نمی‌شود و عمده تلاش آنها برای پیروزی در "انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا" خواهد بود.در انتخابات ریاست‌جمهوری نیز اگر حضور پیدا کنند، کاندیدای مورد‌نظرشان جریان‌ساز نیست و با توجه به تفاوت ذاتی جناح اصلاح‌طلب با جبهه پایداری، ائتلاف با آنها به طریق اولی منتفی است.

"گروه وابسته به دولت" نیز در انتخابات کاندیدا دارد و آن را معرفی خواهند کرد؛ بخشی از افراد فعال در قوه مجریه در حال تلاش برای حضور در انتخابات هستند، اما ما با آنها اختلافات مبنایی داریم و در برخی از مباحث نظرات آنها را درست نمی‌دانیم بنابراین امکان همکاری یا داشتن کاندیدای مشترک با آنها عملا ممکن نیست؛ سایر جریان‌های حاضر در صحنه هم کاندیداهایی را معرفی کرده‌اند که ما در مبانی اداره کشور با آنها اختلاف نظر داریم؛ برخی کاندیداها نیز هستند که به صورت پنهان فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند.

به همه این دلایل اگر شرایط جامعه به همین نحو بماند و مقتضیات جدیدی حاصل نشود، جبهه پایداری در انتخابات آینده به صورت مستقل کاندیدا معرفی می‌کند.

لنکرانی در پاسخ به این پرسش که «گمانه‌زنی‌های بسیاری در رسانه‌ها درباره «پرویز فتاح»، «سید مسعود میرکاظمی» و «سعید جلیلی» به عنوان کاندیداهای مورد‌نظر جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است؛ این افراد در "لیست کوچک شده" جبهه پایداری حضور دارند؟» گفت:این‌ افراد برادران ارزشمندی هستند که به عنوان کاندیدهای با امتیاز و ظرفیت بالا در "جبهه پایداری" مورد توجه قرار گرفته‌اند؛ در مدلی که ما بر اساس معیارها و ‌شاخص‌ها درنظر گرفته‌ایم دو ویژگی "کارآمدی" و "پایبندی به ارزش‌های انقلاب "‌برای کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده ضروری است.هر کدام از این دو اصل مخدوش شود دولت آینده نمی‌تواند به وظایف خود عمل کند؛ کسی که مسئولیت ریاست‌جمهوری را بر عهده می‌گیرد باید به دور از هرگونه خودکامگی، براساس تدبیر و با استفاده از نظرات کارشناسان مومن و انقلابی حرکت کند.

او در ادامه درباره "ائتلاف 1+2" گفت: طبق رصدی که انجام داده‌ایم افراد مختلفی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی "جبهه متحد اصولگرایان" را تشکیل می‌دادند نسبت به این ائتلاف که دوستان تاکید دارند نام آن را "سه‌گانه" بگذارند موافقت‌ها و مخالفت‌هایی دارند و به نظر نمی‌رسد که این ائتلاف مثل گذشته مورد وفاق همه این گروه‌ها باشد.

وی همچنین درباره حضور دو نفر از منصوبین مقام معظم رهبری (غلامعلی حدادعادل و علی‌اکبر ولایتی) در این ائتلاف، گفت: افراد بسیاری از جانب رهبری (روحی فداه) در عرصه‌های مختلف برای مسئولیت‌های خاصی منصوب شده‌اند‌،اما معنی این انتصاب این نیست که این افراد بخواهند برای همه عرصه‌ها از این نوع انتصابات استفاده کنند.از سوی دفتر مقام معظم رهبری و قبلا از سوی خود ایشان، رسما اعلام شده است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به کسی نه تکلیف به آمدن می‌کند و نه به نیامدن؛ سیره ایشان در انتخابات این است که "معیارها" را بیان کنند؛ رهبری مردم را امین‌ترین گروه برای اثرگذاری در انتخابات می‌دانند.

ایشان همواره معیارها را به مردم گفته‌اند و مردم به درجه‌ای از رشد رسیده‌اند که با توجه به معیارهای اعلام شده از سوی رهبری بهترین انتخاب را داشته باشند بنابراین این نوع القائات هم وهن به رهبری و هم به شخصیت‌های حاضر در این ائتلاف است.

نکته‌ای که درباره حضور گروه‌ها و احزاب مختلف باید روی آن تاکید کرد این است که همه گروه‌های سیاسی نقشی جر معرفی کاندیدا و ارائه مشورت به مردم ندارند؛ هیچ کس نباید توقع داشته باشد که اگر ائتلافی شکل داده است، همه موظف هستند از آن تبعیت کنند.

فضای انتخابات باید به گونه‌ای باشد که گروه‌های موثر بر اساس مبانی و شاخص‌ها کاندیدا معرفی کنند و مردم را در تصمیم‌گیری آزاد بگذارند؛ این یک رکن مهم است که مردم‌سالاری دینی براساس آن معنا و مفهوم پیدا می کند.

۱۳۹۱/۱۱/۲۲

اخبار مرتبط