به گزارش نما به نقل از ایسنا، حسنعلی نوری در جمع خبرنگاران سمنانی با اشاره به تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، افزود: این تجمیع اقتضائات و الزاماتی را در پیداشت که بر این اساس ستاد انتخابات وزارت کشور یک دوره برنامه آموزشی و توجیهی را برای دست اندرکاران انتخابات در سراسر کشور در نظر گرفته است.
وی اضافه کرد: از آنجا که انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا بر اساس قوانین جدید صورت میگیرد، ارائه این آموزش ضروری است.
مدیر کل دفتر انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه ششمین همایش آموزشی و توجیهی مجریان انتخابات ویژه استانهای سمنان ،گلستان و مازندران در مهدیشهر سمنان در حال برگزاری است، افزود: آموزش لایه اول برای فرمانداران و بخشداران آغاز شده و تا پایان اسفند ماه ، مجموعه آموزشی همایشهای منطقهای به پایان می رسد.
نوری ادامه داد: لایه بعدی اموزشها ویژه اعضای هیاتهای اجرایی خواهد بود که با مشخص شدن محل شعب و سازماندهی شعب آموزش آنان در دستور کار قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: همچنین علاوه بر آموزش داوطلبان و نمایندگان داوطلبان، آحاد مردم، لایه دیگری هستند که به ترتیب آموزشهای لازم به آنها ارائه خواهد شد.
مدیر کل دفتر انتخابات وزارت کشور از تغییر قوانین انتخابات شوراری اسلامی شهر و روستا خبر داد و تصریح کرد: از عمده ترین این تغییرات سطح سواد و شاخص تعداد اعضای شوراها است.
نوری ادامه داد: ملاک داوطلبین برای انتخابات شوراهای اسلامی در روستاهای تا تعداد 200 خانوار ، خواندن و نوشتن است و در روستاهای از 200 خانوار به بالا مدرک دیپلم معیار خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین در شهرهای بالای 20 هزار نفر جمعیت ،مدرک فوق دیپلم و در شهرهای با جمعیت بالاتر مدرک لیسانس و معادل لیسانس معتبر خواهد بود.
مدیر کل دفتر انتخابات وزارت کشور ،شاخص تعداد اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها را از دیگر تغییرات اعمال شده در انتخابات پیش رو برشمرد و افزود: در شوراهای اسلامی روستاهای تا یک هزار و 500 نفر سه نفر عضو اصلی و دو نفر علی البدل و در روستاهای بالای یک هزار و 500 نفر پنج نفر اصلی و سه نفر عضو علی البدل تعیین شده است.
نوری همچنین درباره تعداد اعضای شوراهای اسلامی شهرها نیز گفت: در شهرهای تا 20 هزار نفر تعداد اعضای شورا 5 نفر اصلی و 2 عضو علی البدل تعیین شده است،همچنین در شهرهایی با جمعیت 50 هزار نفر 7 عضو اصلی و 3 عضو علی البدل و در شهرستانهایی با جمعیت 100 هزار نفر 9 عضواصلی و 4 عضو علی البدل تعیین شده است.
وی ادامه داد: همچنین در شهرهای با جمعیت 200 هزار نفر 11 نفر عضو اصلی و 5 علی البدل، در شهرستانهایی با سکنه 500 هزار نفر 13 عضو اصلی و 6 نفر علی البدل، در شهرهایی با جمعیت یک میلیون نفر 15 عضو اصلی و 7 عضو علی البدل پیش بینی شده است.همچنین در شهرهای تا دو میلیون نفر 21 عضو اصلی و هشت نفر به عنوان عضو علی البدل شورا و در شهرهایی با جمعیت بیش از دو میلیون نفر 25 نفر اصلی و 10 عضو علی البدل تعیین شده است.
نوری همچنین در خصوص تعداد اعضای اصلی و علی البدل شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در تهران تعداد اعضای اصلی 30 و اعضای علی البدل 12 نفر تعیین شده است.