به گزارش نما به نقل از فارس، نشست علنی صبح امروز (سهشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
ادامه بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست اعاده شده از شورای نگهبان، در دستور کار جلسه علنی صبح امروز مجلس قرار دارد.
در ابتدای این جلسه 202 نفر از وکلای ملت در صحن علنی هستند که بر این اساس کرسی 86 نماینده مجلس خالی بود.
* هیئت رئیسه مجلس اسامی غائبین آغاز جلسه امروز را اعلام کرد
بر اساس اعلام هیئت رئیسه مجلس اسامی تاخیرکنندگان و غائبین آغاز جلسه امروز مجلس عبارتند از: روحالله بیگی نماینده مردم شاهیندژ، تکاب و میاندوآب، عباس پاپی زاده نماینده مردم دزفول، مجید جلیلسرقلعه نماینده مردم لردگان، شهباز حسنپوربیگلری نماینده مردم سیرجان، حسینیصدر نماینده مردم خوی، روحالله حسینیان نماینده مردم تهران، محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندورود، قائدرحمت نماینده مردم درود و ازنا، سالار مرادی نماینده مردم سنندج، دیوان دره و کامیاران.
*نامه احمدی نژاد برای وزیر پیشنهادی ارتباطات اعلام وصول شد
جواد جهانگیر زاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه) نامه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور برای محمد حسن نامی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فن آوری اطلاعات را اعلام وصول کرد.
متن این نامه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
بااستعانت از ذات حضرت حق الهی و با احترام به پیشگاه ملت بزرگوار ایران و نمایندگان محترم مردم، در اجرای اصول 87و 134 قانون اساسی، جناب آقای دکتر محمد حسن نامی را به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فن آوری اطلاعات برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکنم.
به پیوست سوابق و برنامه کاری ایشان تقدیم میگردد.
محمود احمدی نژاد
* سوال از وزیر کشور منتفی شد
محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رییسه مجلس، در آغاز جلسه علنی امروز مجلس گفت که به دلیل پس گرفتن سوال غلامرضا کاتب ، کاظم جلالی، عبدالرحمان رستمیان و علیرضا خسروی از وزیرکشور طرح سوال در مجلس منتفی میشود.
گفتنی است هر چهار نماینده یاد شده نمایندگان استان سمنان هستند.
*انتقاد کوچکزاده از تحریف مشروح مذاکرات مجلس
مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان در تذکری خطاب به لاریجانی گفت: بنده برای اینکه اثبات کنم نمایندگان تهران از بقیه نمایندگان، نمایندهتر نیستند و چون شما را در مجلس فصلالخطاب میدانم، لذا تذکرم را که مربوط به جلسه ولی در دستور نیست، به آخر جلسه موکول میکنم.
در ادامه رئیس مجلس از کوچکزاده خواست تذکرش را در وقتی که برای تذکر گرفته است، بیان کند.
سپس کوچکزاده با استناد به ماده 106 آئیننامه داخلی مجلس که درباره سوگند هیئت رئیسه برای رعایت آئیننامه داخلی پارلمان است، گفت: مذاکرات هر جلسه باید همراه مصوبات ضبط و ثبت شود و حداکثر 48 ساعت بعد از آن، بین نمایندگان توزیع شود و صورتجلسه نیز باید به امضای رئیس و یا نایب رئیس جلسه برسد.
وی افزود: آنچه که در انتشارات مجلس تحت عنوان مشروح مذاکرات مجلس در جلسه 64 که نمیخواهم بگویم چه بوده است و نمیخواهم وارد جزئیات تلخ آن شوم، به عنوان متن مذاکره منتشر شده، به جای اینکه 48 ساعت بعد به دست نمایندگان برسد، 15 روز بعد به دست نمایندگان رسیده است.
کوچکزاده با اشاره به متن مذاکرات منتشر شده گفت: در متن منتشر شده مذاکرات، موارد متعددی آمده است که در صورت تطبیق آن با صدا و فیلم جلسه متوجه میشویم که این موارد از تریبون مجلس گفته نشده و مشروح مذاکرات مجلس، حرفهای نمایندگان از تریبون است، اینکه حرفهای نمایندهای از پشت تریبون بیان نشده و در مشروح مذاکرات آمده است، خلاف آئیننامه است و در این صورت میتوان گفت که چرا حرفهای آقای الف که فریاد کشیده و مطلبی را گفته آمده اما حرفهای آقای ب نیامده است.
نماینده تهران همچنین خاطرنشان کرد: حاضرم در هر کمیتهای در این مورد توضیح دهم و بهتر است در این کمیته بنده و شما بنشینیم و فیلم جلسه را ببینیم و با مشروح مذاکرات انطباق دهیم.
مشروح مذاکرات سند کشور است و نباید هر موردی از آن حذف شود.
کوچکزاده خطاب به لاریجانی گفت: بنده نمیدانم شما یا آقای ابوترابی فرد، کدام یک مسئول هستید تا پای مشروح مذاکرات را امضا کنید اما بدانید اتفاق رخ داده، خلاف آئیننامه و سوگندی است که شما خوردید.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: هیچ موردی نباید از مشروح مذاکرات حذف شود.
لاریجانی از فرهنگی خواست که تذکر کوچکزاده و موارد مطرح شده از سوی وی را پیگیری کند تا اگر موردی حذف شده، در مشروح مذاکرات قید شود.
فرهنگی نیز از کوچکزاده خواست مستندات و موارد حذف شده را به هیئت رئیسه ارائه کند.
* رعایت اشتراکات دینی میان سرپرست و افراد تحت سرپرستی الزامی شد
بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز رسیدگی به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست اعاده شده از شورای نگهبان را در دستور کار داشته اند.
وکلای ملت به منظور تامین نظر شورای نگهبان، مواد 6، 9 و 17 این لایحه را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به تصویب رساند.
به موجب مصوبه مجلس، رعایت اشتراکات دینی میان سرپرست و افراد تحت سرپرستی الزامی است. دادگاه صالح میتواند با رعایت مصلحت کودک و نوجوان غیر مسلمان سرپرستی وی را به درخواست کنندگان مسلمان بسپارد.
مجلس مقرر کرد در صورتی که متقاضی سرپرستی ادعای یافتن طفلی را بنماید و ادعای وی در دادگاه ثابت شود، چنانچه واجد شرایط مندرج در این قانون برای سرپرستی باشد، در اولویت واگذاری سرپرستی قرار میگیرد.
مجلسیها همچنین تصویب کردند که همه کودکان و نوجوانان نابالغ و نیز افراد بالغ زیر 16 سال که به تشخیص دادگاه، عدم رشد و یا نیاز آنان به سرپرستی احراز شود و واجد شرایط مذکور در ماده 8 این قانون باشند، مشمول مفاد این قانون میشوند.
وکلای ملت تصویب کردند که تکالیف سرپرست نسبت به کودک و یا نوجوان از لحاظ نگهداری، تربیت و نفقه، با رعایت تبصره ماده 15 و احترام، نظیر تکالیف والدین نسبت به اولاد است.
کودک یا نوجوان تحت سرپرستی نیز مکلف است نسبت به سرپرست، احترامات متناسب با شان وی را رعایت کند.
* مصباحی مقدم:طبق فقه اسلامی یابندگان اطفال بیسرپرست اولویت سرپرستی دارند
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه) طی اخطاری با استناد به اصل 4 قانون اساسی گفت: مصوبات مجلس باید طبق قانون اساسی با احکام مقدس اسلامی مطابقت داشته باشد.
وی با اشاره به مخالفت یکی از نمایندگان با ماده 6 الحاقی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست گفت: طبق فقه اسلامی هر کس بچهای را پیدا کند ملتفت به حساب میآید و برای حق سرپرستی اولویت دارد.
وی با بیان اینکه مخالفت با اولویت حق سرپرستی یابنده کودک بی سرپرست مخالفت با حکم شرع است افزود: انتظار داریم آقای هادی پور مخالفتشان را پس بگیرد زیرا که ایشان حتما چنین مخالفتی نخواهند داشت؛ اگر فردی ادعای یافتن طفلی را داشته باشد و ادعایش در دادگاه ثابت شود اولویت سرپرستی دارد و به همین دلیل بود که شورای نگهبان این ماده را به مجلس بازگرداند.
* مجلس لایحه عضویت دولت ایران در (D8) را تصویب کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در گروه 8 کشور در حال توسعه (ِD8) را که اعاده شده از سوی شورای نگهبان بود، بررسی و با الحاق یک ماده به آن موافقت کردندِ.
طبق مصوبه مجلس به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده شد که در گروه 8 کشور در حال توسعه (D8) به شرح بیانیه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط، اقدام نماید.
تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت است.
بر اساس این گزارش متن «اجرای بند 10 از طرف جمهوری اسلامی ایران منوط به رعایت اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» به این ماده واحده الحاق شد.
نمایندگان مجلس با 157 رای موافق، 5 رای مخالف و 9 رای ممتنع اصلاح لایحه عضویت دولت ایران در گروه (D8) را تصویب کردند.
* انتقاد نعمتی از گزارشهای اخیر صداوسیما
بهروز نعمتی نماینده مردم اسد آباد در مجلس در جلسه علنی امروز (سهشنبه) پارلمان در اخطاری با استناد به بند 15 اصل سوم قانون اساسی، که بر توسعه و تحکیم برادری و اخوت اسلامی و تعاون عمومی بین همه مردم تاکید دارد، متذکر شد: حضرت آقا بعد از بیانات اخیرشان همه مسئولان و ملت را به رعایت تقوا دعوت کردند اما صدا و سیما اخیرا با پخش بیانات گزینشی به گونهای رفتار میکنند که به این برادری و اخوت خدشه وارد میکند.
وی افزود: بعضا به گونهای گزینشی و جانبدارانه از گروهی خواست، مصاحبههایی را پخش میکند.
نعمتی خطاب به لاریجانی گفت: بهتر است شما با مسئولان صدا و سیما بنشینید و صحبت و مشکلات را حل کنید.
نماینده اسدآباد در مجلس متذکر شد: با توجه به مشکلات امروز مجددا بحثهای تفرقهافکنانه بین ملت آنهم توسط صدا و سیمایی که یک نهاد عمومی است، مطرح میشود و با این شرایط دارند به نظام و رهبری، مجلس و ملت ظلم میکنند.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس از مصری عضو هیئت رئیسه خواست که این موضوع را پیگیری و نتیجه را به هیئت رئیسه اعلام کند.
* شرایط دریافت مخارج هزینهشده توسط زوجه از زوج تعیین شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان لایحه حمایت از خانواده اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تامین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس،ماده 30 این لایحه با اصلاحاتی به تصویب رسید و مقرر شد در مواردی که زوجه در دادگاه ثابت کند به امر زوج یا اذن وی از مال خود برای مخارج متعارف زندگی مشترک که بر عهده زوج است، هزینه کرده و زوج نتواند قصد تبرع زوجه را اثبات کند، میتواند معادل آن را از وی دریافت نماید.
وکلای ملت با 138 رای موافق،11 رای مخالف و 13 رای ممتنع از 216 نماینده حاضر در جلسه، این ماده را به تصویب رساندند.
در این جلسه محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس به دفاع از متن پیشنهادی کمیسیون در این لایحه پرداخت و اظهار داشت: یک کار ظریفی انجام شده و در کمیسیون به تصویب رسیده است که اگر زوجه هزینهای کرده باشد از درآمدهایش، زوج موظف است آن را به زوجه پرداخت کند.
وی افزود: شورای نگهبان پیش از این به این مصوبه ایراد گرفت و گفت: ممکن است زوجه، با اذن و امر شوهر این کار را انجام داده باشد، اگر بدون اذن شوهر، زوجه هزینهای انجام داده باشد، نمیتواند آن را از زوج بگیرد. اما اگر با امر و اذن زوج هزینهای انجام داده میتواند آن را دریافت کند.
این عضو هیئت رئیسه مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: کلمه به کلمه متن مصوب کمیسیون قابل دفاع است و چیزی که هم اکنون در دست شماست، کاملا دقیق است و این متن پس از چندین بار گفتوگو با شورای نگهبان، به تصویب رسیده است.
* زاهدی: پول گازرسانی به مدارس آماده است اما اجازه هزینه آن نیست
محمد مهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جلسه علنی امروز (سهشنبه) پارلمان، در سخنانی به عنوان طراح طرح استفساریه بند (3-10) بودجه 91 که درباره گازرسانی به مدارس بود، مقررات عمومی اجازه گازکشی به داخل مدارس را نمیدهد.
وی افزود: از روی غفلت یا تسامح مجلس، گازکشی به داخل مدارس در بودجه 91 با مشکل قانونی مواجه شده است.
زاهدی گفت: حرف این است که راه را باز کنیم برای اجرای قانونی که مجلس تصویب کرده البته پول آن آماده است اما اجازه هزینه کرد آن وجود ندارد.
در ادامه این جلسه نادر قاضیپور نماینده ارومیه در مجلس در سخنانی به عنوان اولین مخالف دو فوریت طرح اصلاح بودجه 91، گفت: این طرح درباره برداشت پول گازرسانی روستاهاست.
وی افزود:اگر این طرح به تصویب برسد گازرسانی به روستاها تعطیل خواهد شد. هم اکنون 50 درصد روستاها گازرسانی شدهاند و شرکت گاز میلیاردها میلیارد به پیمانکاران بدهکار است.
قاضی پور ادامه داد: این پول مربوط به روستاهاست و باید اول به روستاها برسد بعد به مدارس.
نماینده ارومیه در مجلس تاکید کرد: اگر این اعتبار که مربوط به گازرسانی به روستاهاست، به مدارس اختصاص یابد، خلاف شرع است و حق روستائیان ضایع میشود و برخلاف مصالح ملی و نظام است.
*مخالفت مجلس با فوریت طرحی درباره سامانه حرارت مرکزی استاندارد مدارس
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان دوفوریت طرح استفساریه بند (3-10) قانون بودجه سال 1391 کل کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب نرساندند.
وکلای ملت با 86 رای موافق، 84 رای مخالف و 17 رای ممتنع از 208 نفر از نمایندگان حاضر در جلسه، دوفوریت این طرح را به تصویب نرساندند و سپس با 88 رای موافق، 66 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 208 نماینده حاضر در جلسه، با یک فوریت آن نیز مخالفت کردند.
این طرح که شامل یک مقدمه توجیهی و موضوع استفساریه است، به امضای 57 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است.
این طرح که به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گیرد در صورت تصویب نهایی طی آن مقرر میشود که مقصود از گازکشی داخلی مدارس با توجه به ممنوعیت استفاده از وسائل گازسوز در مدارس، شامل سامانه حرارت مرکزی استاندارد در مدارس نیز میشود.
در مقدمه توجیهی طرح مذکور آمده است: بر اساس بند (3-10) بودجه 91 مقرر شده است که به ازای مصرف هر متر مکعب گاز، شرکت گاز 50 ریال از مشترکین دریافت و نسبت به «گازرسانی به شهرها و روستاها» و «گازکشی داخل مدارس» اقدام کند.
این مقدمه میافزاید: با توجه به اینکه بر اساس مقررات مالی ساختمان کشور و آئیننامههای ساختمانی گازکشی داخل مدارس ممنوع است، خواهشمند است استفساریه پیوست برای شفاف شدن موضوع در صحن علنی مطرح شود.
* ندیمی: گازرسانی به روستاها از اوجب واجبات است
قاسم احمدی لاشکی نمانیده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان در سخنانی به عنوان اولین موافق دو فوریت طرح استفساریه بند (3-10) قانون بودجه سال 1391 کل کشور، اظهار داشت: موضوعی که امروز مطرح شده، درباره ایجاد سامانه حرارت مرکزی استاندارد در مراکز آموزشی است.
وی افزود: 28 هزار کلاس درس نوسازی شده و زحمات زیادی را سازمان نوسازی و تجهیز آموزش و پرورش در این زمینه انجام داده است.
وی افزود: مشکلی که وجود دارد غفلت در قانون قبلی مصوب در مجلس است، نقص قانون قبلی باعث شد ما این طرح را مجددا به صحن علنی مجلس بدهیم.
احمدی با بیان اینکه اعتبار این طرح آماده است و بلاتکلیف مانده این طرح خدمت به معلمین شریف است و لذا همراهی لازم برای شان بزرگ معلمان داشته باشید.
در ادامه این جلسه حسن تامینی نماینده مردم رشت در مجلس نیز در سخنانی به عنوان مخالف دوم دو فوریت طرح مذکور، گفت: قبلا هم این طرح مطرح شده است.
وی افزود: این هفته که به روستاها رفتم، عمده مشکلات روستائیان مسئله گازرسانی بود اما بنده مخالف گازرسانی به مدارس نیستم ومعتقدم باید توجه ویژهای به موضوع گازرسانی به مدارس انجام شود.
نماینده رشت در مجلس یادآور شد: اکثر روستاها هم اکنون گاز ندارد و حتی در خوزستان تنها 3 درصد روستاها از نعمت گاز برخوردار است که این آمار واقعا وحشتناک است.
وی اضافه کرد: میخواهیم به یک جایی توجه کنیم اما جای دیگری را خراب نکنیم، توجه داشته باشیم که میآیید یک مشکلی بر مشکلات اضافه کنیم.
نماینده رشت در مجلس گفت: بهتر است به مدارس توجه ویژهتری از کانال دیگری انجام شود نه اینکه مشکلات دیگری اضافه کنیم خواهش میکنم توجه ویژهای به معلمان و مدارس داشته باشیم اما با دست خودمان کاری نکنیم که روستائیان دلخور شوند.
در این جلسه همچنین ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در مجلس در سخنانی به عنوان دومین و آخرین موافق دو فوریت طرح استفساریه بند (3-10) قانون بودجه 91 ، گفت: هم اکنون قید گازکشی داخل مدارس در قانون آمده است.
وی افزود: ما میخواهیم سامانه حرارتی مرکزی استاندارد در مدارس درست کنیم تا مشکلاتی پیش نیاید و ما از شما مصرتریم و میدانیم گازرسانی به روستاها از اوجب واجبات است اما الان میخواهیم موضوع گازرسانی به مدارس قانونی شود.
* طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار به مجمع تشخیص رفت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خود با اصرار در مصوبه قبلی مجلس طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دادند.
موضوع مورد بحث و اصرار نمایندگان ماده 11 از این طرح بود که بر اساس آن حق بیمه بیکاری به میزان 4 درصد مزد یا حقوق بیمهشده است که 3 درصد آن توسط کارفرما و یک درصد توسط دولت تامین و پرداخت میشود.
نمایندگان مجلس با 127 رای موافق، 12 رای مخالف و 21 رای ممتنع به این موضوع رای دادند.
* سوال 13 نماینده از وزیر ورزش/سوال از غضنفری درباره قیمتخودرو
محمد دهقان عضو هیئت رییسه مجلس در جلسه علنی امروز، موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که سوال ملی 13 نماینده از عباسی، وزیر ورزش و امور جوانان در خصوص عملکرد وزارت ورزش و امور جوانان اعلام وصول شد.
همچنین سوال ملی احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم از وزیر صنعت،معدن و تجارت در خصوص دلایل افزایش قیمت خودروهای تولید داخل نیز اعلام وصول گردید.
همچنین حجتالاسلام حسین سبحانینیا عضو هیات رییسه مجلس اعلام وصول طرح جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات را قرائت کرد.
*صادرات پسته هم مثل صادرات نفت در دنیا جایگاه دارد
حسین امیری خامکانی نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی امروز سهشنبه طی تذکری در صحن علنی مجلس ضمن انتقاد از عملکرد صدا و سیما اظهار داشت: شب گذشته جلسهای با آقای ضرغامی داشتیم که برخی مسائل در این جلسه مطرح و مقرر شد این موضوعات پیگیری شود.
وی افزود: اخیرا توسط دولت موضوع منع صادرات پسته اعلام شد که مسئله بازار پسته را هم مانند بازار ارز به هم ریخت و تقریبا بازار راکد شده است.
این نماینده اظهار داشت: همین امروز صبح چندین تلفن از جاهای مختلف کشور داشتیم که در این رابطه مباحث را مطرح کردند؛ پسته یک محصول صادراتی و مردم سالهای سال است که پسته را به اسم صادرات میشناسند و تولید پسته برای صادرات است.
نماینده مردم زرند ادامه داد: بیش از یک قرن است بازار تولیدات در موضوع پسته در دست ایران است و 10درصد از صادرات غیر نفتی توسط پسته پوشش داده میشود. صادرات پسته مقطعی نیست که ما یک بار آن را ممنوع و یک بار آن را مجاز کنیم چرا که صادرات پسته مثل صادرات نفت در دنیا جایگاه دارد. و حتی اگر کمتر از 6 ماه هم صادر نشود ما جایگاهمان را از دست میدهیم.
امیری خامکانی با بیان اینکه رقیب اصلی ما در این زمینه آمریکا و ترکیه هستند، اظهار داشت: در دو دهه قبل 80 درصد بازار دنیا در موضوع پسته در دست ما بوده که متاسفانه الان به زیر 50 درصد رسیده است. ولی هنوز هم ما تکتاز پسته بازار دنیا هستیم. و اگر جلوی صادرات گرفته شود، بازار را از دست میدهیم.
وی اضافه کرد: تولید امروز ما بیش از مصرف داخل است؛ 80 درصد پسته کشور صادراتی است و همین الان 80 هزار تن پسته در انبارهای کشور آماده صادرات است که به خاطر 5هزار تن مصرف شب عید میخواهیم آن 80 هزار تن را فدا کنیم.
وی ادامه داد: زمانی که باغدارهای ما آب را از عمق 400 متری بالا میآورند و مشکلات عدیدهای دارند که باید به این موضوع توجه کرد؛ بعضی روستائیان ما همه درآمدشان را از راه تولید پسته به دست میآورند لذا باید به این مسئله توجه کرد.
امیری خامکانی خاطرنشان کرد: کالاهایی مثل پسته صادراتی هستند و مردم حتی حاضرند پسته در آجیلشان نباشد اما بازاری را که در دنیا در دست داریم از دست ندهیم.